şafak 18 ,,,,,,
31 mayıs
saat
04.30 -bostancı deniz otobüsleri terminal önü,,
kesin kadro
1-kudret
2- erkan
3- bahtiyar
4- korcan
5- furkan
kerimin programına denk gelmesi nedeni ile onun için kartepeyi alacağız,
gerekli olanlar
1- iç lastik
2- pompa
3- kask
disiplin
sürüş disiplini,,
rüzgar sert olur ise ,partnerler savunma yapacak
saat 04.30 da bostancıdan 40 km sonra eskihisar feribot iskeleye pedal basacağız,asla yüksek tempo olmayacak ama saat tam 06.00 da eskihisar feribot iskelede olmak için ,pedala ayar çekeceğiz.
gelelim geçen pazarki antremana,
şile eğimlerinde rüzgara karşı yapılan mücadelede geçen pazar gözlemlediğim olay mükemmel idi,
korcan-erkan-furkan birbirlerini vakumlayarak gittiler,eğimlerde ,
keza dudullu çıkışta önden kopanlar korcan-furkan erkan bahtiyar oldu,
ilk eğimde gruptan kopan bahtiyar oldu,ve bahtiyarı yakaladım akabinde beraber eğimde çıkmaya başladık,şile eğimleri,ve ömerli inişinde ise bahtiyar uçtu resmen ,daha sonra 4.üncü uzun eğimde bahtiyarı gördüm ,ve sonunda ise bıçkıdere kavşağına gelirken bahtiyara saati sordum , 6 eğim bitmiş idi asla durmadık, keza korcan -furkan- erkanda ,bahtiyar ömerli inişinde koptuktan sonra kerim ile dördüncü rampada buluştuk kerim yetişti,rüzgar çok sert idi ve kerimin altındaki 14 kiloluk mtb daha ağırlaştı kerime vakit kaybettiren rüzgar olmuştur,
ben tempoyu arttırdım ve bahtiyarı yakaladım ,kerim geride kaldı ,ve bahtiyar ile kavşaktan girerek bıçkıdere yoluna daldık rüzgar gene insafsız idi,
köyleri geçtik ve sonunda ekibin tamda istediğim yerde durduğunu gördüm evet bıçkıdere tabela önünde korcan-furkan -erkan bekliyor idi
bahtiyar ile 1 saat 30 dakika pedal basarak 6 eğim ve köy içinden eğimleride alarak bıçkıdere tabelaya ulaştık 33 km pedal asla kesmedik
kerim ise 6 dakika sonra geldi asla durmadı oda,
1 saat 36 dakika
korcan 1 saat 22 dakika
erkan ve furkan 1 saat 23 dakika
bahtiyar ve ben 1 saat 30 dakika
kerim 1 saat 36 dakika
pek fazla fark yok idi..
kartepe güney yolunda tahminimce ilk çıkışta 4 kişi kopacak bahtiyar-erkan-korcan-furkan eğim olmadığı için 4 kişi basacak ,ben geride kalacağım,benim takdiği biliyorsunuz
başta yüklenmem ,sonda yüklenirim,o da aynen dönüşte 72 km 'de olacak, ama atağa son 5 km' de gene geçeceğim ,
suadiyeye varanlar en fazla 15 dakika mola yapabilir ,erkanın artık şaşıracağını zannetmiyorum ,zati korcanda yolu artık biliyor bahtiyarda ,yetişmeye kesin çalışırım ,ama yetişemez isem, beni asla beklemeyin ,çünki kendi tempomu koruyacağım,
evet yetişir isem 15 dakika mola sonrası aynen birlikte sağa dönen yola kadar gideceğiz ,ondan sonrası zati kolay ,
tırmanış serbesttir,çok kısa mola olabilir ,16 km çıkış,
zirveye ilk varan gene 10-15 dakika bekler
burada en önemli mevzuyu zati erkanda biliyor, korcanda, bahtiyarda
ora nere ?
ora kartepe mesire alanı tabelasının olduğu kavşak,
o kavşaktan aynen sola dönülecek oradan sonra zirveye 5 km var
ve en berbat yola geliyoruz,
kartepe otelin önüne kadar çıkacağız resimler orada çekilir,
dönüş aynı yol
16 km iniş
ve soluklanma ,
suadiye et lokantası
mola,,
1 saat geçer tabi
hareket,
ilk yarım saat yavaş süreceğim sonra hızlanacağım
dönüşte o kadar ciddi eğimler zati yok
bi yerde var orada gölcük taraflarda ama kısa
,72 km sonra yalovadayız ,bu yalova -bostancı hattının olmaması bence iyi olmadı, genede kartal deniz otobüsüne bakarız varsa bineriz 5 bisiklet alır,
en azından kartal- bostancı arası kar ederiz
dönüş kesin olarak sahil bisiklet yolu olur,
https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11262397_976006459098595_5815386313521010936_n.jpg?oh=5111267a9d97a6e5a45fb3e031d9f399&oe=55C32C8A