Scudo Sports

Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

Millet ayaklanacak diye korkuyorlar herhalde...

Turkiyenin en büyük kapitalisti Ali Koç'un açıklamaları :
- "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir"
- ".... 100 bin dolarla siz sıtma ile mücadele edebilirsiniz. Bir insanın saçlarının dökülmesine karşı kellik ilacı için büyük paralar dökülürken insanları öldüren sıtmaya karşı mücadele saç dökülmesine karşı mücadeleden daha zayıf kalıyor. Eğer bu problemlere eğilmezsek sonuçta günlük hayatta karşılaştığımız bu olumsuz şeyler kaçınılmaz olacak”
- "Küreselleşme nin insani bir tarafi yok"
- "Avrupada serbest dolasamayan tek şey: insanlar"
- "(Insanlar arasindaki) Eşitsizliği anlamak icin Einstein olmaya gerek yok"
......
Bu konuşmaları dinleyen sendikacılar " Türk Iş in başına Ali Koç gelse işçi haklarını daha iyi savunur" demiş.
-----
Sendika başkanlarının "zamma gerek yok, aldığımız maaş yeter" dediği ülkemde en büyük kapitalist neredeyse "Tek Yol Devrim" diyecek.
Şu memlekette bir şey normal olsa dişimi kıracam.

(ismet ten alıntı..)

Scudo
Napacaz peki
(Konunun aşağıda kalmasına gönlüm elvermedi ) :)

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Sonu 'izimle biten'herşeye karşıyım sosyalizim,nazizim,komünizim,kemalizim,faşizim gibi.kısaca nötr benim için çünkü insanlar ideolojilere hizmet etmelidir doğrusu budur ama günümüzde bütün ideolojiler insana hizmet ediyor 'kula kulluk etmek gibi'

@baykuş97

çok enteresan,çok şaşırdım ,ali koç,dedesi vehbi koç,montaj sanayiyi bu ülkeye sokan,montaj sanayi sizin ürettiğiniz mal değildir,peki nedir'abd araçlarının türkiyede montesidir,yedek parçaları dışardan gelir,ford 'un motorunu yapamazsınız,ayrıca f_16 jetlerini biz üretmiyoruz,ali koç,diyecekki ,

yüzde yüz yerli otomobil yapacağız ,
bir şeyler olur o zaman a'dan z'ye üreteceksiniz.

Kendimi bir sömürge gibi hissediyorum. Her yönden karamsarım bu aralar. Biri bizi yiyiyor gibi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında düzenlenen İŞ20 ve EMEK20 oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

....... paylaşımcı anlayışı hayatımıza egemen kılalım.....

Nooluyor anlamadım... Önce Koç sonra RTE?!?!

Yazdıklarımızdan mı etkilendiler acaba?!?

Birden aklıma geldi.

• Bu memlekete komünizm gerekiyorsa ve komünizm yararlı bir şeyse onu da biz getiririz, size ne oluyor?
  • Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek
Nevzat Tandoğan

Nevzat Tandoğan - Vikisöz

Neden hep aynı yerde saydığımızı zannediyorsunuz.
Ali koç'u bilmiyorum ama Rahmi Koç yıllar evvel dediği cümle şu-500.000 araba üretip satamıyorsan kendi markanı üretmenin mantığı yok.
Sanayi devrimini kaçırdık, Bilim çağını kaçırmak üzereyiz....Neyse yaşam da kısa zaten:)

@katran Bende kendimi köle gibi hissediyorum kardes.Perakende market zincirinde çalışıyorum.Sanki beni saat gibi kurmuşlar her gün aynı yere gidip aynı şeyleri yapıyorum.Ben çalıştıkça şirket sahipleri daha çok daha çok kazanıyor.elimden 1ayda trilyonlar geçiyor.Ama aksam kasanda açık çıkınca onuda sana ödettiriyorlar.Ne güzel sömürge sistemi kurmuşlar bende çarkın bir dişlisiyim..Her akşam eve gelince düşünüyorum,daha farklı yaşantım olabilirdi neden olmuyor diye..Yani ben orda çalışmak yerine ormanda özgürce bisiklet sürmek geliyor içimden ama yapamıyorum.Neden ? Çünkü zengini daha zengin etmek için varım bu dünyada sadece.Nyse gene kafam bozuldu aksam aksam.

@baykuş97 Ali KOÇ' un bu açıklamalarını yabana atmamak gerekli, alt gelir sınıfında bugün dünya genelinde kapitalizmden yana bir yılgınlık, nefret oluştu ve oluşmaya devam ediyor ki çökmek üzere olan bu sistemden uzaklaşmak gerektiğine dikkat çekiyor. RTE ninkiler ise geçmişte yaptıkları ne ise gelecekte yapacakları da odur, değişmez. Ali KOÇ' u iyi takip etmek gerekli, KOÇ grubunun söz sahibi olan en genç nesli ve Ülke geleceğine damga vuracak simalardan biri..

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Bu konuda fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Dünyaya bir meteor daha düşşe. Herşey yerle bir olsa. İnsanoğlu sıfırdan başlasa. Eşitlik o zaman dünyada hüküm sürer mi?
(Biraz uçuk oldu. İdare edin )

"Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım"

(link)

• Beğen
Tepkiler: liteon
Geri