Scudo Sports

kararsız kaldım mtb mi yol bisikletimi?

Anlamıyorum ya :D abi neden mtb yi eşşek yolu ferrari yada yol bisikletini papatya mtb yi kaktüs yaparsınız :D yav abartılcak bi fark yok arkadaşlar aralarında, ben ikisini de kullanıyorum, bisikletin yapısına göre kg değişebilir, lastik olarak da sürekli değiştirmek sıkıntılı oalbilir her seferinde lastik oturtmayla uğraşırsın oturmaz 8 çizer bence sen dış görünüşe bak hangisi hoşuna giderse onu al kardeşim beni dinle çünkü yol alırsın pişman olursun mtb alırsın canın sıkılır git bisikletçiye sür ikisini de aklında şu olmasın yol bisikleti kırılgan mtb de çok ağır bunlar milletin ego tatmin etme palavraları ben ne yol bisikletinden kırıldı yamuldu gereksiz teker patladı diye şikayet eden gördüm nede mtb mden ağır yavaş diye şikayetciyim bu senin kondisyonunla alakalı mtb kullanırsan bacak kasların ona göre daha çok gelişir ve aynı hafifliği bulursun..

Scudo
Yol bisikleti sahibi olarak tecrube ettiklerim:

1. Yol bisikletleri oyle citkirildim seyler degiller. Lastigi zart diye patlamiyor, en ufak engebede akort bozmuyor, ortadan ikiye ayrilmiyor. Yaklasik 1 aydir yol bisikleti kullaniyorum, kaldirim da hoplayip ziplamak gibi enteresan islere kalkismadim, cunku ihtiyacim yok. Normal gidilen yollar varken kaldirimda isim yok zaten. Kaldirima illa cikacaksam, ya engelli rampalarindan cikiyorum ya da kaldirimin yanina gelip cikartiyorum.

2. Yol bisikleti alacaksaniz "trend" ya da "arkadaslarim gorsun uffff ne biccim bisiklet beee" desinler diye almayin. Nedir yol bisikletinden beklentiniz, gercekten ne istiyorsunuz bisikletinizden bunlari iyi arastirip irdeleyin. Kot pantalonla bineceginiz bisiklet, yol bisikleti olmasin.

3.Yol bisikleti dogasi geregi muthis bir kullanim hazzi verir ama bu getirisi kadar goturusu de konfordur. Yol bisikleti belli bir noktadan sonra buna uygun surus yapmanizi gerektirir, ornegin hiz tumseginden gcerken yavaslayip poponuzj kaldirmak gibi. Yol bisikletine binip, mtb veya sehir bisikleti konforu beklemeyin, sonra kicim aciyor, bacak aram tahris oldu vb basliklarla forumu doldururken kendinizi bulmayin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Abdullah Cimis

Evet yer Kuruçeşme Opet benzincisinin önü.
Asfaltın hali ortada ve ben bu asfalta yol bisikleti ile problemsiz bir şekilde girdim. Belki dağ bisikleti gibi haldır küldür hoplaya zıplaya geçmedim ama, yaklaşık 10-15 km hızla seri bir şekilde geçtim. Bundan daha beterine de girdim, çukurlara da girdim, kaldırımdan da indim, cam kırıklarının üzerinden de geçtim ama ne maşaya bir şey oldu, ne kadroya bir şey oldu, ne janta bir şey oldu, ne akort bozuldu, ne de lastik patladı... Sanırım yol bisikletinin dayanıklılığı konusunda daha fazla tartışmaya gerek yok.

Ben kendi görüşlerimi bildirdim belki bir kaç arkadaş bu ne saçmalıyor demiş olabilir altımda Carraro CR 022 var caddebostan sahili bilen bilir belturun önü insan doludur ve ben birisinin yoluma atlaması sonucunda çarptım yaklaşık hızım 15-20 kmh ve akordumu bozdum jant bildiğiniz 8 çiziyordu. bende bu olaya dayanaraktan bunları söyledim ama sonuç olarak bir yıldır yol bisikleti hakkında bilgim var bir hatam olduysa kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Tunakan Önen

Tunakan bey gecmis olsun, talihsiz bir olay yasamissiniz ama o hizla birine en saglam bilinen dag bisikletiyle de carpsaniz, akortunuz bozulabilir.

Burada kastimiz boyle bir kaza sonucu degil, bozuk zemin, cukur, tumsek vb sonucu yol bisikletlerinin akort ayarlarinin cok kolay bozulabilecegi seklindeki yanlis kani.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Berke
insana çarpmayla mtb akordu zor bozulur, o cantın inceliğinden kaynaklanıyor çünkü çok yükseklerden (30 -40 cm ) den atlamama rağmen akord bozulmuyor yeni çıkan modellerde cantlar çok iyi, tabi haldır huldur eziyet etmiyorum, ama yol bisikletininde bozulmaması lazım düştüyseniz düşerken bi fiziki olay olmuş olabilir, hoş olacağı varsa her türlü oluyorda :) yol bisikletini bu konularda olumsuz yorum yapmak yanlış olur. Bence yol bisikleti tarz dır abi. Zevk işi yani kendime hiç yakıştıramıyorum ve direksiyonu hoşuma hiç gitmiyor çünkü benim tarzım mtb, kimisi de şehir bisikletine hasta bu zevk işidir. Şunuda unutmayın her kaza bir tecrübedir ben 3 yada 4 kere kaza yapıp bisikleti yamultan görmedim en fazla 2 dir çünkü artık kullanmayı öğrenip ona göre sürüyorsun. Dağ da taşta ona göre gidiyorsun. İş sürücü de yani öyle bir anlatıyorlarki yol bisikletine hiç binmemiş insan acaba benim kilomu taşırmı ağırlığımdan yamulurmu diyor :eek::) Bak tvde kazalara ne audi kalıyor ne bmw hepsi pestil gibi eziliyor, ama gel bana sor bizim şahin 19 yaşında maşallah iş sürücü de yani malzeme kalitesini benimsediğin de ümit bile alsan yıllarca kullanırsın..

Kararsız kalanlar için en güzeli Hybrid ;)

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende bir zamanlar yol bisikleti kullandım ve tövbeler ederek sattım bisikleti. Antalya da oturuyorum ve yollar hiç uygun değil malesef. Çukurlar, bozuk kısımlar yol kenarında mazgallar aman aman çok çektim hızlı gidemez oldum inanın çok tehlikeli yollarımız malesef. Hele o dişli asfaltta bana yaşattığı vibrasyonlar... Dişlerim dökülecek sanırdım öyle sallardı. Şimdi specialized hardrock sport kullanıyorum uzun süredir. Lastikleri 26*1.5 lik maratonlarla değiştirdim. Şehirde turda her yolda kullanıyorum. Bozuk yollara giriyorum keyif için kasis gördüğümde hızlanıyorum üstünden zıplamak için. Size tavsiyem mutlaka suspansiyonlu bir bisikleti tercih edin. Gidon kilitlemelide olursa tadından yenmez. Trekking yada açıları yumuşak mtb tercih edin. Benim hardrock 26" tur bisikleti gibi duruyor açıları çok hoşuma gidiyor. Bisikleti alırken özelliklerinin yanında tipinide sevebileceğiniz bir model seçin mutlaka.

mtb
yol bisikleti
nerede kullanılacak ,daha doğrusu kısa mesafe yapılacak ise bence mtb ,
örnek şehirde ,
ama uzun mesafe için yol bisikleti (geneli asfalt olan güzergahlarda )
her yola girmek ve de uzun yapmak için cyclo cross 28 jant bisiklet

Aynı şeyler belki yüzlerce kez konuşuldu anlatıldı ama hala tartışmalarını bitirebilmiş değiliz her bisiklet farklı bir kullanım alanı için üretilmiştir ve buna göre isimlendirilirler bisiklet satın alırken de seçiminizi buna göre yaparsınız olayın özü budur ''hoşuma gidiyordu aldım'' anlayışı sizi bir süre sonra sıkıntıya sokacaktır resimlerde gördüğümüz yollar için sözü geçen tüm modeller kullanılabilir burada önemli olan sizin konfora verdiğiniz önemdir elbette mtb ve şehir bisikletleriyle bu kısımlardan geçerken yol bisikletine oranla daha rahat edersiniz , daha az sıkılırsınız ancak ''yol bisikleti burada gitmez'' gibi bir cümle kullanmak zira son derece yanlış olur bknz : paris roubeix
Genellikle stabil yollar kullanıyor araziye nadiren giriyorsanız şehir bisikleti alın mtb ye gerek yok durum tersine ise de mtb tercih etmeniz daha yerinde olur iyi forumlar

@Tunakan Önen

tuna bey ucuzdur vardır illeti meselesi mtb scott karbonu 2008 mart ayında aldım 50.000 km 'ler çoktan geçildi ve çatlama yok karbonda ,yalnız cross ride jantlar on numara idi asla akordu bozulmadı tabi bisiklet 2530 yuro idi yuro 2008 de 1.87 idi yalnız bisikleti hibrite dönüştürdüm 28 jant takıldı alexrimslerin alt modeli yandan darbe yiyince aynen bozuldu tabi,bu alexrims 'ler ucuz tabi,,

Geri