Karbon kadrolu bisiklet ve sele borusu bagajı (konuya hakim arkadaşlardan destek lütfen)

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
Merhabalar,

Fotoğrafta görüldüğü üzere sele borusu bagajı aldım ve toplam ağırlığı 3,5 kg civarında olacak şeklinde yükleyerek 20 km lik kısa bir sahil turunda denemeler yaptım.

karbon bisikletler için 7-8 kg a kadar kapasitesi olduğu söyleniyor ama ben kadroyu riske atabileceğini düşünüyorum. Peki neden ?

Çünkü bisikletin ağırlık merkezi değişiyor ( Daha doğrusu sele borusuna binen yükün yönü ) ve atağa kalkışlarda ( aynı zamanda yatarak dönülen virajlarda ) , sağdan soldan esen rüzgarlarda bisikletin kadrosunun özellikle ön bölümde kuş bakışı düşünürseniz S şeklinde hafifte olsa salınım yaptığını gözlemledim. Hafif kaldırımlardan inişlerde nasıl bir eziyet çektiriyor kadroya mesela ?

Şimdi diyeceksiniz karbon bisiklete ne bagaj alıyorsun ? :) ee doğru bende derdim aynısını ama zamanla uzun şehir içi turlar olabiliyor. Ve arkadaşların bagajına yüklenmek istemiyorum . :D @eren cerciz
Yakın zamanda da bir tur bisikleti bütçem olmadığından ötürü bu yöntemi denemeye karar verdim.

Web de uzun uzun araştırdım ( yabancı forumlar ) . Pek çok farklı bakış açısı var . Eğer yükleme yapılacaksa da bu şekilde sele borusu bagajı kullanın diyorlar.

Ciddi bir risk oluşturabileceğini düşünmüyorum ama yine de

Karbon kadrolar ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar varsa bu konudaki yorumlarını paylaşırlarsa çok memnun olurum. ( bilgi sahibi olduğunu düşündüğünüz arkadaşları da yönlendirebilirseniz bu konuya çok sevinirim. )


IMG-20150627-WA0000.jpeg
 
Scudo

Eren D.

Daimi Üye
Kayıt
3 Aralık 2014
Mesaj
308
Tepki
153
Yaş
27
Şehir
Kocaeli
İsim
Eren Demirbaş
Bisiklet
b'Twin
Sele borusuna takılıp da arkaq üçgenden destek alan bagajlar var, onlar daha sağlam olur. Ya da alternatif olarak şöyle birşey düşünebilirsiniz.

(link)
(link)

EDIT: Bunları kullanabilmek için sele bağlantı parçasını ayriyetten satın almak gerekiyormuş (eğer Brooks seleniz yoksa, Brooks'larda o parça üzerinde geliyor sanırım) Daha ucuz ve kolay bir alternatif olarak gidon çanalarını düşünebilirsiniz. Gayet geniştir. Güzel bir sele altı çantayla kombinlerseniz yeterince eşya taşıyabilirsiniz.
 
Kayıt
4 Eylül 2009
Mesaj
545
Tepki
770
Şehir
İzmir - Denizli
İsim
Çağlar ç
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sele borusu ve arka mandal miline takılan bagajlardan tercih edebilirsiniz. Bu arada kadronun esnediğini görmenize hayretle şaşırdım, şaşırıyorum :)
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.779
Tepki
19.390
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@Çağlar Çağlayan
Kus bakisi yapan görür. :D

Ayrica aldiginiz bagajin problemini @SerkanH arkadasimiza sora bilirisiniz.