@Kudret Kurtcebe
Sevgili Kudret abi,
Normalde senin yazdıklarına hiç karışmam biliyorsun ama madem bize laf sokuluyor bu durumda ben de bir iki cümle yazayım müsadenle.
Bilmeyenler için aydınlatalım bu su mevzuu gölgede 30 derece sıcaklık olduğu bir gün benim ve
@Hakan Beşikçi 'nin Kudret Abi'nin 60km'lik ve 1027m irtifa kazanılan Ümraniye Teke turunda sularımızın bitmesi üzerine çeşmede mataralarımızı doldurmamız ve sonra Kudret Abi'den bir güzel sanki babamız ya da hocamızmış gibi azar yememiz ve tartışmamız üzerine çıktı. Ha Teke'ye vardıktan sonra 20 dakika yine Kudret Abi'yi beklemiştik o ayrı mesele
Kudret Abi,
Seninle Kartepe'ye bir kere hazırlandık. Yukarıda yazdığım su mevzuu en ciddisi olmak üzere çeşitli tartışmalarımız da oldu. Bunların hepsi sana daha önce de söylediğim kendini profesyonel zannetmen(bu su olayı sırasında sorduğumda evet yarı profesyonelim diye cevap vermiştin ya hani) ama aslında öyle olmamandan kaynaklanıyor.
Kaldı ki ben sana güvenip Kartepe'ye geldiğimde senin zayıf kaptanlığın nedeniyle bildiğin gibi az daha kayboluyordum. Sen ise ne durumda olduğumuzu bile görmeden vapura yetişeceğim diye biz daha ormandan çıkmadan basıp gittin. Sorumluluk alışın işte bu kadar. Madem kaptanlık yapamayacaksın, madem herkesin önünde gidip yön veremeyeceksin, o zaman bu tavırlarada girmen bu şekilde zararlı oluyor.
Yazmadan önce bir kez daha araştırdım. Genelde tavsiye edilen saat başı ortalama 1 litre su tüketmek. Bu soğuk havalarda daha az sıcak havalarda daha çok olabilir. Sen ise toplam 2 matara, ki bu maksimum 1,5 litre eder, ile 2,5 saat (o tur 2 saat 44 dakika sürmüş) gitmemizi istiyordun. Yani olması gerekenin yarısından bile az hatta hava çok sıcak olduğu için belki 4 te biri. O zaman da sana anlatmaya çalışmıştım. Hidrasyon durup vakit kaybetmekten daha önemli diye. Ancak sen ısrarla durmanın yanlış olduğunu suyu idareli kullanmamız gerektiğini savundun.
Sen bu su olayına neden bu kadar takılıyorsun, kim sana su alınmaz su içilmez dedi bilmiyorum. Uğur Mumcu'nun meşhur bir lafı vardır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Hah sen işte tam bunu yapıyorsun. Yaşından ötürü ve bu spora duyduğun sevgiden ötürü sana son derece büyük bir saygımız olsa da hiç araştırmıyorsun, ezbere konuşuyorsun ve zarar verici yönlendirmelerde bulunuyorsun.
Keşke bununla bitse. Keşke sadece senin söylediklerini bir şekilde kulak arkası ederek seninle turlara bir şekilde çıkabilsek. Ama maalesef seninle en son çıktığım turda bir kez daha gördüğüm gibi bir de sokaktaki gördüğün neredeyse tüm motorlu taşıt sürücüleri ile kavga etme huyun var. Adam sana yol vermedi diye dolmuşlara laf sallamalar, senin hakkın olmadığı halde arasından geçmen için yeteri kadar yer açmayan arabanın önünü kesmeler, sokak ortasında millete bağırıp çağırmalar... Yanında başkası olduğunu unutuyorsun. Kendi başına başını istediğin gibi belaya sokabilirsin ya da buna uğraşabilirsin. Yanında biri varken yapmamalısın.
Sevgili Kudret abi,
Kurduğun bu grubun kapalı olması çok iyi. Buradaki insanlar, ki hepsi de beni tanır zaten, senin tarzına bir şekilde ayak uydurmuşlar. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi özünde niyetin olsa da zarar veren birisin. Bunu unutma.
Seni birazcık tanıyorsam bunları okuyunca çok sinirlenecek ve bir sonraki turunda arkadaşlarla bu yazdıklarımdan bahsedeceksin. Hiç mühim değil.
Ha bu arada Eylül ayında düzenlenecek Velotürk Gran Fondo yarışında ismini göremedim. 90km'lik bir parkur. 70km düz gittikten sonra 20km ortalama %6,5 eğimle Erciyes'e çıkacağız. Senin gibi gençleri sahalarda görmek isteriz

Gerçi su almak ve yemek yemek serbest ama zorla değil tabi.
Hayret Mayıs ayında Berlin'de katılacağım Garmin Velothon'da da su almak ve yemek yemek serbest.
Bu yarış düzenleyenler de hiç iş bilmiyorlar.
Sevgiler