Scudo Sports

Karaburun Yarımadası ve Deniz Feneri

hasanben

Forum Demirbaşı
Tepki
762
İsim
Hasan
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Diğer
Türkiyenin en batısı sarpıncık deniz feneri hedefimi dün 14 saat gibi sürede gerçekleştirdim dönüşte karanlığa kaldım gündüz yakan güneş akşam üşüten hava moon vortex promun ve fatbike gibi zor bir bisikletle o zorlu yolları kazasız patlamasız aştım çok şükür dizlerimde ağrı sürdükçe kalmadı 3000 metreden fazla tırmandım yollar öyle bozuk ki ince tekerle ben yapamazdım ancak 200 km den sonra seleye oturamaz hale geldim acı başladı kullandığım tayt ve şort kaliteli olsa belki çok daha iyi olabilirdi zor bir rota deniz fenerine inmek sonra çıkmak dahada zordu ama değdi.

Screenshot_20220524-004308_Strava.jpg20220523_210846.jpg20220523_165113.jpgIMG_20220523_155014_330.jpg20220523_173503.jpg20220523_160012.jpg20220523_161051.jpg

Scudo
Bravo 👏. Zor ama başarılı bi tur yapmışsınız

Valla bravo ama diz ağrısı şikayetlerinden sonra bunu yapmanız umarım daha ciddi sorunlar çıkartmaz size.

En büyük korkum o vaktim olmayacak uzun bir süre uzun tura delilik yaptım inşallah kötü olmaz.

Bir de, bir sıkıntı çıkmaması durumunda aynı aktiviteye devam etme isteği oluşuyor, gaza gelip riski artırıyoruz belki de bilmeden.

Öyle bir faktör de var evet mesela dün 200 km den sonra otururken çok acı hissettim o acı olmasa bir 100 km daha yapardım tanıyorum kendimi.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
tebrıkler...ben uzun zamandır gırmıyordum buraya,bende gecen sene arkadasımla bırlıkte balıklıovadan baslayıp yarım adayı tur atıp karaburun konaklamalı ıkı gunluk tur yapmıstım(bu turumla ılgılı vıdeomu yayınladım henuz youtube yenıyım,youtube kanalımdan destek olabılırsenız sevınırım bu arada GEZGİNO28 ) sarpıncak sahılınde cadır atmıstık ordan sonrası bakir ve manzarası superdı,ben dayanıklılıgımı olcmek ve kendımı test etmek ıcın temmuz sıcagında turlamıstık.

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve hasanben
tebrıkler...ben uzun zamandır gırmıyordum buraya,bende gecen sene arkadasımla bırlıkte balıklıovadan baslayıp yarım adayı tur atıp karaburun konaklamalı ıkı gunluk tur yapmıstım(bu turumla ılgılı vıdeomu yayınladım henuz youtube yenıyım,youtube kanalımdan destek olabılırsenız sevınırım bu arada GEZGİNO28 ) sarpıncak sahılınde cadır atmıstık ordan sonrası bakir ve manzarası superdı,ben dayanıklılıgımı olcmek ve kendımı test etmek ıcın temmuz sıcagında turlamıstık.
Sizi ö
izledim geçen hafta katlanır bisikletli bir arkadaşta vardı hatta rotaya gelince çok güzel tek başına kalmak bana göre değil o sebeple gün içi de yapıyorum.
Sizi ö
izledim geçen hafta katlanır bisikletli bir arkadaşta vardı hatta rotaya gelince çok güzel tek başına kalmak bana göre değil o sebeple gün içi de yapıyorum.
Düzeltme o siz değilsiniz sanırım

Sizi ö

Düzeltme o siz değilsiniz sanırım
(mesaj-2606131) -evet ben değildim☺️İzmir'in en ücra ilçesinde 3 sene önce tayin oldum,(ödemiş) İzmir ve civarında güzel rota tavsiyesi olan varsa yazabilir mi

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Screenshot_20220525-210542.jpg
(mesaj-2606131) -evet ben değildim☺İzmir'in en ücra ilçesinde 3 sene önce tayin oldum,(ödemiş) İzmir ve civarında güzel rota tavsiyesi olan varsa yazabilir mi
Selçuk ahmetbeyli gümüldür seferihisar İzmir rotası güzeldir yaptım tavsiyesi ederim.

(mesaj-2606131) -evet ben değildim☺İzmir'in en ücra ilçesinde 3 sene önce tayin oldum,(ödemiş) İzmir ve civarında güzel rota tavsiyesi olan varsa yazabilir mi
Öyle demeyin aslında. Tırmanmayı severseniz eğlenceli güzergahlar var orada da.

Valla bravo ama diz ağrısı şikayetlerinden sonra bunu yapmanız umarım daha ciddi sorunlar çıkartmaz size.
Bende çok şaşırdım. @hasanben geçen diz konusunda bayağı dert yanmıştın. Canına yazık değilmi kardeşim. Bu ne perhiz bune lahana turşusu demezler mi? Yapmış olduğun tura hayran kaldım ,ona lafım yok. Yanlış olan şansını çok fazla zorlayıp sağlığınla oynaman.
Yine de bu şahane tur için tebrik ediyorum. :harika:

• Üzgün
Nedesen haklısın abi çocukluk yaptım 34 yaşına geldim ama hala düşüncesizce davranabiliyorum.

Bir şey merak ediyorum @necmeddin sizlerde bu diz kütlemeleri vs olmuyormu ben bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede tamam başta bisiklet seçimim sakıncalı kabul acaba yol bisikletine geçsem hafifleyeceğim için bu kondisyonla sağlık sorunlarım azalır kaybolur mu ?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Nedesen haklısın abi çocukluk yaptım 34 yaşına geldim ama hala düşüncesizce davranabiliyorum.

Bir şey merak ediyorum @necmeddin sizlerde bu diz kütlemeleri vs olmuyormu ben bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede tamam başta bisiklet seçimim sakıncalı kabul acaba yol bisikletine geçsem hafifleyeceğim için bu kondisyonla sağlık sorunlarım azalır kaybolur mu ?
Ben dağ bisikleti kullanıcısıyım. Yaş 46 dedi ve kafa hala kırık. Yola düşünce hangi dağ başına gideceğim veya hangi vadiye ineceğim belli değil.
Sol dizimde 2003 senesinde menüsküs yırtığı ve çapraz bağ sorunundan ameliyat oldum. Eski düzen yok. Isınma ve soğuma yaparak sürüşlerime devam ediyorum.
Bisikletime gelince maşayı değiştirip düz yaptım. Lastiği incelttim fakat zırhlı olduğu için daha ağır yaptım. Her yerde her telde ve her hava koşulunda sürüş yapıyorum.
Dizlere yük binmesin diye çoğunluk düşük vites yüksek kadans sürüş yapıyorum. Dizlerin bakımını ihmal etmiyorum. Masaj yapıyorum. Farklı kas grupları çalışsın diye dağ ve arazi yürüyüşlerim oluyor. Dizlerim kafa tutunca zıtlaşmıyorum. Vücudunu dinleyip ona ayak uydurmaya özen göstermelisin.
Yol bisikleti kullanmadım. Ama bir dağ yada fatbike gibi bacaklara binmez kanaatindeyim. Tabi dişli oranları da önemli. İzmirde yaşıyorsun. Test et ve daha konforluysa yol bisikleti kullanabilirsin. Şehir tur bisikletlerini test edebilirsin.
Karda yada kumda sürmüyorsan fatbike çok da avantajlı değil. Başkası olsa derim ki ne halin varsa gör. Senin fatbike ile yaptığın mesafeleri görünce bunu da diyemiyorum. Kendine yazık etme. En dandik marka trekking bisikletle süper ultra turlara imza atacak nadir yetenekte bir bisikletlisin.
Sürekli olsun diyorsan, gelişime açık ve sağlığını riske atmayacak doğru kararları almak zorundasın. Takdir senin artık. Kırıcı bir sözüm olduysa kusura kalma. :harika:

Abi öncelikle önemseyip uzunca yazdığınız için teşekkür ederim tecrübeli birinden tavsiye almak paha biçilemez ne kırgınlığı aksine benim için çok güzel bir duygu oldu bu. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım farklı bisikletler ile kendimi test etmem en doğrusu olacak sanırım bugün randevum var doktora gideceğim ancak sgk diz problemleri ile ilgili iğne vs gibi yöntemleri karşılamadığını öğrendim moralim bozuldu ve fiyatlar çok yüksek bakalım ne olacak bir gün izmire yolunuz düşerse tanışmayı çok isterim teşekkürler ilginiz için.

Rampa çok ancak karaburun kadar zorlamaz iniş çıkış fazla görmeye değer..
sigacik-ozdere arası güzeldi,fakat Özdere Selçuk arası nasıldır acaba

Tırmanmayı kim severki☺ düz yollara hastayız,bakalım civarda köyler var oraları kesfedeyim bari
Valla ben tırmanmayı daha çok seviyom 🤠

Sayın @hasanben şişman bisikleti (fatbike 😅) o kadar övüyor, tavsiye ediyorsunuz. Sizden de en azından şöyle bir haftalık dağ bayır gezmeli, bol görselli bir gezi bekliyoruz. 😁

Screenshot_20220526-122012_Instagram.jpg

• Hahaha
Vaktim olsa keşke ama yinede bu kadar yükle geniş bir zaman lazım benim amacım bu değil kendimi biliyorum bu yükle bile performans gösteririm gel gelelim bana göre değil yaşam stilime uygun degil açıkcası kalabalık yada en az 3 kişi olsam para ve zaman sıkıntısı olmasa her yere giderim ama kamp vs yapmam parayı basar kalırım bir yerlerde rotayı ona göre ayarlarım ek olarak bisikletin fiziki durumu çok önemli karbon bir fatbike olsa donanımı üst seviye olsa çok farklı olurdu...🤠 ha ama büyük konuşmayım böyle yükle yola çıksak geride kalmam kimselerden ama ne gerek var☺️

Sayın @hasanben şişman bisikleti (fatbike 😅) o kadar övüyor, tavsiye ediyorsunuz. Sizden de en azından şöyle bir haftalık dağ bayır gezmeli, bol görselli bir gezi bekliyoruz. 😁
Bununla ancak yokuş aşağı inebilirim sanırım. :)

Geri