Scudo Sports

Karbis-Kartepe bisiklet takımı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Erkan Közen

o.k çalışan demir asla paslanmaz..

evet netten çıktım ct sabah tekrar buluşmak üzere......

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Kudret bey merhaba,
Takım kapalı ise, burada neden yazışıyorsunuz? Bizim de kapalı takımlarımız oldu, farklı platformlardan haberleşip antrenman yapıyoruz.
Forum'un amacı, paylaşmaktır. Siz burada bir şey de paylaşmıyorsunuz. 6'nız kendi aranızda program yapıyorsunuz.
Eğer iyi bir şeyler yapmak ve bunu ispatlamak istiyorsanız, burada bu aktivite linklerini, duyurup bizimle paylaşabilirsiniz yine. Ama 6 kişilik bir ekibin burada "Cumartesi çıkıyor muyuz", "Evet çıkıyoruz", şeklinde yazışması size de tuhaf gelmiyor mu?

@bahtiyar közen

o.k saat 09.00 dudullu çıkış
hayırlı olsun ..

@Fatih Ç.T.

fatih bey ,
gelen telefon üzerine şu anda bi arkadaşın internetinden yazıyorum .bunun nedeni bende net yok ..
evet demokrasilerde çare tükenmez bu kapalı bi gruptur sizde başka grupta olabilirsiniz ,biz buna bi şey demeyiz bu 6 adam bu topikte ekim sonuna kadar olacak ve bu topik kapanacak .
ayrıca kartepe bisiklet takımı 6 kişiden kuruludur anca bizden bir kişi ayrılır ise bir adam alabiliriz .kartepe 15.turu tenmuzda yapacağız her sene bir tane,bu nedenle bu topik ekim sonu kapanarak yeni topiği 1 nisan 2016 açacağım ve ekim sonuna kadar gidecek ,bunun nedeni antremandır,
sistemimiz değişmeyecek ,adam sayısı eksilir ise eleman düşünürüz
kimseye karşı değiliz ama bizim sistem budur
kartepe bisiklet takımı aktivitenin en zorunu her sene yapacaktır bu araçsız kartepeyi almaktır başka elemanlar olabilir kartepeyi araçsız alabilir onlarıda aynen alkışlarız .....

Kurdet bey beni yanlış anladınız.
Takıma birilerinin alınması veya alınmamasını demek istememiştim. Ya da çok sıkı veya kolay antrenman yapmanızdan da bahsetmemiştim.
Zaten her mesajınızda takımın bu sene için kapalı oldugunu ve mükemmel antrenmanlar yaptığınızı defalarca belirtmişsiniz.

Benim anlamadığım nokta, kapalı bir grup için, forumda bir başlık açılmış olması ve bu başlık üzerinden grup içi haberleşmenin sağlanıyor olması.
Bu kullanım biçimi forum'un var olma mantığına ters bir durum değil mi?

Her küçük topluluk, kendi arasındaki iletişim için, burada bir başlık açmış olsa ve o şekilde haberleşse, sizce doğru olur mu? Örneğin sadece işyeri arkadaşlarımın katılabileceği bir antrenman grubu kursam ve burada bunun için bir başlık açsam ve her mesajımda grubun diğer herkese kapalı olduğunu ve sadece bizim işyerinde birisi emekli olursa ancak o zaman bu gruba başvuru yapılabileceğini belirtsem. Sizce bu şekilde bir forum, tüm Türkiye'ye hitap eder mi? Okuyanlara faydası olur mu?
Düşüncenizi merak ediyorum.

Saygılarımla
Fatih

@Fatih Ç.T.

evet fatih bey düşüncenize saygılıyım
tüm türkiyeye hitap etme açısından dediklerinizde hak payı olabilir,yalnız takdir edersinizki kartepe zor bir imtihandır,99 km sonra 16 km rampa çıkmak ve sonra 72 km basmak toplama 203 km devirmek ve bunu bir güne sığdırmak ,bu işi istanbulda her sene yapacak elemanları zati bulamıyorum açıkça kimse gelmese bile ben tek başıma gider ve resimlerimi buraya koyarım falanıncı tur diye..
ayrıca benim antremanlarımı aşırı derecede çok sert bulanlar oldu çünki su almak için asla durulmayacak 50 km boyunca basılacak sert eğimlerde ora dudullu-göçbeyli hattıdır ,ayrıca formalara sahip olacağız yakında ve bu formaların hakkını her sene bu ekip verecektir,eleman konusunda sayı olayında radikal olarak düşünmekten ancak şu şekilde geri adım atabilirim yeni gelecek elemanların dönüşü kesin olarak pendik feribotu ile yapmaları ve böylelikle sayı artabilir saygılarımla...

son olarak...
kartepe bisiklet takımı 6 kişiden kuruludur ,genede ekip dışından katılmak isteyen olur ise pendik feribotu ile dönmek şartı ile gelebilirler,
yeni eleman ancak ayrılma söz konusu olur ise düşüneceğimiz bir gerçektir.bu topiğin amacı ise kartepeyi araçsız almaktır bir günde
15.turu yapacağız kartepe bisiklet formaları ile .bu topik ekim sonu bitecek ,kartepe sonrası lay lom lom turlara başlayacağız bütün herkes davetli tabi polinez yapacağız ve garipçe ve poyraz bu turlar tamamı ile keyif turları olacaktır kartepe sonrası artık tatile çıkmamız gerekecek o da keyif turları ile olur..

evet ekip,,,,telefonlar için teşekkür ederim çünki netim yok ct sabah tekrar görüşmek üzere..

@Kudret Kurtcebe

Sevgili Kudret abi,

Normalde senin yazdıklarına hiç karışmam biliyorsun ama madem bize laf sokuluyor bu durumda ben de bir iki cümle yazayım müsadenle.

Bilmeyenler için aydınlatalım bu su mevzuu gölgede 30 derece sıcaklık olduğu bir gün benim ve @Hakan Beşikçi 'nin Kudret Abi'nin 60km'lik ve 1027m irtifa kazanılan Ümraniye Teke turunda sularımızın bitmesi üzerine çeşmede mataralarımızı doldurmamız ve sonra Kudret Abi'den bir güzel sanki babamız ya da hocamızmış gibi azar yememiz ve tartışmamız üzerine çıktı. Ha Teke'ye vardıktan sonra 20 dakika yine Kudret Abi'yi beklemiştik o ayrı mesele :)

Kudret Abi,
Seninle Kartepe'ye bir kere hazırlandık. Yukarıda yazdığım su mevzuu en ciddisi olmak üzere çeşitli tartışmalarımız da oldu. Bunların hepsi sana daha önce de söylediğim kendini profesyonel zannetmen(bu su olayı sırasında sorduğumda evet yarı profesyonelim diye cevap vermiştin ya hani) ama aslında öyle olmamandan kaynaklanıyor.

Kaldı ki ben sana güvenip Kartepe'ye geldiğimde senin zayıf kaptanlığın nedeniyle bildiğin gibi az daha kayboluyordum. Sen ise ne durumda olduğumuzu bile görmeden vapura yetişeceğim diye biz daha ormandan çıkmadan basıp gittin. Sorumluluk alışın işte bu kadar. Madem kaptanlık yapamayacaksın, madem herkesin önünde gidip yön veremeyeceksin, o zaman bu tavırlarada girmen bu şekilde zararlı oluyor.

Yazmadan önce bir kez daha araştırdım. Genelde tavsiye edilen saat başı ortalama 1 litre su tüketmek. Bu soğuk havalarda daha az sıcak havalarda daha çok olabilir. Sen ise toplam 2 matara, ki bu maksimum 1,5 litre eder, ile 2,5 saat (o tur 2 saat 44 dakika sürmüş) gitmemizi istiyordun. Yani olması gerekenin yarısından bile az hatta hava çok sıcak olduğu için belki 4 te biri. O zaman da sana anlatmaya çalışmıştım. Hidrasyon durup vakit kaybetmekten daha önemli diye. Ancak sen ısrarla durmanın yanlış olduğunu suyu idareli kullanmamız gerektiğini savundun.

Sen bu su olayına neden bu kadar takılıyorsun, kim sana su alınmaz su içilmez dedi bilmiyorum. Uğur Mumcu'nun meşhur bir lafı vardır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Hah sen işte tam bunu yapıyorsun. Yaşından ötürü ve bu spora duyduğun sevgiden ötürü sana son derece büyük bir saygımız olsa da hiç araştırmıyorsun, ezbere konuşuyorsun ve zarar verici yönlendirmelerde bulunuyorsun.

Keşke bununla bitse. Keşke sadece senin söylediklerini bir şekilde kulak arkası ederek seninle turlara bir şekilde çıkabilsek. Ama maalesef seninle en son çıktığım turda bir kez daha gördüğüm gibi bir de sokaktaki gördüğün neredeyse tüm motorlu taşıt sürücüleri ile kavga etme huyun var. Adam sana yol vermedi diye dolmuşlara laf sallamalar, senin hakkın olmadığı halde arasından geçmen için yeteri kadar yer açmayan arabanın önünü kesmeler, sokak ortasında millete bağırıp çağırmalar... Yanında başkası olduğunu unutuyorsun. Kendi başına başını istediğin gibi belaya sokabilirsin ya da buna uğraşabilirsin. Yanında biri varken yapmamalısın.

Sevgili Kudret abi,

Kurduğun bu grubun kapalı olması çok iyi. Buradaki insanlar, ki hepsi de beni tanır zaten, senin tarzına bir şekilde ayak uydurmuşlar. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi özünde niyetin olsa da zarar veren birisin. Bunu unutma.

Seni birazcık tanıyorsam bunları okuyunca çok sinirlenecek ve bir sonraki turunda arkadaşlarla bu yazdıklarımdan bahsedeceksin. Hiç mühim değil. :)

Ha bu arada Eylül ayında düzenlenecek Velotürk Gran Fondo yarışında ismini göremedim. 90km'lik bir parkur. 70km düz gittikten sonra 20km ortalama %6,5 eğimle Erciyes'e çıkacağız. Senin gibi gençleri sahalarda görmek isteriz :) Gerçi su almak ve yemek yemek serbest ama zorla değil tabi.

Hayret Mayıs ayında Berlin'de katılacağım Garmin Velothon'da da su almak ve yemek yemek serbest.

Bu yarış düzenleyenler de hiç iş bilmiyorlar. :)

Sevgiler

sağolasın telefon eden arkadaşa
defalarca yazdım netim yok diye
dostum çağrı
benim anlayışım farklı bu sistemi kabul edenler

1-erkan közen
2- kerim
3- bahtiyar közen
4- furkan
5- korcan

bu dostlarım bana yeterlidir fazla insana ihtiyacım yok beni beğenmeyen başka gruplara katılmakta serbesttir

Kartepe'nin ya da entrenmanlarınızın değil, burada yazdıklarınızın tüm okuyanlara hitab etmesinden bahsetmiştim.
Yani kapalı bir grubun grup içi haberleşmesinin burada yapılması konusunda fikrinizi sormuştum.
Israrla antrenmanlarınızı ve Kartepe'nin herkesin harcı olmadığını anlatıyorsunuz.

Keyifli pedallar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: evrenozbilen
Kudret abi sen kimseye takılma herkesin her şeye bir yorumu vardır, herkes kendini mükemmel sanıyor ve kendi düşüncelerinin doğru olması gerektiği düşünüyor bunun bir önemi yok salla gitsin, bur da yazılanlar ile kimse kimsenin düşüncelerini tam olarak anlayamaz, bu arada senin burayı niye kullandığını tanıyan bilir telefon kullanmadın için biz hedefimize bakarız abi sıkıntı yok ;-)

gürsel akay bisikletten selamlar ,,
netten girdim bütün gün buradayım,,

karbis elemanlarının karakteristik özellikleri,,

1- erkan közen ile yıllar önce tanıştım dostluğumuz pekişti,onun tozunuda yedim geridede kaldım ama asla dert etmedim ,bunun nedeni biz kendimiz ile yarışırız bu ekipte hiç kimse birbirine rakip değil idi..erkan gerçekten sağ kolum bunun nedeni çok çalıştık çabaladık burada.
2- bahtiyar közen .evli olmasına rağmen asla bizi bırakmadı içimde bir sıkıntı hep var idi onun evli olması eşine çocuklarına bi pazar günü vakit ayırmasını hep istedim .bahtiyar serbest idi...
buna rağmen bahtiyar gene geldi o kadar antreman yaptıkki ona teşekkür borçluyum ,son kartepe turunda birlikte son 5 km atağa geçtik bahtiyar arkamda idi ve 47 km diye bağırdı o kadar rampa devirdikten sonra sona basacak kuvvetimiz bahtiyar ile kalmıştı tabi erkan ve korcan gençtiler önden yalovaya onlar girdi ,,
bahtiyarı her vakit kutlarım..
3- kerim mtb dalında harikalar yaratan adam ,dudullu-göçbeylide çok iyi derece yaptı 2 saat 3 dakika bu mükemmel başarı onun her zaman ilham kaynağı olacaktır.ve kerim kartepeyi çoktan almıştır nezdimde...
4- furkan son derece iyi huylu karakteri temiz bi genç onunla ölüme giderim ,furkan yeni aldığı makine ile kondüsyonunu aynen geliştirdi 2 pazar önce şile eğimlerinde buna şahit oldum ve de polinezde..furkan bu ekibin baş tacıdır..
5-ve korcan son derece kafama yatkın olan genç dostum kartepe başarısını düşünüyorumda helal olsun demekten kendimi alamıyorum rampalarda önümde iskender ile çıkması beni toza boğmalarını takdirle karşıladım...

bu 5 adam birbiri ile uyumlu önemli olan grupta uyumlu kişileri birbiri ile buluşturmak idi bunu başardığıma inanıyorum bu grup uzun zaman gidecek diye düşünüyorum belki aramızdan ayrılan olur sinan gibi biliyorsunuz sinan mtb 'de çok iyi idi ,
6 sayısı hep sabit kalacak tabi

bu topiğin açılış amacı 15.turu kartepeyi yapmak için idi biz sözümüzde aynen dururuz ve kartepe yollarına imzayı aynen çakarız ...

(link)

hava iyi etap dudullu-bıçkıdere,,35 km non stop olayı daha sonra dudullu- göçbeyli 50 km non stop yaparak 2 ay içinde kartepeye hazırlanırız...

yahu kardeşim sizin facebuklarda kapalı grubunuz varsa herkes sizin gibi olacak değil. sahilde köfte ekmek turlarınıza devam edin size bişey diyen mi var. keyifle okuyoruz biz. valla ben turlarına katılmasam da sayesinde çok şey öğrendim.

@Cem Ç.

cem bey ,
polemik yapmıyoruz gerçi ,ama yalnış anlaşılmasın diye yazayım ..evet anlayışımız gerçekten sert ,50 km durmadan sert eğimlerde basmak ve rampada çıkarken su içmek asla durmamak ona göre dabıl matara almak ,bunun nedeni kartepe gibi bir zor etaba imza çakmak için.çünki gerçekten 99 km gittikten sonra üstüne 16 km rampada cila çekmek ve 10 dakika zirvede beklemek akabinde aynı yerden son derece riskli virajlardan inerek suadiye köyde durmak ve tabi dönüş için enerjiye gerek var ,yemek olayını suadiyede yaparak 1 saat beklemek sonra ilk 30 dakika yavaş tempo ve 72 km 'yi alarak yalovaya ulaşmak bu işi araçsız yapmak gerçekten zor tabi...

Kudret abi şudur kudret abi budur. Gereksiz muhabbetler. Şurada 50 küsür yaşını deviripte hala bisiklet üzerine kalem oynatan kaç kişi var. Bir ihtiyar abimiz vardı oda görünmez oldu. Gençlik için bu gibi şeyleri anlamak zordur. Kudret abi nevi şahsına münhasır bir kişi olduğu için bisiklet onu o bisikleti kovalıyor. Ona bir sürü özellik atfetmektense onu bu haliyle kabullenmek gerek. 50 küsür yaşında bir insan bir misyon üstlenmiş. Eğer bisiklete bir kırıntı kadar sevgi besleniyorsa bu memlekette, bu gibi insanların "bak bu yaşta ben hala bu mereti sürüyorum" subliminal mesajındandır ki o yaşta bir yığın insan için bisiklet torununa belki verecekleri basit bir hediyeden ibarettir. (lanoglum bu devirde bisiklete binmeden arabaya binen velet denilen bir fenomen var) Bakıyorum ikinci el piyasası, "ayyy işim çok yoğun", "ayyy evlendim artık bisiklet süremicem", "ayyy karizmayı zedeliyor", "ayyy insan içine çıkamıyorum" hezeyanlarıyla bisikletini yetimhaneye evladını, hayvan barınağına köpeğini teslim eder gibi bırakan insanoğullarıyla dolu. Bir eleştiri yapmadan, bir çuvaldızı kudret abinin mabadına batırmadan önce şöyle elinizi şakağınıza koyup bir düşünün. hangi birimiz bisikletiyle 50000 km nin üstünde bir aşk yaşarki. Hangi birimizde bu sadakat var. Birde kudret abi turda insanları bırakıp vıınnnlıyormuş. Yok ya allasen bu memleketi ve bu memleketin oportünist insanlarını tanımamış olsaydım inan bu müptezelliğine çok şaşıracaktım dostum.
Hülasa kudret abimiz az biraz dengesizdir, kudret abimiz delidir doludur ama biz onu böyle seviyoruz maalesef üzgünüz.

Merakımdan soruyorum, kartepe'ye çıkanların strava kayıtları, veya tur kayıt bilgileri var mı?

İnceleyip bilgi edinmek isterim.

Teşekkürler

@Fatih Ç.T.

Fatih Bey,

Bizim için neden böyle bir ön yargıya sahipsiniz? Hafta sonları yaptığımız tur paylaşımlarının forum kullanıcılarına hitap etmemesi gibi? Ya da forumu gereksiz yere meşgul ettiğimizi düşünmeniz? Kapalı bir grubunuzun olduğunu ve her hafta tur yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Forumun amacı paylaşmaktır diyorsunuz ve hiç bir şey paylaşmıyorsunuz. O zaman benim de size "Niye forumu 90% 2. el alış-verişlerde kullanıyorsunuz" mu demem gerekir?

Benim de anlamadığım ve karşı durduğum durum sizin gibi insanların düşünce yapıları. Bizim burada haberleşmemizin ve hafta sonları yapmış olduğumuz etkinlikleri paylaşmamızın kime ne zararı var? Paylaşımlarımızdan hoşlanmayabilirsiniz, olaylara yaklaşımımızı da beğenmeyebilirsiniz. Ama forumu gereksiz yere meşgul ettiğimizi ve mümkünse mesaj yazmamamızı istemeniz sizin ne haddinize! Nasıl bir zihniyettir bu? Girmezsiniz, okumazsınız olur biter.

Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker.Unutmayın yani antıramanlarda kendimizi zorlamazsak turlarda aynen dökülürüz bir de şu su olayı üstünde duruyorlar arkadaş uzun turlarda önlemini alacaksın su bulamayacağın mekanlar olabilir sap gibi artada kalırsın takım taklavatlar da tam olacak kudret abi herkesin iyiliğini düşündüğü için kimsenin yolda kalmasını istemez moral bozukluğu yaşar bu kartepeyi eksiksiz ve kopmadan almalıyız grupça iskendere selamlar görüşmek üzere

@Korcan F.

Korcan merhaba nasılsın, daha önce polonez de turlamıştık belki hatırlarsın. Kartepe gidiş dönüş strava kayıtları var mı sen de?

Teşekkürler :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri