Scudo Sports

kararsız kaldım mtb mi yol bisikletimi?

aycan turan

Daimi Üye
Tepki
100
Bisiklet
Salcano
arkadslar bisiklet alcam hala karar veremedim bisiklet kullanan arkadslarım var hem arazi hem yolda kullancaksan mtb al dior tekerlekleri değiştirip istediğin gibi kulllanabilirsin diyor.çok kararsız kaldım lütfen yardım edin :((

Scudo
@aycan turan

aycan bey biz lastiklerimizi eskidiğinde değiştiriyoruz. yeni bisiklet alınca değil

• Beğen
Tepkiler: sspl
örnek olarak araziye cıktıgımda dişli lastikleri takıp cıksam sehir içindede ince lastik kullansam olmaz mı

Arazi koşulları çok kötü değilse yani çamurlu tırmanmalı değilse Sedonanın şehir bisikletlerine bakmanı tavsiye ederim ikisinde ortası olmuş olur :)

yol bisikleti sürekli düz yolda pedal çevirmeden başka bir şey değil. sizin aradığınız bisiklet burda
(link)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
"Şu MTB'yi ince lastikle kullanırsın" önericileri bir bitmedi arkadaş, kendin kullanıyorsan kullan milleti niye yanlış yönlendiriyorlar anlamış değilim. Arazi derken ne tür arazi, toprak köy yolu mu, dağ bayır çamur mu? Lastik tak çıkar onlarla uğraşmak sizi soğutur baştan, bir de araziye ne kadar sıklıkla çıkacaksınız? Senede 1 araziye girilecekse 1 yıl mtbyi şehir yollarında kullanmak hamallık olur...

@Abdullah Cimis

Hiç yol bisikleti kullanmadın sanırım dostum ;)

@Abdullah Cimis

abdullah bey bisiklet ilk önce ulaşım aracı sonra spor, forumda bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan ciddi bi kitle var. o cevrilen pedalların sonunda ulaşımımızı sağlıyoruz

@ihsangencer
Yol bisikletini ulaşım aracı olarak kullanan büyük bir kitle olduğunu düşünmüyorum. Şehir bisikletleri daha çok tercih ediliyor. Ufak bir kaldırımdan dahi inmeye korkar oluyorsun yol bisikletiyle. aman jant zarar görecek. aman maşa,kadro zarar görecek. aman toton acıcak sert inme gibi gibi. beni anlıyor musunuz bilmiyorum.

ben de senin gibi kararsızdım mtb aldım sonradan pişman olmadım değil bisikletten memnunum ama keşke yol bisikleti alsaymışım diyorum. Seneye satıp yol bisikleti alıcam :evil:

@Abdullah Cimis

merak etmeyin gofret değil hemen kırılmıyor, varsın kaldırımdan inmeyim, kaldırımların küçük bölümleri var yolla birleşen ordan iniyorum. sizi anlıyorum bu bir süreç, kimse bisiklete "yol" ile başlamıyor, ama varacağınız yer orası

@ihsangencer

Hayır sanmıyorum yola geçeceğimi. İlk bisiklet MTB idi. Şu anki bisikletim ise yol tarzı düz maşa oldukça atik bir bisiklet. düz maşa olması sebebiyle rahat rahat inip çıkamıyorum kaldırımlara. Hızlanmasına hızlanıyorum çok iyide işte hızlı giderken önüne bozuk yol çıkınca baya sıkıntı yaşanıyor. zaten yolun hep en sağından gittiğimiz için en bozuk yeri bize geliyor. anlayacağınız denedim olmadı. konu dağılmasın teşekkürler.
Tavsiyem ön amortisörlü maşadan kilitli kaliteli bir şehir bisikleti. Arkada bağajı, önde sepeti olan bisikletler çok hoşuma gidiyor. ulaşım için kullanılan bisikletler asıl bunlar. köyde,şehir içinde kullanılacak çok güzel bisikletler.
Asıl şuna kafa yorup bisiklet alınmalı : Ben bu bisikleti nerde kullanacağım?

@ihsangencer

Gofret gibi kırılmıyor ama çok güzel akort bozuyor kaç kere kaldırımdan inip akort bozdunuz bilmiyorum ama bunlar yol bisikletlerinin gerçekleri umarım siz bunları benden daha iyi biliyorsunuzdur.

@Tunakan Önen

tunakan bey alanya'da anacadde kilitli taştan örülmüş, ben kaldırımdan inmiyorum, kaldırımdan inmeye ihtiyaç duymuyorum. jant rs20 bozulma söz konusu değil.
eminim ki paris rubaix'yi izlemişsinizdir. kilitli taş arnavut kaldırıma göre 10 kez daha iyidir

@aycan turan

Lastiği değiştirip yolda gidince hiç birşey değişmiyor,şahsen denedim boşuna para gidiyor.Şu an alınabileceklerin en iyisi hybrid(melez) bisikletler,hem yolda bastığın kadar yormadan gidiyor hem de hafif arazi şartlarına uygun :in: aman mtb alayım deme....

• Beğen
@Abdullah Cimis

Akşama yol bisikletini ne kadar bozuk bir İstanbul asfaltında kullanıyorum resim atacağım. :)

Gelişmiş ülkelerde (videolardan gördüğüm kadarıyla) araziye çıkacak şahıs MTB'sini cipine yükleyip süreceği yere kadar götürüyor, şehirde de normal şehir bisikletiyle takılıyor.

Bizim olayımız ise maddi imkansızlıktan hem arazide hem şehirde tek bisikletle sorunu çözmeye çalışmak ama gerçekte böyle bir çözüm var olmadığından MTB'ye slip lastik gibi şeylere çözümmüş gibi yaklaşmaya başlıyoruz.

Bir diğer konu da MTB diye satılan alt seviye çoğu model bisikletle gerçek bir araziye çıkınca bisikletin dağılıp gideceği veya hiç konforlu olmayacağı gerçeği, orta halli bir MTB amortisörü bile alt seviye MTB fiyatına satılıyor, gerisini siz hesaplayın, yani birkaç bin dolar yatırmadan araziye çıkılacak güvenli bir bisiklet alınamıyor.

Ama bin dolar ve biraz altına yıllarca sorunsuz binilebilecek bir şehir bisikleti alınabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
sana hybird bisiklet gider hem bozuk yollar için hem şehir için seni yolda bırakmaz. benim düşüncem herkes yol kullanamaz gündelik kullanımda yol bisikleti kullanılmaz zati bu benim düşüncem idman için performans için kullanılır bu bisikletin amacıda budur diye düşünüyorum.

• Beğen
@aycan turan
Hayırlı olsun demek düşer bize ama yol bisikletinin tadını vermez. :D

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
@Abdullah Cimis

Yahu arkadaş nedir şu yol bisikletine kırılacak cam muamelesi :D Eskiden hep bu tarz bisikletler kullanılırmış, gayet de aşırı olmamak kaydıyla hoplama zıplama dağ bayır bile kullanılır, 100 liralık market bisikletlerine birşey olmuyor, 2-3 binlik bisikletler mi dağılacak, sürüş tekniği oturdu mu sıkıntı olmuyor ;) :D

Geri