Scudo Sports

Karbon kadromu Scandium kadromu?

Karbon kadromu Scandium kadromu?

• Tabikide Karbon...

• Sacandium daha güzel...

• Toplam katılım
    46
Scudo
@SEDONAM

Baktık ne varrr ???
Alırım aklını şş deli etme adamı nerdesin sen kaç gündür gelmiyorsun şirkete

Ben bugüne kadar skendium kadrolardan düşünüyordum, fakat dayanıksız olduklarını öğrendim ve Zirkonium kadrolara yöneldim. Ama skendium mu karbon mu derseniz tabiiki karbon;)

Dayanıksız olduğunu öğrendin...Neye göre dayanıksız...
150 kg birisi binip sert bir ortamda yarışırsa dayanıksız...
Sen girip kullanırsan aynı yerde dayanıklı...(mutemelen 150 kg değilsin):)

Mesela sen 14 yaşındasın...Kilon hakkında bi bilgim yok fakat bir yetişkin kilosuna yaklaşık kiloda olman muhtemel...Scandium kadrolar yarış şartları için üretilmiş kadrolar...Ve Sitemizde de yarışan birkaç arkadaşımız kullanıyor...Sağlamlıklarından şüphe etseler almazlardı;)

Onlar açıklamalı cevabını sana vereceklerdir...Sağlamlık konusunda:)...

Gelelim anket cevabıma...Ben Scandiumdan yanayım...Karbona bir türlü ısınamadım (Oldukça içiçeyim karbonla sağlamlığından, rijitliğinden şüphem yok...) Sebebi ise kadroya vurduğunuzda gelen o içi boş çıt sesi...:D İster istemez bir güvensizlik yaratıyor...
Scandium ise bir metal alaşımı...Metal'in vereceği güveni çoğu malzeme veremiyor niyeyse...Görüşüm bu:)

Benim dayanıklılıktan kastım sert kullanıp kullanmamak değil, skendiyumlar yandan alınan darbelere dayanıksızmış. Ben çok beğeniyordum üstelik 1200 küsür ağırlıkları var. Ama yan taraftan alınan en ufak bi darbede içine doğru göçme oluyormuş diye duydum..;)

Günümüzde hafif saydığımız kadroların kaçı acaba yanal darbeye dayanıklı?

@cazgır

Öyle en ufak bir darbede bir şey olacağını sanmıyorum, eşit ağırlıkta aliminyumdan çok daha sağlamdır scandium kadrolar.

Yan darbeler günümüzde bütün kadrolarda sorun ama ama scandium en ufak bir yan darbede göçüyor demek biraz yanlış bir bilgi bence, yani scandiuma özel olarak en ufak yan darbede gümlüyor diyemeyiz kanımca...

@Alican

yazdıklarına katılıyorum. geçenlerde elime bir karbon maşa geçti (yol) işe yaramıycak haldeydi. dayanıklılığını ölçmek istedim kaldırıma 4.vuruşumda kırıldı. alu yu sabaha kadar vursanız kıramazsınız ancak eğebilirsiniz. bence ikisininde avantajları ve dezavantajları var tamamiyle kişiye özel bir seçim olmalı. metal biraz daha güvenli gibi karbon sağlam ama kırılıyor metal esniyor ama kolay kolay kırılmıyor seçim kullanıcının diyorum.

Bülent abinin dediği açıklama bence mantıklı geldii, herbirinin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var;)

Geri