Scudo Sports

Karbon kadrolarda kilo sınırı..

Emre Ünlüyol

Daimi Üye
Tepki
102
Merhaba...Karbon kadrolarda herhangi bir kilo sınırı var mıdır binmek için..Kilosu fazla olan arkadaşlar (mesela ben:90 :mad: )için herhangi bir sıkıntı yaratırmı?Örn: kadroda esneme ,kırılma vb. gibi..
ve hangi marka ve model karbon kadrolar daha sağlamdır...Mesela Merida karbon kadrolar çok hafif ama bu sağlam olmadığı anlamına gelirmi?

• Beğen
Tepkiler: S26 ve sadana
Scudo
Kilo sınırı var, ama 90 kilo bilinen markalarda sorun olmayacaktır.
1400 gr ve üstü karbon kadrolarda sorun yaşamazsınız.(fason değilse)
Aşağıda Cüneyt kazokoğlu nun karbon kadrolar hakkında bir yazısından alıntı yaptım, yardımcı olabilir.
"Çoğu üretici karbon kadroları için bir ağırlık sınırı koyuyor. Scott örneğin karbon kadrolarında 110 kilo sürücü ağırlığını, 125 kilo sürücü ve çanta vs. ağırlığını üst sınır olarak belirliyor. Buna mukâbil Cannondale örneğin Flash modelinde kullanıcı için ağırlık sınırı koymuyor. Öte yandan 1 kilo civarına kadar hafiflemiş bir kadro ile 130 kiloluk bir bisikletçinin arazide atlaya zıplaya buluşmasının neler doğuracağını tahmin etmek de herhalde zor değil. Dolayısıyla belirli bir kilonun üzerindeki bisikletçilerin kadro alırken iyi araştırmalarş, ve/veya kadronun teknik özelliklerini ve sınırlarını iyi okumaları şart."

Emre bey merhaba; hafızam beni yanıltmıyorsa merida carbon 0.nine serisinin taşıma kapasitesi 120kg ve firma bu kadrolar için 5 yıl garanti imkanı sunuyor.
Örn:Merida carbon 0.nine 18inç 930gr...

• Beğen
Tepkiler: Emre Ünlüyol
Bende kiloluyum ve carbon kadroların ağırlık tartmasıyla ilgili çekincelerim vardı. taki Delta bisiklete gidip boylamasına ortadan ikiyi kesilmiş corban connondale kadroyu gürünceye dek.

Endişelenmeyin yahu, tartar merak etmeyin..

Kadrodan kadroya değişir, ama 90 kilo için 900-1000 gr lık karbon kadroları pek önermem. 1400-1500 gr lık markalı karbon kadrolar gayet güzel işinizi görecektir.

@Hakan Yazman

hakan arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum ve sizin kilonuzu taşır fakat kaliteli ve marka bir karbon kadro alırsanız.Delta bisikletteki kesilmiş kadroyu bende gördüm fakat kadroya içim gitti nasıl kıymışlar canım karbon kardoya
:boese157::River-102 :River-102

• Beğen
bak güzel kardeşim en iyisi sen git kron kadro al carbon alcaksnda samsunda carbon kadro var kron xc 5000 çok saglam ama sorunun kiloysa git alemium al carbonda kısıtlı show yapıosun ama alemiumda istdin gibi

• Beğen
ama elimde kron xc 5000 var satılık sele kelepçesi sele borusu sele borusu carbon bide rumanlı furç takımı 1200 pazarlksz kadro 5 aylık araba alcaz

Kullanici agirligi ile karbon kadronun agirligini orantilayarak secim yapmak mantikli olmayacaktir.. Yani 100kg agirliginda bir kullanici, 'kadro da en az bi 1400g olsun da bana dayanabilsin' diye dusunmemeli.
Muhendisler zaten tasarladiklari urunun mukavemetine gore limitlerini test ederek belirleyip deklare ediyorlar, max kullanici agirligi su diye veya bir ust limit hic belirlenmiyor.
Kadro eger bilinen birkac firma disinda dusuk maliyetlere fason yaptirilan bir urunse ve de agirligi 2kg dahi gelse, duzgun tasarlanan ve muhendisligi ust duzeyde olan 900g'lik bir kadronun, dayaniklilik yonunden yanina bile yaklasamayabilir...
Bilindigi gibi artik kullanici agirilik limiti koymadan 900-1200g arasinda kadro uretebilen ya da urettiren ciddi firmalar mevcut.
Burada agirliktan ziyade daha dikkat edilmesi gereken seyler, kadronun tasidigi ismin gecerliligi, garanti sartlari, distrubutorun olup olmadigi gibi maddeler olmalidir.

• Beğen
@Bora Alben

Şunuda hemen belirtmeliyim ki; Bisiklette ağırlık oranı 7de 1dir. Eğer sürücü 70kg ise binebileceği bu oran 10 kg dur. Buna göre hesaplanması gerekir.:rolleyes:

Bende Açıklamayı Şu Şekilde Yapayım Carbon Arkadaşların dediği gibi marka kaliteleri ayrı oluyor garantili oluyor lakin kast ettiğiniz bisiklete göre değişir MTB kadro yapısı ile ROAD Carbon yapısı ayrıdır MTB seçimi dayanıklılık anlamında daha sizi tatmin eder diye düşünüyorum ama ROAD kadrolar için aynı şeyi söyleyemem tabi ki...MTB seçiminizde önündeki maşayıda hesaba katacak olursak darbeler bakımından ROAD bisikletlerden farkı büyük çapta anlaşılabilir...Markanın orjinal kendi yapımından olan carbon kadroları tavsiye edebilirim size

• Beğen
Elalem yapmis karbondan 1kg'lik kadrosunu hatta bunun da altina dusmus, binici kg siniri olmaksizin omur boyu garantisini de vermis, biz halen 'acaba dayanir mi?' diye tartisiyoruz :(

karbon kadroların tek dez avantajı bu fakat kilonuz okadarda çok değil siz yinede garanti olsun kilo sınırı olmayan bi karbon kadro düşünün ...

Ben 90 kiloydum tek sıkıntı çabuk yoruyor insanı kilo

Lapierre firması karbon kadro konusunda ne durumda arkadaşlar sizce? Ben de yeni bir karbon kadro aldım 1,37gram tuttu ağırlığı, birine ölçtürdüm hassas el tartısı ile. 60KG ağırlığa sahibim, acaba tümseklerden çok sert geçersem altımda parçalanır mı diye de düşünmüyorum değilim. Asfalt harici yola girip giremeyeceğim konusunda bile kararsızım. Patika arazi bir yola belki aksiyon yaratmayacak şekilde girerim.
Eskiden XC150 vardı, deniz altında bile giderdi namussuz. Şimdi asfalt çocuğu olduk resmen, FOX maşa var ama patika arazi yola girmeye korkuyoruz :)

Alüminyum birer kadroyu altında eskitmiş, gitmesini ve durmasını çok iyi bilen, son kazasını uzun zamanlar önce yapmış, mümkünse yapmamış kardeşlerimiz, abilerimiz ablalarımız tercih edebilir gibi geliyor bana.
Bilinen markaların 1,4KG ağırlığa sahip, sağlam örülmüş karbon kadroları minimum 95KG ağırlığa kadar istisnasız taşır, taşıması gerekir. Ömür boyu garanti veren piyasanın lider firmaları zaten çoktan aşmış durumda bu sorunları.

20160712_213742.jpg

Geri