Scudo Sports

Kapıdağ'da Bir Haftasonu 08-09 Ağustos 2015

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
8-9 Ağustos haftasonu yaptığımız Kapıdağ Yarımadası turundan fotoğraflar aktarmak istiyorum.

6 kişiyiz, her biri guruptan en az 1 kişiyi tanıyor ama grup olarak ilk kez bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aramızda deneyimli turcu da var, ilk ya da ikinci kez tura çıkan da. @Özgür AKAR, @ozirus, @Uğur Tokcan ve @Umut Taçkın'la ilk kez karşılaşmamıza rağmen tur boyunca keyifli sohbetlerimiz oldu. Özellikle turu planlayıp bir arkadaşım üzerinden yaptığım katılma planımı geri çevirmediği için Özgür'e bir kez de buradan teşekkür ederim.

Bol tırmanışlı, bol inişli bir tur oldu. Diğer katılımcılar gibi ben de kendime kendimce birşeyler aldım. En önemlisi günlük 800m üzeri tırmanış olan turlardan şimdilik uzak durmalıyım :)

Başlıyoruz...

Bandırma'da feribottan inip hazırlanıyoruz.
IMG_1536K.jpg IMG_1537K.jpg IMG_1538K.jpg IMG_1539K.jpg

Benim bisikletim bu. 1.5Lt'lik pet şişeyi birkaç kat alüminyum folyo ile, ardından birkaç kat streç film ile sardım. Tabii ki termos işlevi görmüyor ama suyumu güneşten korudu ve içilebilir kalmasını sağladı. 2 günün ardından streçte ufak sorunlar olmakla birlikte hala kullanılabilir durumda. Pedallar Shimano M520, tek tarafta platform var ve her iki yön de çok işime yaradı. Sabit maşa toprak zeminlerde biraz zorlasa da büyük rahatsızlık vermedi.
IMG_1540K.jpg
Isınma hareketleri.
IMG_1541K.jpg IMG_1542K.jpg IMG_1548K.jpg
İlk alışveriş için durduğumuzda farkettiğimiz ilk patlak, sonrasında 4 tane daha olacak :)
IMG_1554K.jpg IMG_1555K.jpg IMG_1557K.jpg
Tatlısu. İlk çay molası. Sigaraların hepsi bizim guruba ait değil.
IMG_1558K.jpg IMG_1559K.jpg
Tatlı tatlı tırmanmaya başlıyoruz.
IMG_1560K.jpg IMG_1561K.jpg IMG_1563K.jpg
Yol üstü kısa bir su molasında mezarlığın duvarına oturdum. Etrafı gözlerken bunu farkettim. Yaşadığınız ömrün kıymetini bilin.
IMG_1568K.jpg

Yine tırmanışlar, yine molalar, yine inişler.
IMG_1570K.jpg IMG_1571K.jpg IMG_1572K.jpg IMG_1582K.jpg IMG_1583K.jpg
Bu kez öğle yemeği molası. Durgun bir su birikintisi ama içinde türlü türlü hayatlar var.
IMG_1584K.jpg IMG_1585K.jpg IMG_1588K.jpg IMG_1589K.jpg IMG_1590K.jpg IMG_1591K.jpg IMG_1592K.jpg IMG_1593K.jpg IMG_1594K.jpg
Turcu turunda gerek.
IMG_1595K.jpg
Çakılköy'den sonra asfalt bitiyor.
IMG_1596K.jpg IMG_1597K.jpg IMG_1598K.jpg IMG_1599K.jpg IMG_1600K.jpg IMG_1602K.jpg

Tepelerde bir çeşme.
IMG_1603K.jpg IMG_1604K.jpg

Her çıkışın elbet bir de inişi var.
IMG_1607K.jpg IMG_1608K.jpg
Yol bu.
IMG_1610K.jpg
Doğa da bu.
IMG_1613K.jpg IMG_1616K.jpg IMG_1617K.jpg IMG_1619K.jpg

"İhtiyaç" molası :)
IMG_1620K.jpg

Mesaj başına 50 fotoğraf kotası nedeniyle burada bırakıyorum. Aşağıda devam edeceğim...

Scudo
...Devam ediyoruz

Kestanelik köy kahvesi.
IMG_1624K.jpg

Köy meydanına tuvalet bile yapmışlar.
IMG_1625K.jpg

Biz otururken karpuz kamyoneti geldi :)
IMG_1626K.jpg

Yine yollar.
IMG_1627K.jpg IMG_1634K.jpg IMG_1635K.jpg IMG_1636K.jpg

Kamp kuracağımız Ballıpınar köyüne yaklaşırken uzaktan bir davul zurna sesi gelmeye başladı. Düğün varmış :)
IMG_1638K.jpg IMG_1639K.jpg

Biz son alışverişi yapıp köyün kıyısında, mezarlığın dibinde kamp alanımıza yerleşiyoruz.
IMG_1640K.jpg IMG_1641K.jpg IMG_1643K.jpg

Yemek sonrası uyku. Çadırlara sinek almamayı becerdiğimiz için şanslıyız.

Ve sabah. Akşamki hırçın deniz sakinleşmiş ama zaman yok :(
IMG_1648K.jpg IMG_1649K.jpg IMG_1654K.jpg IMG_1656K.jpg IMG_1657K.jpg IMG_1658K.jpg IMG_1660K.jpg IMG_1662K.jpg

Bazı yerlerde yol kenarı doğrudan uçurum.
IMG_1663K.jpg IMG_1664K.jpg

Yol boyu su bulmak hiç sorun olmadı.
IMG_1665K.jpg

Yol bu, çıkarsın da inersin de.
IMG_1667K.jpg IMG_1668K.jpg

Yol üstü bir "duvar yazısı".
IMG_1670K.jpg

Ormanlı'ya doğru bir dere.
IMG_1672K.jpg IMG_1673K.jpg IMG_1674K.jpg IMG_1675K.jpg IMG_1680K.jpg

Hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiren tırmanışlar.
IMG_1683K.jpg IMG_1689K.jpg IMG_1691K.jpg

Ormanlı.
IMG_1693K.jpg IMG_1695K.jpg IMG_1696K.jpg IMG_1697K.jpg IMG_1703K.jpg IMG_1704K.jpg

Manastır Koyu'nun ortasındaki ada, sanki kıyıya doğru yüzüyormuş gibi.
IMG_1706K.jpg

Turan'dan sonra, Turan'lıların da önerisiyle plan değişikliği yapıp, "kestirmeden" Ocaklar'a geçiyoruz. Tırmanış sevenlere kesinlikle tavsiye edilir :) 3km boyunca kesintisiz 0'dan 300m'ye tırmanıyorsunuz. Ben önemli bir kısmını yürüdüm ama molalar hariç pedal kesmeyenler de oldu.
IMG_1708K.jpg IMG_1710K.jpg IMG_1711K.jpg

O kadar yorulmuşum ki boynumda asılı fotoğraf makinemi çantaya koyduğum için bir yerden sonra fotoğraf çekmeyi bile unutmuşum.
Bandırma öncesi son durak Erdek Devlet Hastanesi. Düşüp yaralanan, yolda ilkyardımını yaptığımız arkadaşımız kontrolden geçti.
IMG_1713K.jpg

Döndükten sonra (link) sitesinde güzergahımızı çizdim.

İlk gün:
(link)

İkinci gün:
(link)

ve

(link)

Siteyi çok iyi kullanamadığım için "walking", "driving" notlarını çözemedim.

Toplam tırmanış 2865m çıkıyor ama bana biraz fazla gibi geldi. Sanırım sitenin verilerinde bir sorun var. Eğer doğruysa tüm gurubu bir kez daha kutlamak isterim :)

Tebrikler. Çok güzel ama zorlu bir rota. Okurken Ballipinar'da kalıp 2. Günü nasıl tamamladiginizi merak etmiştim ki Ocaklara giden ara yolu kullandığınızı okudum.
Biz sabah arabayla Istanbul'dan gelip tura başlamış, Ormanli'da konaklayıp kıyıdan dolaşarak Akşam Bandırma'dan geri dönmüştük.
Forumda tek günde turlayanları okumuştum ama sabah çok erken başlayıp gece çok geç bitirerek gerçekleştirilebilir belki. Ama hem rota zorlu hem de aceleye getirmemek lazım.

Kazasız ve keyifli turlar

five

Paylaşım için teşekkürler :) Çok güzel görüntüler yakalamışsın.

Benim ilk uzun soluklu tur deneyimimdi. O yüzden kıyaslama yapma şansım yok ancak bu rotanın sınırlarımı oldukça zorladığını söyleyebilirim. Önemli tırmanışlar vardı ve elbette tırmanışın olduğu bir rotada manzaralar da harikaydı. Kesinlikle birçok şeye değer bir rota.

Tur yoldaşlığın için de ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Umut Taçkın
@ozirus

Ozan,
Sen böyle söyleyince düşündüm de sanırım tur sırasında hiç söz edemedik forumdan. Ben dönüş feribotunda buraya yazacağımı söyledim. Sen diğer taraftaydın ya, kaçırmışım. Kusura bakma lütfen. Seninle pedallamak benim için de büyük keyif oldu :)

• Beğen
Tepkiler: ozirus
Güzel bir tur olmus ben de turanlara giderken sizi gordum hatta durup kolay gelsin dedim arkada biriken araclar ve yol darligi nedeni ile sohbet edemedim kusura bakmayin hanginize soyledim bilmiyorum küçük bir kolay gelsinle yaninizda oluverdim:) yokuslari gördüm iyi is becermissiniz kutlarim

benim de kalmalı ilk tur deneyimimdi ama sinerjisi yüksek bi ekip olduk başlangıç için zor du ama zor olması bence avantaj herkesin özgüveni tavan yapmıştır bu bayırlardan sonra :) Rotamızda orman ve denizin güzelliklerini de aynı anda barındırması son derce hoştu valla bi daha gidelim deseniz yine giderim ama bu sefer kesin denize girerim :)

• Beğen
@ozirus sorma içimde ukte kaldı fena Erdekten önce Ocaklara girmek gerektiğini düşündüm hep neyse tecrübe böyle şeyler

• Beğen
@Umut Taçkın

Ben de "Keşke" diyorum ama denize girsek hastaneye zaman ayıramayacaktık :)

• Beğen
Tepkiler: Umut Taçkın
Kapıdağ birçok güzelliği aynı zamanda zorluğu içinde barındırıyor. turu planlarken eğimler ile mevsimsel sartlari birlikte degerlendirmek lazim, su bakimindan zengin fakat cok sicak havada alinan hazzı etkiliyor. Zevk alarak pedalladım, 6 defa lastigim patladi :) fakat hic strese girmeden tamamladik.

Geri