Scudo Sports

Karbon kadrom çatladı

muratto

Aktif Üye
Tepki
115
İsim
murat topcu
Bisiklet
Focus
Arkadaşlar kendimi ne kadar kötü hissediyorum anlatamam. Bugün bisikletimi silerken sele borusunun bağlantı yerinde bir çatlak fark ettim ve moralim alt üst oldu.
Ne yapacağımı bilemiyorum, kalakaldım. Umarsızca bisikletime bakıyorum

Dosyalar

• IMG-20150523-WA0006.jpg
    IMG-20150523-WA0006.jpg
    52,7 KB · Okunma: 929
Scudo
Garantisi varsa doğru aldığın yerle iletişime geç büyük ihtimal kadroyu değiştirirler.

• Beğen
Tepkiler: muratto
Bisikleti 2. el almıştım ama 2013 model, üzerinde seri no su falan her sey mevcut. Focusa mail attım ilgilenirler umarım

garantisi varsa bile sizi de suçlayabilirler.
sele borusu bağlantısını fazla sıkmışsınız, o yüzden çatlamıştır diyebilirler.

geçmiş olsun. karbon tamiri yapan insanlar var, bir araştırın derim

bence çok fazla üzülmeyin zira çatlak nispeten iyi bir yerde (bardağın dolu tarafı). eğer firmadan olumlu bir dönüş olmazsa, Ali Demir kardeşin de yazdığı gibi tamir edenlerle irtibata geçmelisiniz. çatlak kapatıldıktan sonra üzerine geçirilecek bir kelepçe ile hal olur diye düşünüyorum ;)

Teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi karbon tamiri yağan yerler var ama en son çarem o artık. Focustan olumlu bir cevap bekliyorum ama benım de pek ümidim yok bu konuda

Sele borusunun kadro içerisinde yeterli miktarda payı var mıydı ? Sanki seleyi çok yukarıda kullanıp kelepçe kısmının olduğu yer zorlanmış gibi görünüyor.

Geçmiş olsun . Karbon tamiri yapan yerlerde yaptırırsın , sıkma canını :harika:

• Beğen
Bir focus kullanıcısı olarak gerçekten çok üzüldüm duruma , umarım ilgilenirler ve gerekeni yaparlar.Çok geçmiş olsun.

• Beğen
Umarım hallolur kardeşim. Olmazsa da tamir ettiririrsin takma kafana :)

• Beğen
Takma kafana dostum. Firma halletmese küçük bir Carbon kaynağı işini halleder

• Beğen
Teşekkür ederim geçmis olsun mesajlarınız için.
Sele borunun yeterı kadar payı var kadronun içinde ondan dolayı olacagını sanmıyorum.
Bugun bisiklete çatlak halde bindim ve çatlak ilerlemedi. Sordugum birkaç yer çatlağı duzenlı olarak kontrol et, ilerlerse binme bir daha dedi. 5mm lik bir çatlak aslında ama riske atmamak gerekiyor

@muratto

çatlamanın nedeni varsa o da yüksek boğazlı ayakkabı gibi bayağı uzun bir sele borusu olması gibi duruyor.. çatlağın hemen altından kestirip de desteklenerek bile kullanılabilir sanki. bu hali ile bile çatlak ilerlememişse, kestirip uygun sekilde kısaltılınca hiç sorun kalmayabilir. firmadan olumsuz yanıt gelirse, tamirciye bu da önerilebilir.

• Beğen
Umarım fazla bir sıkıntı olmadan sorununuzu halledersiniz. Ama bu halde bisiklete sakın binmeyin.

• Beğen
@selim karan

Kullandıgım sele borusu bu notmalden biraz uzun. bununla ilgisi var mıdır bilmiyorum

Dosyalar

• IMG-20150518-WA0007.jpg
    IMG-20150518-WA0007.jpg
    59 KB · Okunma: 330
Uzunluğundan daha önemlisi ne kadarının kadro içerisinde kaldığı , birde sele borusunun markası ne acaba ? Çin menşeili mi ?

@akgulcemal
Çıkıntının hemen 3 parmak altından kullanıyorum seleyi. Büyük bir kısmı kadronun içinde yani. sele borusu çinden gelme 27.2mm standart

@muratto

kadronun sele borusunu (seat tube) kasdetmiştim, top tube seviyesinin bayağı üzerinde gibi geldi... selenin sele borusundan olacağını hiç sanmıyorum.

Dediğiniz gibi kadro içerisinde yeterince pay var , aklıma gelen diğer ihtimal sele borusunun biraz özensiz üretilmiş olabileceği yönünde , örneğin 27.2 mm değildir de belki 27.1 mm dir.Düşük bir ihtimal ama aklıma başka birşey gelmiyor kadronun fabrikasyon hatalı olabileceği dışında.

• Beğen
@muratto

Tamir yapmaya uygun bölge, yani tamir olur.
Şimdiki çatlağın daha büyümesini önlemek için bu şekilde kesinlikle kullanmayın, çatlak aşağı doğru ilerliyecektir. Önce FOCUS ile irtibata geçerek netice almaya çalışın.

Destek: Eğer bütün seçenekleri değerlendirdin ve sonuç alamaz isen: Elimdeki karbon kumaş ve epoxy'in yettiği imkanlar dahilinde biz ücretsiz tamir ederiz. Gelişme ve işlemleri daha sonra duruma göre detaylı belirtirim. Tekrar geçmiş olsun.

Geri