Scudo Sports

Karda bisiklet sürdükten sonra ne gibi bakımlar yapmalıyız?

ali alper uyar

Forum Demirbaşı
Tepki
765
arkadaşlar malum bu aralar, türkiye'de kar hakim, bilhassa trakya bölgesinde, bizim gibi bisiklet sevdalıları için de karda bisiklet kullanmanın tadı bir başka, fakat kar bisikletimizin her kompanentine diffüz edior, bunun için ne gibi önlemler almalyıızi, sürdükten sonra ne gibi bakmlar yapmalıyız sizce?

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Scudo
Zıncırler kesinlıkte temızlenıp yaglanmalı ;) Surusten once amortısor kılıfı sart cunkı camur amortisorun lastıklerden ıster ıstemez asagı kadar ulasıyor amortısorun calısmasını bıraz zorlastırıyor....Amortisorude acık temızleyıp yaglamakta yarar vardır dıye dusuyorum ve bol pedallar diliyorummm =D

@sonEr´´

Aslında bisikleti kar da sürmeden önce bi kar bakımı yapmak en mantıklısı.
sonEr beyinde söz ettiği gibi zincirler hem önce hemde sonra iyice yağlanmalı ki önce bol bol yağlamak en sağlıklısı.

Diğer taraftan eğer çamur yoksa bisikleti bi bezle kuruttuk mu hiç bi sorun kalmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Vallahi ben 3-4 saate yakın karda bisiklet sürdüm.Ön vites atar buz tutmuş neyse eridi falan sizce yağlamam gerekir mi zinciri??

Birikmiş kar tabakalarını sıyırmakta fayda var. Çamuru da beraberinde sıyırmış oluyoruz çünkü karı sıyırırken. V-fren kullananlarda jantta siyah bir birikinti olur genelde. Bunu da temizlemek gerekir. Fren tutuşu düşüyor çünkü kuruduktan sonra üstünde o tabaka kalırsa. Ve amortisörleri görmezden gelmeyin. Mutlaka (içini açmadan bile olsa) temizleyin ve hatta 1-2 damla yağ damlatın borulara. Çalışması gerçekten berbat oluyor temizlenmediğinde.

bisiklet ılık suyla güzelce yıkanmalı, kar buz çamur varsa dikkatlice temizlenmeli. hatta bi müddet kendi halinde sıcak su yardımıyla erimesi beklenebilir ki sert buz kadroyu çizmesin..

güzelce temizlendikten sonra zincir ve hareketli aksam VD 40 la temizlenip ardından güzelce yağlandıktan sonra bisikletimizi istirahatine bırakabiliriz.. tabi onu kuru bezle güzelce silelim kurulayalım. o na güzel şeyler söyleyip teşekkür etmeyi unutmayalım...

Saygılar...

Mümkünse ıslak ortam yağlarından edinin. Hareketli aksamı WD-40 gibi bir çözücüyle temizledikten sonra bu tip bir yağla yağlayın. Suyu tutmayan ve suyla birlikte akıp gitmeyen bir yağ çeşidi olduğu için kış aylarında rahat edersiniz.

sıcak suyla iyice yıkanıp temizlenmeli göbeklerin durumu kontrol edilmeli fren ayarı vites ayarı gibi şeyler kontol edlip fren yayalarına kadar tellerle beraber göbek kenarlarında yağ damlatılmalı fazla koysak zarar görmez zaten fazlalığını atar hiç bir şekilde yemek yağı kullanılmamalı kullananlar için söylüyorum belli bir zaman sonra o yağ donuyo onu açmak içinde makina yağı kullanılmalı :D

• Beğen
Tepkiler: ali alper uyar
Karda surdum surdum kendim bakimlik oldum (grip oldum)

Bisikletin ıslanmaması gereken parçaları var mı acaba ? Yıkamak istiyorum ama yanlış bi yeri ıslatırım diye düşünüyorum.

Merhaba, bakım önerileri için teşekkürler. Ben de bisikletimi karda ve yağmurda kullandım. Ama sürüş sonrası hiç bir şey yapmadım ve daha sonra rublenin, sele borusunun, bazı vidaların ve zincirin paslandığını gördüm. Acaba bu pas kısa veya uzun vadede sıkıntı yaratır mı? Yaratıyorsa bu paslardan nasıl kurtulabilirim?

wd-40 hem pas söker hem yağ söker çok kullanışlıdır :)

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
@MadHart başka bir ürüne ihtiyacım yok sanırım peki nasıl kullanacağımı da söyler misiniz?

würth var balata temizleyici zincir yağlarını o çok iyi çıkartıyor. kullanıla bilir 10 tl . Wd -40 ı sıkıyosun temizliyosun hocam çok bi numarası yok :) WD-40 ı sadece oynak hareketli aksanlara sıkmayın zincir gibi mesela sonradan sıkıntı yapabiliyor yoksa . onun dışında özel bi kullanımı yok .

fenlerin v fren ise sürdükten sonra balataları ve balatanın deydiği yeri sil ve zinciri yağla

• Beğen
Tepkiler: yunus50
Geri