Scudo Sports

Karbon mu ? Zirkonyum mu ?

Koray Karaman

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Öncelikle herkese selamlar..

Karbon mu daha iyi yoksa zirkonyum mu ? Biraz bilgi verebilirmisiniz ? Hangisi daha hafif olur ?

Şimdiden teşekkürler..

Scudo
Benim tercihim scandium, zirkonyum u sadece Trek (ve yan firmaları) yapıyor sanırım... Hafiflik olarak çok çok farkeder kadrosuna göre materyalle sınırlandırılamaz, ben genel olarak çok hafif olmayan karbon kadrolar görmeye alıştım...

tabiki karbon..artık karbonlar sağlam olduğu kadar hafiflerde..zira örülme şekilleri,yapıştırma reçineleri gelişti..darbe emici özelliği süpeeeeer.herkes gidiyor karbona biz gitmeyelim....!!!!!....

Öncelikle kullanım sahanı ve bunun için ayırdığın parayı öğrenirsek daha iyi yardımcı olabiliriz.Ama madem hafifliği ön planda tutuyorsun ben öncelikle yarışlara katılacağını hesaba katarak cevap vereyim.Karbon kadroları öneririm.Ağırlılarına nazaran diğer materyallerden yapılan kadrolara göre da sağlam,daha esnemez ve daha uc noktalardaki kadrolara göre maliyeti nisbeten ucuz olduğundan fiyat-performansı yarışçılar için idealdir diye düşünüyorum. Ama ''samsung'' arkadaşımızın bahsettiği
@samsung yazısına katılmıyorum.Çünkü metal alaşımlardan yapılan kadrolara göre daha esnemez olduklarından darbe emiciliklerinde ziyade darbeleri direkt ilettiklerini söyleyebilirim ;) Ama eğer yarışlara katılmayacaksan ve bu iki materyalli kadrolar arasında kaldıysan zirkonyumu önerirrim.Yukarıda bahsettiğim esnemezlik miktarı karbonlara göre biraz daha az olduğundan darbeleri bir miktar daha fazla emer ve sürüş konforunu arttırır ;)

@bisikletcanavari

Kullanma amacım ; Yarış,Gezilere katılma,Arazi kullanımı.

Aynı ağırlıkta Zr yada Sc Alaşımlı Aluminyum kadrolar ile Karbon kompozit kadro bulmak mümkün, bunlar arasındaki fark rijitlik farkıdır ki karbonun bu açıdan alaşımlara göre çok daha önde olduğu bir gerçek.

Ancak hangisini alayıma gelince, üst düzey bir markanın karbon kadrosunu almadıkça karbon kadro almayın derim. Çünkü bir sc yada zr alaşım için yapılan teknik çalışma ve işçilik çok daha yüksek kalitede.

@KoraY1459
Yarışlar konusunda iddalı değilsen, daha çok hobi amaçlı yarışacaksan, daha doğrusu bisiklete sadece yarış amaçlı binmiyorsan karbon yerine zirkonyum veya scandiyum alaşımlı kadrolara yönelebilirsin.Ayrıca yapacağın geziler ortalama 80 km yi bulacaksa ve geneli arazide geçecekse konfor açısından karbonu elemek doğru olur diye düşünüyorum.Ayrıca hHornet arkadaşımızın dediği gibi karbon kadrolarda seçici olmak gerek.Kaliteden ödün veren aşırı ucuz kadrolardan uzak durulmalı ....

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Ne zirkonyum ne carbon.
Al bir tane sedona (Skandiyum) sd-991 kurtul.

bence titanyum hem hafif hem sağlam hemde rijit ben esnekliği pek sevmem de ...

Geri