Scudo Sports

Karadeniz sahilinin en güzel tur rotası ordu yason burnu

Scudo
@Ahmet.YILDIZ vay ahmet sen burdamıydı ya :d dün akşam görüştük daha burada görünce şaşırdım :d

Çok güzel yerler lütfen daha fazla fotoğraf koyup devletin inşaat şirketlerinin dikkatini çekmeyiniz yoksa 2 seneye kalmaz toki oralara çöker yason kilisesini restorasyon adı altında betonla sıvarlar :)

Teşekkürler. yazın ailecek (analı babalı çoluklu çocuklu) o rotayı katlanırla yapacağız inşallah. Hopadan başlayarak karadenize doya doya sürmeyi planladık. Eylülden bu zamana planımız sürdü. En merak ettiğim yerlerin başında ise yason geliyor. Fotoğraflarınız, verdigınız bilgiler heyecanımı daha da artırdı. Bekle bizi karadeniz bekle bizi yason...tekrar Teşekkürler.

Adama şiir yazdırır yason burnu.Muhteşem manzara.O fenerin oraya çadır kurmadan olmaz.

• Beğen
Tepkiler: karaduman61

Dosyalar

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    121,8 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: Metin_S
@Ahmet.YILDIZ bilakis memnun oldum. @mywashere :komik::koptum: doğru söze ne denir ?@77osman İnşallah dilediğiniz turu yaparsınız yalnız benim size nacizhane tavsiyem eğer vaktiniz çok bol değilse enerjinizi hopa samsun arasında harcamayın çünkü dediğim gibi hopa samsun arasında en kayda değer rota sahilden perşembe fatsa arası yason rotası diğer mesafeleri denizle yol arasında dalgakıranlara baka baka yaparsınız tabi trafikte cabası. Asıl rota insanın fazla girmediği doğanım bozulmadığı Samsun Sinop Amasra düzergahı. (Yazılarımda paylaşmıştım bakabilirsiniz.)Şahsen ben bu rotayı yaptım hala düşlerimde tazeliğini koruyor. Tabi rota olarak daha zorlayıcı. Çünkü inişleri ve çıkışları çok barındırıyor.:harika:

@77osman
Bir haftalığına sahilden Samsun Amasra (1. bölüm) bu rotada düzinelerce yason var diyebilirim.

@karaduman61 bizim ilk tur deneyimimiz olacak. ekip iki aile her bir ailede bisiklet kullanarak tura eşlik edecek biri 10 yaşında oğlum, biri 8 yaşında yeğenim var; ayrıca arka çocuk koltuğunda 3 ve 4 yaşlarında diğer ufaklıklar toplam 6 katlanır bisiklet 8 kişi. o yüzden daha az rampalı olanı bu sene tercih ettik. allah izin verirse ilerleyen senelerde samsunun batısını hallederiz. hopa-samsun güzergahında özellikle dikkat etmemizi gerektiren bir durum var mı(özellikle çocuklar açısından)(tünel tehlikesi dışında,tünellere girmeden yan yollardan bir parkur hazırladım .)? bir de 2 gün kamp bir gün öğretmenevi şeklinde turu planladım. kamp yerleri hakkında bilginiz var mı? plajlarda kamp konusunda sıkıntı çıkartıyorlar mı? tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Fotoğrafçılık teknikleriyle süslenmiş, manzarası bol ve bir o kadar da güzel bu tur için teşekkürler. Pedalınız daim olsun.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Forumda ne çok Ordulu varmış :)

Evet rota güzel fakat bazı bölümlerde hiç emniyet şeridi yok, buralarda bu yolu kullanması mecburi olan tankerlerin geçişme anına denk gelmeniz hiç iyi olmaz. Ayrıca sahipsiz köpeklerde mevcut. Bu yüzden benim favorim Giresun yönü.

Teşekkürler @can onur böyle yerinden, derinden, gerçek bilgiler verdiğiniz için; saçma sapan, gerçekle ilgisi olmayan bilgilerle, haberlerle doluyken dört bir yanımız; böyle gerçek bilgilere muhtacız...

• Beğen
Tepkiler: can onur
Şahane yerler şahane fotoğraflar elinize yüreğinize sağlık.

@77osman çanakkale izmir arası ya da ege taraflarını turlasanız daha iyi olur bence. Karadeniz biraz sıkıntılı gibi trafik yönünden .Çoluk çocukla sıkıntılı olabilir.

@trek_turkey aynı tankerler turnasuyu mevkinde gülyalı mevkisinde güvenlik şeridini geçtim yol banketi bile olmayan yerlerde sizi sıkıştırmıyormu? ben ayrıca yıllardır perşembe çaka rotasını kullanıyorum daha birkere köpeğe denk gelmedim..

Araba yoluna girme ihtiyacı sadece Turnasuyu köprüsünde batı yönünde ilerlerken oluyor, orayıda yolun boşalmasını bekleyip hızlı bir şekilde terk ediyorum.

Bende en son 1 ay önce gitmiştim Mersin köyü civarında 5-6 köpeklik bir sürü tarafından kovalandım umarım size denk gelmemeye devam eder.

Geri