başlığı görünce heyecanlandım açıkçası.
kano ile balık avı en büyük hayallerimden biri şimdilik gerçekleştiremedim. neyse beni geçelim.
biraz da kano konusunda bilgimi paylaşmaya çalışayım;
ocean kayak bu işi dünyada en iyi yapan firmalardan biri. kanolarını getirmek maaliyetli. vergisiydi, algısıydı, konteynerın içinden metreküp kiralamasıydı derken bir çok maaliyet çıkıyor. ahşap kano isterseniz Türkiye'de bu işi yapan bir kaç el işi atölyesi mevcut ama tahmin edersiniz ki fiyatlar baya yüksek. hafif olmasa da olur derseniz, polyester kano imal eden firmalarda oldukça fazla. ama tabi bu işin özelliği sert plastikten olması. hem hafif hem de dayanıklı bir malzeme sert plastik. suyun, özellikle tuzlu suyun korozyonunu da ekarte ediyor haliyle.
burdan sonrası amacınıza göre kanoyu belirlemeye kalıyor. göl, nehir, deniz, balıkçılık ve gezi(kızılderili) kanoları farklı farklı.
ülkemizde bu işin ithalatı yapan, uygun fiyatlı kanolara sahip olabileceğiniz, benim bulduğum tek firma var; kano diyarı.
(link)
sahibi bilgin bey. her türlü sorunuza ve seçim konusunda kararsızlığınıza sabırla cevap veren biri.
şimdi gelelim bisikletin arkasında taşıma olayına. bu beni en heyecanlandıran kısım =)
bu tarz yöntemler mevcut. çoğunu kendiniz yapabilir, yada bir demirciye kolaylıkla yaptırabilirsiniz.