Scudo Sports

Karbon Kırılmaları(Çok güvendiğiniz markalar hakkında hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz)kaza sonrası

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
39333_739288497945_18402352_41515962_5567003_n.jpg

208690_10150220902830934_763205933_8666442_4331528_n.jpg

4892058374_e62d3cd7ab_b.jpg

4966111273_02763d99a5_z.jpg

IMG_20100822_5103.JPG

IMG00204-20100630-1908.jpg

Madone Frame.jpg

photo.JPG

revx and alpina fork.jpg

Unknown-1.jpg

Dosyalar

• 22.jpg
    927 KB · Okunma: 86
  • bkdan.jpg
    bkdan.jpg
    90,3 KB · Okunma: 76
  • CharlotteTrek2.jpg
    CharlotteTrek2.jpg
    157,6 KB · Okunma: 152
  • SwksSL.JPG
    SwksSL.JPG
    121,5 KB · Okunma: 78
Scudo
@m.klcts Kro-moli,alüminyum yada market bisikletleri onlar kırılmıyormu acaba??? sadece karbon kadromu kırılıyor.arkadaşım 145 kg'dı bakın 145 kg diyorum dev gibi cüsseli ve ağır kendisi 2 yıl kron rc 1000 kullandı istanbula ara,ara gelirdim görürdüm kendisini sonra zayıfladı kendisine karbon aldı şu an 100 kg hala karbona biniyor imalat ve üretim aşamasında bir hata varsa herşey kırılır.amacı dışında tank kullanın o tankı bile bozar dağıtırsınız.buna en güzel örnek( martyn ashton) denen arkadaşdır eğer karbon kırılıyorsa bu kadar basit ve rahat bir şekilde kendisi neler yapıyor videolarında en sonunda kendisi kırıldı karbon kırılmadı??

Kaza yapmış bir kadronun kırılması zaten normal bir durum değil mi?
Paylaştığınız resimlerdeki kadrolar kazadan çıkmış kadrolar muhtemelen, karbon kırılmaz diye bir kanun da yok.
Hayal kırıklığı yaşamadım yani ben şu anda çünkü bu kadrolar durduk yere bu hale gelmemiştir.

@Berke ne biliyim cannondale ve s works beni hayal kırıklığına uğrattı+gıant

Tüm kadrolar kırılabilir; karbon da, çelik de, alüminyum da. Bu tip başlıklar her zaman açılıyor forumda. Sonra algı "Bu markanın kadroları kırılıyor, demek ki kötü." şeklinde değişiyor. Aman böyle düşünmeyelim. Kadronun nasıl kırıldığı kadar, kırıldıktan sonra firmanın size yaklaşımı da çok önemli.

@Anonim zaten tek marka paylaşmadım dediğiniz doğru her kadro kırılır

@m.klcts
Kaza geçirmiş her kadro kırılabilir bu gayet normal bir durum. Pinarello, Cervélo, Look vs. dünyanın en iyi kadroları bile kaza anında kırılabilir.
Bence gereksiz bir hayal kırıklığına uğramışsınız. Ayrıca bisiklet hakkında pek bilgisi olmayan kişiler karbonun dayanıksız, fotoğraflardaki markaların da kötü olduğunu düşünecek bu konu sayesinde.

Cannondale kadrolarının kırılması çok zor. En azından ben bugüne kadar pek denk gelmedim. Keza Trek de öyle. Ama kaza yaparsa kırılması gayet normaldir. Yoksa normal günlük kullanımda kırılması çok zor. Konu başlığı kaza sonrası diye değiştirilmelidir.

İşte karbon böyledir.Alırsın sürerken öylece, sebepsizce, birdenbire kırılır ve para olduğu gibi çöpe gider.Çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Kırılmayan kadro yoktur, henüz kırılmayan kadro vardır :D

@chnkrmz
Bu titanyum bisikletler tırla mı çarpıştı bilemiyorum ama durum fena :)

http://www.pardo.net/bike/pic/fail-001/www.cyclingtechblog.com/wp-content/uploads/2009/06/3648620328_e7bf6fa293_b.jpg
http://www.pardo.net/bike/pic/fail-001/lh6.ggpht.com/_X_QldgRNXi8/TJQSlMFFEbI/AAAAAAAAK5U/gQbGxr4LMV8/s912/IMG_3625.jpg
http://i51.tinypic.com/347ch3l.jpg

varsa kısmette kırılmak neye yarar çelik olmak
yoksa kısmette kırılmamak ister karton ol ister kartonpiyer

kafiye uymadı ama olsun

@Anonim ups.. neyse bişe demiyom :D

Yeterli kuvveti uyguladığınızca herşeyi kırabilirsiniz, doğada kırılmaz birşey yoktur. Dolayısıyla burada bilindik markaların kırık kadrolarını paylaşmanızın bir önemi yok, zaten markalar kadrolarının ne kadar kuvvete ve tork'a dayanıklı olduğunu açıklıyor. Absorbe edemeyeceği darbelere maruz kalınca kırılacak tabi...

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@chnkrmz titanyum kadrolarda çok rahat çatlayıp kırılabiliyor hatta çoğu kez kaza yapmadan kullanım sırasında meydana geliyor görsellerden de bakabilirsiniz(link)
en sağlam kadro bana göre çelik kadrolar ama konfor ve hafiflik derseniz diğer alternatifler tercih edilmeli , üst düzey karbon bir bisiklete sahibim ama nedense çelik kadar güven vermiyor peki neden aldın o halde derseniz onuda pek bilmiyorum modaya uyduk sanırım :)

Geri