Scudo Sports

Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

Güçlü ve güçsüz hep olacak. Mesele demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana mıyız yada otoriter nizamla bürokrasi kendi güçlülerini mi yaratsın?

SSCB'nin dağılması esnasında yapılan bir takım devlet imkanları operasyonlarının bir örneği Nicholas Cage'in "Lord of War" filminde görülebilir. İzlenesi, güzel bir filmdir.

Gerçekte de benzerleri yaşanmıştır tahmin ediyorum. @Asusmune

Scudo
Bu durum benim de dikkatimi çekmişti. Bizzat yaşadım ulukışlada. Ben suriye plakalı bir araç onumde geçti ve kaçak geçiş yaptı. Zaten tahmin etmiştim bir şey olmayacağını.

Trafik cezası bile yazılamıyordu tahminim. Ancak bir suredir özel tr plaka veriliyor Artık bu araçlara.

Dosyalar

• WP_20160122_002.jpg
    WP_20160122_002.jpg
    82,3 KB · Okunma: 38
@baykuş97

Bunu en iyi Kuzey Kore'den kaçmak isteyen ailelerin çocuklarına satarsın ama gariplerim ceplerinde para yok. Para olsa internet yok.

İnternet olsa, sınırdan geçemez, geçse gümrükten geçemez. Geçse dağıtan kargocuyu vatana ihanetten öldürürler.

@baykuş97 Güzel bir alıntı olmuş teşekkürler...
Dünkü Ege CANSEN'in yazısında Kapitalizmin ve Pazarlamacıların en çok kullandıkları modeli gördüm. Çok hoş bir yazı, buraya koymam doğru mudur bilemedim. En azından modelin resmini ve yazının linkini paylaşıyorum. Cenevre Üniversitesi İşletme profesörlerinden Klaus Schwab'ın, 1971 yılında keşfettiği bu model bu günlere bizi geitren şeylerden biri...
Yazı çok güzel, okumanızı tavsiye ederim. (kısaca, "temel ihtiyaçlarınıza fiyat okoyamayacağınızı ihtiyaçlara duygusallık anlamı eklendikçe insanların daha çok para vermeye daha hazır olduklarını anlatıyor)
(link)

14.jpg

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@hogutmen dibimizden geçen binlerce suriyeli mülteciyi görmeyipte kuzey koreye uzanmanız biraz ilginç oldu... Olup biteni görmemek için çabanıza hayran kaldım..

• Beğen
@hogutmen
Lord Of War Filmi gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. .. Ben de izlemiş ve beğenmiştim. Filmdeki "dünyanın en büyük silah satıcıları DEVLETLERDİR" sözü de tamamen gerçek.
Ben bunu bir haber olarak okıduktan sonra filmi izlemiştim o nedenle eminim içinde gerçeklik payı oldugundan.

• Beğen
@baykuş97

Benim bir özelliğimi daha nazara verdiniz. Rezil oldum. :)

Şeytanın mühim bir desisesi, insana kusurunu itiraf ettirmemektir-tâ ki istiğfar ve istiâze yolunu kapasın.
Hem nefs-i insaniyenin enâniyetini tahrik edip, tâ ki nefis kendini avukat gibi müdafaa etsin, adeta taksirattan takdis etsin.
Evet, şeytanı dinleyen bir nefis, kusurunu görmek istemez. Görse de, yüz tevil ile tevil ettirir.

• Beğen
Tepkiler: Harun ÇEVİK
@baykuş97 :) Dibimizdeki Suriye gerçeğinin farkındayım. Benim Anneannemler Haleb göçmeni yaklaşık yüzyıl evvel.
Babamdan dedem ise fransız zabiti iken gider gelirmiş atıyla Haleb'e. Yani ben de bir nevi Haleb'li sayılırım.

Haleb-i Güzin, Şam-ı Şerif şu anda insanım diyen herkesin içinde bir yara olmalıdır. Bağdat yine aynı şekilde.

O zamanlar böyle sınır yokmuş. Ben de Haleb'te yaşasaydım. Aynı zulmü ben de görecektim. Neyse fazla uzattım.

Kuzey Kore örneğini vermemin sebebi planlı ekonomi modeline sahip olmasıydı. Ben sizi burada en kısa zamanda etkilemeye,
ilzam etmeye çalışıyorum. Sizin yerinizde olsam, çoktan mülzem olmuştum.

@alper 76 Alakanız için teşekkür ederim. Filmleri izliyoruz sonra unutuyoruz. Bu kadar detay kalmış aklımda.

• Beğen
Tepkiler: pacman
@alper 76

Süper bir yazı. Süper bir insan. Piyasada esprisine gülünür sayılı hocalardan. Tarık Minkari ile Aydın Boysan da bu konuda çok iyiydiler.
Biz hep talep tarafına bakıyoruz ama yanlış yapıyoruz. Madalyonun en az iki yüzü var. Arz tarafına da bakmak lazım.

Ürettiğiniz bir malı pazarlamak en az üretmek kadar hatta daha da zor. Bir insan sizin ürettiğiniz ürünü niye alsın ki?
Kolay olduğu zamanlar da vardır. Marka rantı, yer rantı vb... ancaaak çoğu üretici bu durumda değil.
İnternette bir baloncu şakası vardı. Bakın görün bir balon satmak bile yeri geliyor ne kadar zor oluyor.

@hogutmen Bu gibi şakaları sevmiyorum, sadece canımı sıkıyor... Yazık adamcağız ekmek derdinde....
Aydın Boysan muhteşem adamdır, otur izle tatlı mı tatlı şarap gibi insandır. Ege Cansen de keyifli dopdolu güzel insanlardan. Malesef bu gibi insanları artık TV lerde göremiyoruz. Gösterilmiyor çıkarılmıyor engelleniyorlar.

• Beğen
Şakanın sonu, şakadan daha güzel yoksa belki de paylaşmazdım. Dalga geçilmesi hoş değil.
Ancak mümkünse sadece 11. dakikayı izleyiniz. Vaktiniz zayi olursa geliniz benden tahsil ediniz. :)
Baloncuya film yada dizi teklifi geldi mi bilmiyorum.
@alper 76

Adamcağız bayağı sinirlenmiş, terlemiş, zavallı :) Sonunda da bayağı kopmuş neyse gönlünü aldı da ben de rahatladım. Malesef çalışanlara karşı kibar davranılması konusunda fazla hassasım, rica eder, teşekkür ederim. ancak saygısızlık görünce de çılgına dönerim. Fazlasını beklememek lazım ama rica -teşekkür önemli.

• Beğen
Tepkiler: Harun ÇEVİK
Bir toplumu kontrol etmek için o topluma iş-aş-din veresinizki orayı kontrol altında tutabilesiniz.

@İltergüvenc

Din hariç iş ve aş vermeye çalışmıştır Planlı Ekonomi Modeli onu da becerememiş, berlin duvarını dikmiş yine de kontrol altında tutamamıştır.

"laissez faire laissez passer, le monde va de lui meme" olan, türkçesini "bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler, dünya kendini idare eder" şeklinde söyleyebileceğimiz cümle bu işin ilacıdır.
Fransa kralı 14. louis'in ekonomi danışmanı jean baptiste colbert tarafından zamanın fransa'sının iktisat politikalarını tanımlamak için söylenmiştir. zaten adam smith söylese muhtemelen ingilizce söylerdi...

(link)

@hogutmen

bu ilaçtan şimdiye kadar fayda gören olmamıştır... bundan sonra da olacağını sanmam...

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@hogutmen Bence baloncu muhteşem bir yeteneğe sahip ama kader onu parkta balon satmaya kadar getirmiş. Tiyatrocu veya sinemacı olsa bir çok oyuncuya taş çıkartır kesinlikle.

• Beğen
Baloncu şakasını hiç komik bulmadım..

Geri