Kararsızlıkta son nokta

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
selam,arkadaşlar sürekli bilmediğim için tavsiye istiyorum ama yarın almaya gideceğim artık.sabit maşa ile amortisörlü maşa arasında kaldım.(zoom maşa pişmanlıktır diye konu okudum)bu yüzden zoom dan vazgeçip suntur amortisörlü maşa ve sabit maşa lı modellere baktım.tabi sun tur maşalı bisiklet bana daha donanımlı geldi diğerleri standart sabit maşa.modellere gelecek olursak sizden sadece üç model hakkında yorum yada tavsiye istiyorum.

bianchi retro 780 tl fiyat aldım

(link)

cararro grande 680 tl fiyat aldım
(link)

salcano istanbul m 24 v 750 tl fiyat aldım geçen senenin bisikleti imiş elinde kalmış sıfır kutulu vaziyette ama donanımı iyi geldi sadece amortisörlü oluşu ve şehir içinde hafta sonu 3, 4 km anca yol yapıcam .okuduğum konularda şehir için gereksiz amortisör denildiği için kararsız kaldım.
(link)

ayrıca mosso legrade 1421 e baktım hafif ama tipi hoşuma gitmedi.

ilginiz ve cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Scudo

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
Bisikleti hangi amaçla kullanacaksanız ? Anladığım kadarıyla şehir içi olacak. Eğer şehir içi olacaksa sabit maşalı bir bisiklet almanızı tavsiye ederim. Öteki maşalar ağırlık bakımından ekstra yük ve gereksiz gibi geliyor bana. Ben carraroyu beğendim açıkçası. Fakat siz yine kendinize göre karar verebilirsiniz.

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
teşekürler atilla bey.amortisörlü çok mu yorar donanımı daha iyi sanki İstanbul m in.

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Bence salcano istanbul. Her ne kadar düz maşa sevsem de seçenekler arasında en donanımlı ve yakışıklısı o.

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
İstanbul m modeli geçensenenin ürünü olduğu için uygun fiyatlı idi ama satılmış,2015 modeli 955 tl.
Satıcı mosso legrade 1521 modelini önerdi kilitli zoom amortisör altus aktarıcı var çok hafif ama çamurluk ve bagajı yok.sizce nasıl bu model.

(link)

Yada carraro grande ile bianchi retro alıcam.

Can incesu

Üye
Tepki
31
İsim
Can
Bisiklet
Carraro
Carraro bence güzel salcanoda yüksek donanımlı

• Beğen
Tepkiler: cliocu

rasaddd

Üye
Tepki
42
İsim
erdem
Bisiklet
Whistle
Patika yollarda hafif engebeli yollarda sürmek için bi dağ bisikleti almak istiyorum ara sırada şehirde surerim çok kararsız kaldım sağlam olsun istiyorum butcemde belli ama yardim ederseniz sevinirim ( kilitlemeli maşa olmazsa şehir içinde çok mu sorun yasarim ) 500 ile 800 lira arasında bişeyler alabilirim

Can incesu

Üye
Tepki
31
İsim
Can
Bisiklet
Carraro
800 tl bütçeye salcano al derim artık hepsinde kitli Maşa var

• Beğen

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
@EK-73
tam bütçem kadar ama bunda sram arka aktarıcı var mış yetkili satıcı dedi ve 21 vites hiç bir bisiklete binmem falan dedi nedeni ise orta göbek bilyeli artık kaset tipi rulmanlı kullanılıyor gibilerinden bişeyler söyledi ben anlamadığımdan ,hıı dedim tamam deyip teşekkür ettim.

@Can incesu
salkano istanbulda maşa kilidi yok en azından benim baktığım modelde yok.hala sabit maşa mı yoksa suntour amortisörlü mü karar veremedim.teşekkürler.
benim hoşuma giden modeller
bianchi retro sabit maşa
salcano istanbul m suntour amortisörlü
carraro grande sabit maşa
mosso legarde 1521(bu model çok hafif ve çok kaliteli geldi gözüme)kilitli maşalı

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
@Can incesu
amortisörlü yada sabit maşa hakkında ne düşünüyorsunuz.şehir içi ve düzyol ara ara arnavut kaldırımlı taşlı yol .

Can incesu

Üye
Tepki
31
İsim
Can
Bisiklet
Carraro
Kaldırımlar için bence alınmaz şehir içi ve düz yol için bence sabit maşa uzun yol yapcan derseniz zaten ideaili bu bagaj takma yerleride var zaten ben mtb yapıyorum ilk defa uzun yol yapcam bagaj takamıyorum ondan carraro world tur almayı düşünüyorum. Maşa fazladan Yük olur size iyice emin olun ormanda gezinti yapcam derseniz maşalın alın

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
@Can incesu
aslında haftada bir yada 2 haftada bir biniyorum 3 5 km anca uzun turlar yapma niyetinde değilim.konfor önemli benim için 1 kg pek artısı yada eksisi olmaz diye düşünüyorum.

Can incesu

Üye
Tepki
31
İsim
Can
Bisiklet
Carraro
Maşalı al bütün maşalar klitlidir gidondan değilse bile üstündedir 3-5 km içinse konforsa dik sürmen gerekli Grande al dicem ama onda Maşa yok :( konfor demek dik oturmak demek bisikletde

• Beğen

cliocu

Üye
Tepki
1
İsim
ayhan emre
@Can incesu
salcano istanbul m de amortisörlü maşa var ama kilitlenmiyor

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Bütün maşalar kilitli değildir. Lock out olması lazım maşanın. Ben yine de şehiriçi kullanım için düz maşalı modelleri incele derim.