Scandium olarak oyladım, Carbon kadrolar her ne kadar çok egzotik, ulaşılması güç şeyler olsada o kadar iyi olduklarını düşünmüyorum, öncelikle oldukça ağırlar, çizilmelere karşı çok hassaslar, özellikle mtb de çizikler kaçınılmaz, yanal darbelere oldukça sağlıksız, scandium bir kadro yan darbeden yamulur genelde ama karbonda böyle bir şans pek yok ya kırılır ya sağlam kalır, kırılınca zaten (lifli ve öngerilimli bir malzeme olduğundan) pek tamir şansı yok...
Scandium ise hafifliğine karşı son derece rijit ve bence bisiklet endüstrisinde kullanılan en başarılı malzemelerden birisi. Ben de scandium bir kadro kullanıyorum ve ilk denediğimde ummadığım bir rijitlik gördüm ve memnun kaldım, karbon olsaydı belki biraz daha konforlu olurdu.
Yol bisikletinde belki karbon düşünebilinir ama kayalıkların, ormanların, seken taşların kadroya çarptığı ortamda karbon bir mtb pek düşünmüyorum. Rijitlik olarakda scott scale mtb kadronun çok iyi olduğunu düşünüyorum ama bir kazada gelecek ince ve keskin bir darbe fiyatı 2000 eu ya yakın bu kadronun ziyan olmasına yol açabilir bu yüzden aşırı zengin olmadıkça veya sponsorum karşılamadıkça bunu kullanmazdım...
Belki bir gün karbon kadrolar çok ucuzladığında kullanmayı düşünebilirim ama günümüzde bunun için erken kendi açımdan...