Scudo Sports

Karbon kaplama yöntemlerinde ayrı bir sayfa: Sulu karbon kaplama

Ahsen Okyay

Forum Bağımlısı
Tepki
578
Bisiklet
Dahon
Arkadaşlar bir arkadaşım aracının içinde bir kısmına yapmıştı bu şekilde. Benimde direk aklıma bisiklet parçaları geldi. Suya batırılarak karbon kaplama yapmak. Görünüşü folyo kaplama karbonlara gore çok daha guzel. Ayrıca yapıştırma, yapışkan filan olmadığı için sanki direk kendi deseniymiş gibi oluyor. Bisiklet kadrosunda nasıl durur acaba diye düşünmeye başladım. Veya kadronun kaplanması bu sisteme nasıl entegre edilebilir.
Benim aklıma ilk gelen sanki sadece tek taraf kaplama yapıldığı izlenimi veriyor. Yani acaba kadroyu suya tamamen batırsak hertarafı tek hamlede kaplanırmı?
Fikirlerimizi paylaşalım güzel şeyler yakalayalım.
Özellikle ikinci videonun son kısmında yapılan ürünlerin resimleri fotoları var. Onlarıda incelerseniz baya işimize yarayacak bir sistem gibi.

Scudo
Oldukça güzel ancak bisiklet kadrolarına uygulanmasında sorun olur gibi çünkü sadece tek tarafı düzgün kaplıyor arka kısmı muamma :)

Kesinlikle bisikletin borularını sarması sıkıntılı olacaktır. Tek bir sefer suya batırma şansı oluyor anladığım kadarıyla..

zaten bisikletin kadrodan başka göze dolu gözükecek başka yeri yok. yarış bisikletlerinde kadro bile göze dolu gözükmüyor. ama kask'a yapabiliriz gibi.

2. videonun 4.15 saniyesinden itibaren bisiklet de kaplıyorlar :D yapılmaz diyen arkadaşlar videoları izlemedi herhalde ;)

Çok güzel bir teknik, başarılı. Dc-fix kaplamalardan uyguluyorum ben evde çeşitli yerlere ama bu çok farklı. Malzemesi nerede satılıyor acaba? Püskürttüğü özel bir kimyasal mı? Detay bilgi var mı? :) Ciddi ciddi girişirim ben buna.

@UtkuSener

Orada kapladığı 3M karbon değil ki. Öyle illa ki kaplanır. :) Benim kastettiğim aşağıdaki gibi. Bizzat ben kapladım.

https://i.hizliresim.com/b4ylB8.jpg

• Beğen
Tepkiler: OEmpire
Geri donusumude olmali

merhabalar konuyu hortlatmak gibi oldu ama Bursa'da Atolye 53 adında bir yer buldum orada deneyeceğim bu sistemi bakalım önce cavalierimin boyasını sökmem gerekecek :)

merhabalar konuyu hortlatmak gibi oldu ama Bursa'da Atolye 53 adında bir yer buldum orada deneyeceğim bu sistemi bakalım önce cavalierimin boyasını sökmem gerekecek :)
Ne iş yapıyorlar tam olarak?

bu karbon değilki. farklı bir boyama tekniği kullanmışlar sadece. jantta güzel görünüyor

Ne iş yapıyorlar tam olarak?
Selamlar Burak Bey yüzey kaplama yapıyorlar. Su kaplama yöntemi olarak geçiyor sanırım kaplama sonrası etiketleri takıp birde vernik uygulaması yaıldığında sağlıklı olacağını düşünmekteyim.

Geri