Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kararsız kaldım

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Tepki
148
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Kararsız kaldığım 2 bisiklet aslında aynı marka ve model fakat üretim yılı farklı.

Sedona 2010 model 751 mi Sedona 2011 model 751 mi ? ?

2010 model 751:
Kadro : 6061 Alu
Maşa : Suntour XCR RL
Furş : Neco CC146
Gidon : Race Face Ride XC 31.8
Boğaz : Race Face Ride XC 31.8
Sele Borusu : Race Face Ride XC 31.6
Sele : RTI
Elcik : Velo G-298
Vites Kolu : Shimano Deore 530
Ön Vites : Shimano Deore 530
Arka Vites : Shimano Deore 592
Aynakol : Shimano Deore 442
Pedal : Wellgo
Ruble : Shimano Deore HG – 50
Zincir : Shimano Deore HG – 53
Fren Kolu : Tektro MT2.1
Fren : Shimano Alivio
Jant : Alex Ace-19
Ön Hazne : Shimano Alivio
Arka Hazne : Shimano Alivio
Jant Teli : Siyah
Lastik : Schwalbe Black Jack
İç Lastik : CST

Sedona 751 2011 model :
Kadro 6061 Alu.
Maşa Suntour XCR RL 100mm
Furş Neco CC148
Gidon Race Face Ride XC-31.8
Boğaz Race Face Ride XC-31.8
Sele Borusu Race Face Ride XC-31.6
Sele Tughra Racıng
Vites Kolu Shimano Alıvıo 430
Ön Vites Shimano Alıvıo 430
Arka Vites Shimano Alıvıo 430
Aynakol Shimano Alıvıo 430
Pedal Wellgo
Ruble Shimano Deore HG-30-9
Zincir KMC X9
Fren Kolu Shımano 505 Hidrolik disk
Fren Shimano 445 Hidrolik disk
Jant Alex Rıms DP20
Ön Hazne Shimano Alivio 435
Arka Hazne Shimano Alivio 435
Jant Teli Siyah
Lastik Schwalbe Black Jack
İç Lastik CST

Fiyat olarak neredeyse aynılar.
Aralarındaki fark biri V fren ve full deore set var biri Hidrolik disk fren ve full alivio set var kararsız kaldım hangisini seçmeliyim ?

Teşekkürler saygılar.

Scudo
Full deore set disk frenin önüne geçiyor gibi benim fikrim. Çok ekstrem bir kullanım olmadıkça(full çamurlu parkur,yarış) v-fren sıkıntı çıkarmaz. Deore donanım olarakta çok daha rahat ettirir aliviodan. Şimdiden hayırlı olsun kazasız pedallamalar...

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya
@Can Kandiyoti

Yorumunuz için teşekkür ederim ama benim kaygımda o papuçlar eriyince bisikletçiden alınan papuçlar çokta iyi çıkmıyor bildiğiniz gibi ve güzel bir papuçta nereden baksanız 4 tanesi 60tl yi aşan bir masraf yaratıyor.

Peki ben disk modelini alıp sonrada deore takımı yavaş yavaş eklersem nasıl bi maliyet bekler beni ?

Yada Disk uyumlu jant seti ve uygun disk fren seti, deore toplamaktan daha ucuza gelebilir. Siz en iyisi deore setin fiyatıyla, uygun disk fren ve jant arasında karşılastırma yapın.

• Beğen
@Can Kandiyoti

Peki bunu yapabileceğim bi site varmı açıkçası disk fren ve jant setlerinde çok cahilim bu konuda bir haberim :eek: bisiklet kullanıyorum ama bu kadar ayrıntıya girmemiştim hiç :)

@levent çetinkaya

Yorumun için teşekkür ederim peki nedeninide söyleyebilirmisin ?
Teşekkürler

Ben de olsam 2010 modeli tercih ederdim. İlla disk fren diyorsan araştırma yapmalısın; v freni disk frene çevirmek mi daha masraflı, alivio yu deoreye çevirmek mi? Kolay gelsin

@akifberkant

bende onu araştırıyorum ama 2011 alıcam galiba vites cok fark edıcegını sanmıyorum ama ben çok fazla çamura ve yagmurda gıdıcem yazın yanı anlayacağınız disk iyi bi seçim olucak bence alivio deorenın bı altı nasılsa çok sorun yaratmaz sanıyorum tesekurler yanılıyor olablırım

@Yunus YILMAZ

Yorumun için teşekkür ederim.

Bende öyle düşünüyorum pek bir fark yapmaz diyede umuyorum disk fren benim işime daha çok yarayacak :)

@randie

çok olmadı ama 2gün sanırım sitesinde 2010 kataloğunda 2011 modeller var fakat resimler aynı değil sadece ekipmanları değiştirmişler.
2011 kataloğuda yakında çıkar diye düşünüyorum

Sanırım karar verildi ama benim fikrimce (ki bende 711 almak planındayım) :
2010 model alıp V freni bir test ettikten sonra eğer yetmiyorsa hidrolik disk'e geçilebilir...

711 d alıp hidroliğe geçirsen ...

711 D modeline hidrolik fren adapte etmek daha az maliyetli olur 711 V ye göre ...

bildigim kadarıyla V frenden hidroliğe geçerken göbeklerinde değişmesi gerekiyor ..

2011 modelini alıp üzerine biraz fark ödeyip vites sistemini deore olarak alabilirsiniz böylece 2010-2011 karışımı birşey olur sadece fark ödeyerek muradına erersin şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
@Pasa Gultas

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bana alivio set yetecek diye düşünüyorum eğer vitesleri bozar , kırılır ve benzeri şeyler olursa deore ye geçiş yapacağım.

vitesler arasında çok fark olacağını sanmıyorum. 10 yıl önce aldığım bisiklette schimano sis vitesler var. bisikletim ise bisan atlas :D fakat bisikletimin tek sorunu küflenme :( bunun dışında vites sisteminde hiçbir sorun yok :)

Geri