five
Part time turcu
- Tepki
- 4.112
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhaba,
Uzun bir süredir hayal ettiğim, benim için farklı anlamlar taşıyan ve araya yurt dışı planlarının girmesiyle sürekli ertelediğim Sinop-Anamur turunu sonunda gerçekleştirdim. Bu turu yalnız yapacağımı düşünüyordum. @osmankıtay’la bir araya geldiğimizde kendisiyle de paylaştım. Sonucunda, erken dönmesi gerektiği için, turu birlikte tamamlamamış olsak bile, muhteşem keyifli bir 7 gün geçirdik. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ederim.
1. Gün : Sinop-İnceburun-Türkeli
Cuma akşamı Kamil Koç’la Sinop’a hareket ettik. Sabah Sinop otogarında bisikletlerimizi yola hazır hale getirdik.

İnceburun yolundayız

Türkiye’nin en kuzeyindeki fener.

“En kuzey” hatırası

Ayancık’tan sonra yokuşlara sararken yemek molası iyi geldi

“Miki”ye dikkat

Meraklı küçükler

Sinop-Türkeli
Çıkış : 08:00
Varış : 18:40
Mesafe : 117 km.
Yolda geçen süre : 07:28
Ortalama hız : 15,69 km/s
Maksimum hız : 70,66 km/s (Lastikleri Schwalbe Marathon Supreme HD’ye çevirdim. Rekor geldi
)
Ortalama eğim çıkış : %5
Maksimum eğim çıkış : %17
Ortalama eğim iniş : -%4
Maksimum eğim iniş : -%17
2. Gün : Türkeli-İnebolu-Küre
Türkeli’de kaldığımız otel daha önce kıyıdan İstanbul-Samsun turumda kaldığım oteldi.

Uzaklarda İnceburun

Karadeniz’in ender mavi halleri

İnebolu’dan sonra 16 km.lik yokuşa başladık.

Yüksekler sis içinde

Sonunda Çuhadoruğu geçidindeyiz.

İnişin ardından Ersizlerdere kanyonu göründü.

Bulut şelalesi

Yaklaşık 13 sene önce buralara gezmeye gelmiştik. O zamandan beri Ecevit çorbasını içmenin hayalini kuruyordum.

Ecevit çorbasını adının kaynağını sorduğumda, sanılabileceğin aksine, Bülent Ecevit’le ilgisi olmadığını öğrendim. Tepedeki Ecevit köyünün çorbasıymış.

Bu saatten itibaren hava karardı ama önümüzde Küre’ye kadar uzanan bir tırmanış vardı. Fark ışıklarımızın aydınlığında ana yoldan ayrılıp Küre yoluna girdik. Tırmanışımız merkeze kadar devam etti. Girişte kalacak yerle ilgili bilgi almak istediğimizde bize çok yardımcı oldular. Otel yerine öğrenci yurdunda konaklamamızı sağladılar ve para da almadılar. Öğrenci yurdu deneyimi turumuzun ilginç deneyimlerinden biri oldu.

Türkeli-Küre
Mesafe : 81,97 km.
Yolda geçen süre : 06:57 saat
Ortalama hız : 11,78 km/s
Maksimum hız : 59,63 km/s
Ortalama eğim çıkış : %8
Maksimum eğim çıkış : %13
Ortalama eğim iniş : -%5
Maksimum eğim iniş : -%11
Uzun bir süredir hayal ettiğim, benim için farklı anlamlar taşıyan ve araya yurt dışı planlarının girmesiyle sürekli ertelediğim Sinop-Anamur turunu sonunda gerçekleştirdim. Bu turu yalnız yapacağımı düşünüyordum. @osmankıtay’la bir araya geldiğimizde kendisiyle de paylaştım. Sonucunda, erken dönmesi gerektiği için, turu birlikte tamamlamamış olsak bile, muhteşem keyifli bir 7 gün geçirdik. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ederim.
1. Gün : Sinop-İnceburun-Türkeli
Cuma akşamı Kamil Koç’la Sinop’a hareket ettik. Sabah Sinop otogarında bisikletlerimizi yola hazır hale getirdik.

İnceburun yolundayız

Türkiye’nin en kuzeyindeki fener.

“En kuzey” hatırası

Ayancık’tan sonra yokuşlara sararken yemek molası iyi geldi

“Miki”ye dikkat

Meraklı küçükler

Sinop-Türkeli
Çıkış : 08:00
Varış : 18:40
Mesafe : 117 km.
Yolda geçen süre : 07:28
Ortalama hız : 15,69 km/s
Maksimum hız : 70,66 km/s (Lastikleri Schwalbe Marathon Supreme HD’ye çevirdim. Rekor geldi
Ortalama eğim çıkış : %5
Maksimum eğim çıkış : %17
Ortalama eğim iniş : -%4
Maksimum eğim iniş : -%17
2. Gün : Türkeli-İnebolu-Küre
Türkeli’de kaldığımız otel daha önce kıyıdan İstanbul-Samsun turumda kaldığım oteldi.

Uzaklarda İnceburun

Karadeniz’in ender mavi halleri

İnebolu’dan sonra 16 km.lik yokuşa başladık.

Yüksekler sis içinde

Sonunda Çuhadoruğu geçidindeyiz.

İnişin ardından Ersizlerdere kanyonu göründü.

Bulut şelalesi

Yaklaşık 13 sene önce buralara gezmeye gelmiştik. O zamandan beri Ecevit çorbasını içmenin hayalini kuruyordum.

Ecevit çorbasını adının kaynağını sorduğumda, sanılabileceğin aksine, Bülent Ecevit’le ilgisi olmadığını öğrendim. Tepedeki Ecevit köyünün çorbasıymış.

Bu saatten itibaren hava karardı ama önümüzde Küre’ye kadar uzanan bir tırmanış vardı. Fark ışıklarımızın aydınlığında ana yoldan ayrılıp Küre yoluna girdik. Tırmanışımız merkeze kadar devam etti. Girişte kalacak yerle ilgili bilgi almak istediğimizde bize çok yardımcı oldular. Otel yerine öğrenci yurdunda konaklamamızı sağladılar ve para da almadılar. Öğrenci yurdu deneyimi turumuzun ilginç deneyimlerinden biri oldu.

Türkeli-Küre
Mesafe : 81,97 km.
Yolda geçen süre : 06:57 saat
Ortalama hız : 11,78 km/s
Maksimum hız : 59,63 km/s
Ortalama eğim çıkış : %8
Maksimum eğim çıkış : %13
Ortalama eğim iniş : -%5
Maksimum eğim iniş : -%11
Son düzenleme: