Scudo Sports

Karar Zamanı - Specialized Sirrius Sport - Giant Roam 3 / Escape 2 / Air

@yaşar kahraman bisikletim özel güvenliğe 100 m ötesinde çalındı kilitli haliyle bende özel güvenliğim ama onlarada birşey diyemiyosun

Scudo
Carraro 224'ü satma sebebin neydi sevgili Sarper? Yol'a geçmeyeceksen yani branş değiştirmeyeceksen 1.000-2.000 arasında olan bisikletlerin neredeyse hepsi birbirinin aynısı, kadro şekli değişiyor, kiminin freni üst aktarıcısı alt oluyor kimi tersi. Sedona 410'a geçmen Carraro 227'ye geçmen gibi bir şey olur, yani 224'de seni tatmin etmeyen ne ise 2 bin sınırına kadar peşinden ayrılmama ihtimali var. Biraz daha artırabilirsen bütçeyi lapierre'lere bakabilirsin, en azından farklı bir şeyler denemiş olursun.

bu ikilemde kalsaydim cok dusunmez spe alirdim simdiden hayirli olsun

@spe07 Çok geçmiş olsun, çok üzücü gerçekten. Zaten 40 kere düşünüp, zar zor denkleştirip alıyor çoğu kişi, bir de böyle olaylar denk geliyor. Umarım istediğinize kavuşursunuz.

Konuya gelince, üzerindeki çamurluk ve bagaj hafif alüminyumdan olsa da beraber 500-600 gr geliyordur. Bunlara rağmen 12,5 kg geliyor bisiklet. Bundan daha hafifi çok da yok açıkçası. Daha hafif olan bu fiyat aralığında bir tek Giant Air var. Eski serilerden de Mosso Dmv düz maşa vardı, 11 civarıydı sanırım. Fuji 1.3 var bir de 10 kg.

@Sarper Uluoluk doğrudur şuan lapi kullanıyorum ama söyle söylim giantla arasında cok fark var agırlık bakımında lapi ona göre daha hafif

@yaşar kahraman aradaki masraflarla beraber 400 TL'ye değecek bir fark göremedim açıkçası.

@Sarper Uluoluk gözle ve maddiyatla değerlendiremediğimiz bazı şeyler var, bunu bisikleti kullanırken fark edersin, örnek olarak bisikletin geometrisi, sağlamlığı, ağırlığı vs bunlar 300-400 tl için göz ardı edilecek özellikler değil bence.

Giant Scott Speci.. gibi markalar tercih ederken sadece güzelliğine bakarız hangisi gözünüze güzel gözüküyorsa onu alın donanımı isterse kötü olsun üstünde marka yazıyorsa tamamdır

• Beğen
Tepkiler: Sarp X
@yaşar kahraman

Evet ama ikisini de denedim. Nedense Giant daha rahat gibi geldi bana. Bütçeyi daha fazla artırmak istemedim açıkçası. Böyle böyle acaip artıyor çünkü.

@Bektaş Duran

Ben de öyle düşünüyorum. Donanıma göre alım söz konusu değil burada, öyle olsaydı Carraro zaten bu segment için yeterli bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Bektaş Duran
@Zfr

Ağır bir bisikletti. 15 kg civarıydı. Biraz daha hafifletip, düz maşa ve akıcı bir bisiklete geçmek istedim. Aslında ikinci el Fuji 1.3 vardı 10 kg ama görüntüsü çok hoşuma gitmedi. Bİr de uğraşmak istemedim açıkçası. Bisikleti Giant'ın kendisi 2200-2300'e satarken 1550'ye alabiliyorum, en kötü elden çıkarmam da çok kötü olmaz diye düşündüm. Çamurluk ve bagajıyla hazırdı benim için, ekstra masraf ya da uğraş gerektirmiyordu.

Belki 1-2 sene sonra daha iyi bir şey alırım diye düşündüm.

Bu arada Specialized'ın görüntü olarak da bir adım önde olduğunun farkındayım. Sadece 400 TL daha harcamak istemedim fazladan. Katlanır bisikletim var, ona bayağı bir bakım yapmam gerek. Eğer çok büyük fark yaratmayacaksa fazladan para harcamanın (imkan müsaitse ayrı tabi) gereği yok diye düşündüm.

@Sarper Uluoluk Ağırlık konusu ilizyon biraz, çıplak ağırlıkları dikkate alma, 10-11 kilo iyi güzel de o ağırlık pedal, çamurluk, ön arka bagaj, ön-arka far, suluk kafesi, zil vesair dahil mi :) 15-16 kiloya gene gelecek en hafifini alsan da, kaliteli lastik ve sele de ağır oluyor değiştirirsen. Kullanıcı yorumlarına bak "akıyor resmen" kriterine göre değerlendir bence yazan ağırlıklardan ziyade.

• Beğen
Tepkiler: Bektaş Duran
IMG-20160308-WA0000.jpg IMG-20160308-WA0001.jpg IMG-20160308-WA0002.jpg

Şöyle bir bisiklet de vardı mesela. Sıfır 2000 TL. Tiagra donanım. 10,5 kg.

@Zfr

Specialized ayaklık olmadan, pedallar seleye asılıydı, 11,5 falandı sanırım.

Giant Escape 2 ise, pedallar, ayaklık, çamurluklar ve bagaj ile tam 12.50 kg

@Sarper Uluoluk

Bazen siz bisikleti secmezsiniz, bisiklet sizi secer. Su durumda Escape sizi secmis, kadroyu, donanimi, tasarimi falan bir kenara koyun; en iyi bisiklet icinize sinen bisiklettir.

@Sarper Uluoluk

Cunku Air safkan bir sehir bisikleti, gidonu da bu yuzden kolay hakim olmak ve caddelerde rahat hareket etmek icin daha dar.

@Sarper Uluoluk

Ama hepsini bir yana koyun, bindiginizde "evet iste bu bisiklet!" dediginiz, ustunde konforlu hissettiginiz alettir almaniz gereken. Geri kalan hersey kagit uzerindeki parametrelerdir.

@Sarper Uluoluk

Kackar'da bildigim kadariyla 2015 modeller icin indirim var. Giant'in kendi magazasi eger indirim yapmam diyorsa, biraz zor satar o modelleri.

Karar kildiginiz Escape 2, cok iyi bir sehir tur bisikletidir. Giant markasinin da Specialized'dan eksigi yoktur, hatta fazlasi vardir, kendi kadrosunu kendi ureten, baska bir cok meshur markaya da kadro uretimi yapan, World Tour'da kendi markasiyla yarisan dunyanin en buyuk bisiklet ureticisinden bahsediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Sarp X
@Mert E. diyorum ya belki de bana öyle geldi. Elite 2300-2400 civarıydı. Onu alamadıktan sonra Sirrus Sport 2015 çok farklı gelmedi bana. Elite olan bir arkadaş vardı, müsait olduğunda kıyaslasak güzel olur aslında.

arkadaşlar konu açamadığım için konuyu açan arkadaş izin verirse bende sormak istiyorum.ilk önce şunu söyleyeyim bisikletlerin hiç birini görme şansım ne yazıkki yok.bisikleti spor amaçlı %60-70 asfaltta %30-40 bozuk arnavut kaldırımı yollarda kaldırımlarda kullanıcam.arada kaldığım bisikletler de;
sedona 410 1200 tl
scott sub 40 1400 tl
specialized sirrus 1550 tl

sizce hangisi daha ideal olur gerek akıcılığı gerekse dayanıklılığı olarak.1 hafta içerisinde alacağım, yardımlarınızı bekliyorum.

@ecsahan carraro 227'yi de ekle listeye, havale ile veya pazarlıkla sirrus'a yazdığın fiyata bulursun.

@Zfr sizce 227 kadro olarak spe ve scott ayarında mıdır yada akıcılık olarak? görünüşü ve rengi çok hoş aslında

Geri