m6rk
Daimi Üye
- Tepki
- 157
Tüm karbon kadrolar monokok mudur? Günümüzde 'karbon' genel tanım altında çeşitli kalitelerde kadrolar var, aynı çelikte olduğu gibi. Bunu sorarken, karbon kullanımının ilk yıllarında uygulanan karbon boruları metal kadro adaptörleri aracılığıyla birbirine bağlama sistemini ayrı tutuyorum. Güncel kadrolardan bahsediyorum.
Karşılaştığım tanımlar:
1- UltraLightweight PicoWeaveTech Highmodulus 1k mesh FEM optimized carbon
2- Lightweight FEM optimized carbon frame. Built with Highmodulus carbon fiber and finished with a durable 3k carbonfiber mesh
2- Carbon 3k woven/Alloy
3-Carbon 12k mesh
4- Ultralight unidirectional carbon fibre monocoque
Carbon kalitesinde 1k en iyi, 12k en ekonomik olarak göze çarpıyor, her marka bunu belirtmiyor. Bunun dışında güncel kadroların hepsi monokok mu değil mi anlayamadım. Bir de mesela unidirectional olması ne demektir? İyi birşey midir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Karşılaştığım tanımlar:
1- UltraLightweight PicoWeaveTech Highmodulus 1k mesh FEM optimized carbon
2- Lightweight FEM optimized carbon frame. Built with Highmodulus carbon fiber and finished with a durable 3k carbonfiber mesh
2- Carbon 3k woven/Alloy
3-Carbon 12k mesh
4- Ultralight unidirectional carbon fibre monocoque
Carbon kalitesinde 1k en iyi, 12k en ekonomik olarak göze çarpıyor, her marka bunu belirtmiyor. Bunun dışında güncel kadroların hepsi monokok mu değil mi anlayamadım. Bir de mesela unidirectional olması ne demektir? İyi birşey midir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler