Merhaba herkese
Öncelikle bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten de yarımada yollarında çok işime yaradılar. Tur ile ilgili yazılarımı paylaşmak istedim.
Kapıdağ Yarımadası Bisiklet Turcularına öneriler
Kapıdağ Yarımadası'na bisiklet turu güncelerim.
1. gün (19 Nisan Cuma) 87 fotograflı
(link)
2. gün (20 Nisan Cumartesi) 60 fotograflı
(link)
Tura çıkmadan önce Kapıdağ Yarımadası ile ilgili tüm bilgileri yine Bisiklet Forumlarından edinmiştim. Tüm bilgileri not etmiştim. Bu bilgilerin büyük kısmını kullandım. Tur sonunda da kendi tecrübelerimden yeni bir bilgi listesi çıkarttım. İşte Kapıdağ Yarımadası'na gitmek isteyen Bisikletçilere önerilerim...
1) Tur planlamanızı yaparken yarımadayı doğudan batıya geçmek yerine batıdan doğuya geçmenizi öneririm. Yarımadanın kuzeyinde rüzgarı karşıdan alırsınız ancak hemen batı hem de doğu tarafında rüzgarın yıpratıcı etkisinden en az şekilde etkilenmiş olursunuz.
2) Rüzgar o kadar şiddetli esebiliyor ki kulaklarınız rüzgarın sesinden başka hiç bir şeyi duymayabiliyor. Sadece kulaklarınızı kapatan bir kulak koruyucu ile bu durumu engelleyip, çevredeki sesleri duyabilirsiniz.
3) Kapıdağ Yarımadasında hiç bisikletçi yok. Herhangi bir bisiklet tamiri durumunda yanınızda yedek parça olmasını şimdiden öneririm.
4) Köylerdeki kahvelerde çok güzel lezzetli çay içme imkanınız olur. Mutlaka için; çok lezzetli.
5) Özellikle Narlı-Çayağzı arasındaki yarımadanın kuzey kısmı bakir. Sezon dışı zamanlar için bakkal ve fırınların bile açık olmadığını, ihtiyacınız olduğunda zillerini çalarak açacaklarını unutmayın. Şehir yaşamında kapalı gördüğümüz bir bakkalın önünden geçip gideriz ancak köydeki tek bakkal kapalı olunca başka bir bakkal imkanınız da kalmıyor. Oradaki yaşam şartları içinde açık-kapalı kavramları sadece bir zil basımı uzaklıkta...
6) İlhanköy'den sonra Vodafon için değil ki internet telefon sinyali almak bile bir çok noktada imkansız... Narlı-Çayağzı yönünde gözüme çarpan tek baz istasyonu Ballıca'daydı. Telefonunuzun sürekli hat bulmaya çalışırken şarjını bitirmemesi için telefonunuzu kapatmanızı veya uçuş modunda kullanmanızı öneririm. En azından adanın doğu veya batısına ulaştığınızda telefon şarj sorunu yaşamayın.
7) Yarımadada sahilden giden yol haricinde bazı kısa yollar da bulunuyor. Çayağzı-Karşıyaka arasındaki yola (yanlış girsem de) kullandım ve gerek düzlüğü gerek güzelliği ile çok keyifli bir sürüş yaşadım. O yola girmeme sebep de elle yazılmış bir trafik levhasıydı. Kavşaklarda veya kavşaklardan hemen sonra birilerine sorup gittiğiniz yolun teyidini yaptırın derim.
8) Tura çıktığım bisikletim de 28 inc jant ve 28C Michelin Tur lastikleri ile yaptım. Daha kalın lastikler ile turun yapılması daha iyi olabilir. Ancak dikkatli ve temkinlik kullanıldığı sürece ince lastikler ile tur yapılabilir Kapıdağ Yarımadası'nda.
En az benim turum kadar keyifli ve güzel bir tur diliyorum tüm bisikletçilere...
Not: Turanköy'de kalmak isteyenlere eski Köy Muhtarı Rıdvan Bey'in iletişim bilgilerini iletebilirim. Bunun için benimle e-mail adresimden iletişime geçebilirsiniz...