Kar Mağarası İglo Nasıl Yapılır: Plates Topuyla

ayhanakbuga

Daimi Üye
Kayıt
28 Mart 2012
Mesaj
305
Tepki
549
Şehir
Erzurum
Bisiklet
Scott
Erzurum'da karlar eriyip bahar gelmeden, bir çok videosunu izleyip yapmak istediğim kar mağarasını hafta sonu tatilini de fırsat denemek istedim. Amaç hayatta kalmaksa, dışarıdaki rüzgardan fırtınadan korunabilirsiniz. Doğadaki insan Serdar Kılıç'tan kar mağarasına hava devridaimini sağlamak için bir delik açılması gerektiğini öğrendim. Bu bilgi hayati derecede önemli, çünkü hava sirkülasyonu olmazsa mağaranın içindeki insan ölebilir!

Plates topunun girip çıkabildiği yere ben de rahatlıkla sığabilirim düşüncesiyle, mağaranın baş kısmına gelecek yere topu gömdüm. Mağarayı 2 saatte yapabildim. Yaparken karla ve terimle ıslandım. Hasta olmamak için yedek giysi olmalı; ya da yakınlarında ateş yakıp ısınmalı.

Yaptığım mağara dar oldu. Karın daha yoğun yağdığı yerlerde daha geniş ferah mağaralar yapılabilir. Mağara bu haliyle clastrofobi'si olanlar için uygun değil. Uyku tulumunu da üzerinize alınca mağaradan çıkamayabilirsiniz.

 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ayhanakbuga hevesiniz çok güzel fakat bence bu tür denemeleri tek başınıza yapmayın, yardım edecek birileri yakınınızda bulunsun, Allah muhafaza kar altında falan kalırsınız, size ulaşabilecek birileri olmalı.
 
Kayıt
18 Temmuz 2010
Mesaj
72
Tepki
122
Şehir
istanbul
İsim
Budak
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Doğru yapmış bir şey olmaz çökmez. Çanta ile de yapabilirdi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga