Scudo Sports

Karbon yol bisikleti tavsiye

Tepki
22
Bisiklet
Cube
Selamlar, aranıza yeni katıldım, abimde siteye üye olmus , aynı sekilde merak sardık bisiklete, aslında konu acmayacaktım ancak abim tam olarak ne tur bisiklet istediğine karar veremediğinden konu sapmıs bayagı. benim sizlerden ve tecrubelerinizden birkac isteğim olacak,

Karbon kadrolu bir yol bisikleti almak istiyorum, en uygun fiyatlı baslangıc seviyeli karbon yol bisiklet modelleri nelerdir acaba?

Ayrıca alternatif olarak fiyatlar butceme gore olmazsa 2500 TL butceye en uygun ve en iyi donanımlu yol bisikleti tavsiyeleriniz hangileri olur ?

Yardımcı olursanız sevinirim abilerim.

Tesekkurler

Scudo
o Fiyata 0 karbon yol bisikleti bulmanız zor
O fiyata ise SALCANO XRS 030 APEX
karbon olarak 3200 liraya XRS 002 TIAGRA alınabilir

Bisiklete yeni başladıysanız zaten karbon bisiklet genelde tavsiye edilmez.

Hatta bisiklete yeni merak salan birisine yol bisikleti tavsiye edilmesi bile görecelidir kimilerince (bence edilebilir)

İlla yol bisikleti alacağım diyorsanız, karbondan başlamayın. Zaten o fiyata da alacağınız karbonun kalitesi şüpheli olacaktır.

pardon arkadaslar benim ayıbım, bisiklete yeni baslamadım, bianchi xc kullanıyordum simdiye kadar ancak cok eskidi artık ve eski teknoloji o yuzden yol bisikletine gecmek istiyorum, ikinci el bir salcano xrs 010 nasıl olur peki yada tamam karbon olmayacaksa zorlamayalım 2500 TL -3000 TL civarı en iyi donanımlı ve kadro olarak hangi yol bisikleti alabilirim? 2500-3000 sanırım yabana atılabilecek bir mebla değil.

@Sinan Kotay

Aynen değil :) O meblağa kadro kalitesi vs donanım tercihi yapacaksınız. Ben şahsen o kadar parayı gözden çıkarmışken kadro kalitesine bakardım; siz şu anda 105 ile tiagra veya sora arasındaki farkı çok ayırtedebilecek tecrübede değilsinizdir diye düşünüyorum.

@Mert E.Evet aradaki farkı cok ayrıt edemem zaten kadro iyiyse sonrada degistirebilirimde bu sistemleri ancak onemli olan sey ise ben dısarıdan kabloyu sevmem kablo kadro içerisinde olursa beni cok memnun edecektir. İste donanım vs kadro diyorsunuz, bana model onerir misiniz o fiyatlara ileride daha rahat ettirecek ve uzerine yatırım yapabileceğim bir bisiklet.

@Hakan Can Onrat

tesekkurler, birsuru allez modeli var hangisini tavsiye ediyorsunuz ? fiyatlar asagı yukarı aynı ancak donanım ve kadrolarından anlamadıgımdan pek yorumlayamıyorum

Benim ilk bisikletim karbon ve direk yarışmaya başladım, öyle bir mantık çok saçma.

3000 liraya karbon bisiklet bulmanız mümkün değil. Ben olsam şu modelleri değerlendiririm.

(link)
(link)
(link)
(link)

@Berke Kazankaya
Meridanın kadrosu cok hos duruyor diğerlerine gore ancak donanımsal ve kadro yapıları olarak hangisi onde gelir bilemiyorum, fiyatlara bakmadım ancak bir sıralama yapacak olursanız ve ozellik karsılastırması, hangi bisiklet hangisinden daha iyidir ?

Peki uygun fiyata iyi bir yol bisikleti toplamayi düsündünüzmü hic?

@Sinan Kotay

Murat bey dusunduk ancak daha onceden yapmadıgımız ıcın cesaret edemnedik , abim zaten sizlerle biraz yazısmıs size o konuyu danısacaktı sanırım

@Sinan Kotay
Selahattin sizin abinizmi oluyor, evet yazismistik ama ben dün cevap verememistim. Insallah birazdan yazarim.

@Murat Cömez
Murat bey evet kendisi abim olur, o biraz daha dag bisikletlerine yoneliyor gibi, bense yol bisikletinde kararliyim. Ona yazarsaniz bende bilgilenmis olurum, dedigim gibi toplama dusunduk ancak bilmedigimizden cesaret edemiyoruz, kadro olarak meridadan cok hoslandim, salcano xrs 010 un kadroda hosuma gitti, bisiklet olarakta cannondale ceed 8 hosuma gitti ve arkadaslarin gosterdigi scott ile ktm de fena degil bu secenekler arasinda en cok merida hosuma gitti , ancak iclerinden siralama yapsak iyiden kotuye hangisi iyidir kotudur bilmiyorum yardimci olabilirseniz sevinirim. Gonlum triatlon isttiyor ama malesef olmuyor :)

arkadaslar dun cok kafa patlattım merida scultra 903 'ün kadrosu cok hosuma gidiyor, sizden son ricam

Scultra 903 / KTM strada 1000 / Salcano xrs 030 - bu üç bisikletin birbirlerine gore artı ve eksilerini söyleyebilir misiniz donanım ve kadro olarak ? Ama merida cok hosuma gitti ayrıca sitesinde inner cable system diyor , yani kadro içinden geciyormus kablolar dogru mudur? Oyleyse tam aradığım bisiklet gibi ancak KTM de cok hosuma gitti. Son olarak salcano fiyat performans olarak cok onerildi.

Yorumlarınızı bekliyorum tesekkurler

@Sinan Kotay

Merida bisiklet kadrosu alanında kendini kanıtlamış, üstün teknolojilere sahip bir markadır. Giant'tan sonra dünyanın ikinci büyük bisiklet üreticisidir; Specialized hisselerinin bir kısmına sahiptir. Sözün özü çok iyi markadır. Inner Cable dediği günümüzde karbon veya üst düzey kadrolarda bulunan kabloların kadronun içinden geçmesidir, yani doğrudur. (Gerçi ben bunu çok anlamıyorum, tele birşey olursa, koparsa kadro içine kaçarsa bakımı nasıl yapılıyor, şahsen konvansiyonel sistemleri tercih ediyorum ama bir sürü üretici bu sistemi kullandığına göre bir yolu vardır heralde)

KTM'ler de güzel bisiklettir. Sonuçta yılların iki teker (motorsiklet) markası. Ama ben yine de saf bir bisiklet üreticisinin modelini tercih ederdim. Merida 903 ile ilgili güzel yorumlar da var zaten. Kişisel tercih meselesi.

Salcano'ya hiç bir sebebi olmayan, tamamen subjektif bir ön yargım var, kırmaya çalışıyorum. Ancak bütçeniz önceliğinizse önerirdim.

@Sinan Kotay

Bu üç bisikleti kadro olarak karşılaştırmak için üçünü de kullanmış olmak gerekir, forumda kimsenin böyle bir tecrübesi olduğunu sanmıyorum. O yüzden alacağınız cevaplar "Merida'nın Pro Tour takımı var, çok iyi markadır" ya da "KTM'lerin şekil süper, zaten motorsikletleri de canavar gibi" şeklinde subjektif olacaktır. Donanıma gelince, hepsinin üstünde Shimano Tiagra var, bunu görebilmek için çok fazla bisiklet bilgisi de gerekmiyor aslında.

@Sinan Kotay

Evet, Merida içten kablolamalı, sitesinde kocaman resmi de var, bariz gözüküyor.

@Mert E.

Üstteki yorumu sizin bu mesajınızı görmeden yazmıştım, sataşıyor gibi olmuşum; lütfen yanlış anlamayın.

İçten kablolama, biraz daha aerodinamik olduğu için tercih ediliyor, gerçi zamana karşı yarışlar dışında ciddi bir fark yaratacağını sanmıyorum. Muhtemelen esas amaç görünüm ve daha çok bisiklet satmak. Kopan teli değiştirmek biraz daha zahmetli ama kadronun içine kaçması pek olası değil, iki ucu da bir yere sabit ve kopan kablo 3 değil 2 parçaya bölünmüş oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri