Scudo Sports

Karbon kadro gerçekten çok fark ediyor mu?

Kesinlikle eğer bir yarışçı değilsen büyük kapsamlı yarışlara katılmıyorsan bence de 4 saat ve üstü antrenmanlarda 2-3 dakika zaman farkı pek büyük fark değildir.Eminim ki 43 km.de çelik bisiklet ile karbon hafif bisiklet arasında pek bir fark görmek olanaksız fakat uzun yüksek tempolu antrenmanlarda o %5'lik fazla güç kullanımı iki bisiklet arasındaki farkı gösterecektir.Tabii ki renkler zevkler kişinin kendisine aittir isteyen istediği yere parasını harcamakta özgürdür ister yarışçı ol ister olma sen hangi bisiklet üzerinde mutlu isen o bisikleti kullanmalısın.Bu bize ekstra motive sağlar.

Scudo
Teste göre ulaşımda bisiklet kullananların bi ton para bayılıp karbon kadrosetli üst seviye bisiklet almasına gerek yok. Bence doğru. Öte yandan 1 yıldır 1985 model çelik kadro bisikletle antrenman yapıyorum. Düz yolda gruptan geri kalmadım. Ancak tırmanışlarda çeliğin esnemesi o kadar fazla ki gözünüzle bile farkedebiliyorsunuz. Altınızda balık gibi oynuyo kadro. Bu yüzden güç kaybı da çok fazla.

Bu hafta alüminyum kadro karbon maşa bi bisiklet topladım. Strava'ya göre 1.2 km'lik tırmanış segmentinde derecemi 50 saniye geliştirmişim. Zorlarsam bu fark 1 dakikanın üzerine rahatlıkla çıkar. Haftasonu da Sabuncubeli tırmanışı var. Bakalım ordaki fark ne kadar olacak :)

Ferrari alan herkes yarışa mı katılıyor ? Ya da Ferrari alıp yarışa katılan mı var?

Bence commuting yani ulasim icin kullanilan bisiklet kavrami daha oturmadi bizde. Avrupada yasadigim sure icerisinde gordum ki genelde insanlarin iki bisikleti var. yagmurlu havalarda, bakkala gider gelirken, ulasim icin kullandiklari bisiklet genelde eski bisikletler. Ama kendi hobileri icin kullandiklari bisikletleri gorseniz dudaklariniz ucuklar :) kisacasi bu makalede abimizin bahsetmek istedigi commuting bike. O hizlarda onu sepetli bir bisiklet dahi kullansaniz zaman olarak pek birsey farketmez. Fakat haftasonu velodromda 5tur 35ortalama yapmaya calisirsaniz karbon kadro ve celik kadro farkini gorursunuz :)

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
@Erhan.Ö

Benim bildiğim bisikletin 5 kilo hafiflemesi daha hızlı gitmesine neden olur ancak sürücünün 5 kilo vermesi hem daha hızlı hem daha performanslı gitmesine neden olur.. Teşekkür ederim..

@Gökhan Toros
aynen,performansta kazın ayağı öyle bir değişirki ,valla 50.000 km 'yi geçtik, inşallah çatlamaz ,dayanıyor hala, ne bereketli karbonmuş, nazar değmesin,,,,,,

@Murat B.

Araba da olan motor yani beygir gücü... bisiklette ise marka model değil onu kullanan kişinin dayanıklığı senin dediğine göre teste göre daha dayanıklı birini kullanmalı...

Geri