Scudo Sports

Kan gruplarının bisiklete yazılması

Scudo
sevgili arkadaşlar
kaza anında bisikletlerimizin üzerinde ad soyad kan grubu olması kesinlikle gerekli
ancak bizim kafamız karışık ise kaza anında bize yardımcı olacak kişi de şaşıracaktır
bence gerekli olan bir bisiklet kullanımında gerekli olanların manifesto haline getirilmesi ve bunun kullanıcılar tarafından kabul olunmasıdır
örneğin bisiklet kullanıcısı;
1 kask kullanmak zorundadır
2.eldiven kullanmak zorundadır
3.ad ve soyad kangrubu görünecek şekilde kadroda şu yere yazılmış olmalıdır
vs.vs.vs
bence bu manifestoyu belirleyip,trafikçe kabul görülmesi için eylem yapılmalı
trafik kanunlarında tanımımızı yeniden yapılandırmalıyız.
saygılarımla
sertel

• Beğen
Tepkiler: Veli Bahtiyar
ad soyad acil durum icin bir telefon cok mantikli fakat kan grubu anlamsiz zira kan grubu testi yapilmadan kan nakli yapilmaz. en acil durumda bile.

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Yarışmıyorsak bence buna gerek yok. Bisiklete bindiğimizde her seferinde o yazıyı görmek, bir miktar içimizi karartır diye düşünüyorum. Artık kan grubu testi yapabilen çok küçük aletler var.

Gözlük diyen arkadaşlar olmuş ama yara almadığım ufak düşüşlerde bile gözlük az bi sarsıntı veya darbede ya kırılıyor ya da gözümden fırlıyor. Bence o da işe yaramaz.

Merhaba arkadaşlar. Konuyu ben açmıştım ama az önce bir doktor arkadaşıma sordum, kan grubunu öğrenmek 20 saniye sürüyormuş. Kaldı ki öyle bir kaza anında zaten kan vermeleri gerekmiyormuş, beyaz kan veriyorlarmış direkt (Yani kan grubu fark etmiyor zaten). Sonuç: Hiç bir yere yazmaya gerek yokmuş, çok anlamsızmış. :)))

Bisiklet fikri bana da pek sıcak gelmiyor. Kan gurubumu dövme ile vücuduma yazdırmayı düşünüyorum. Saat taktığım bileğimin iç kısmı olabilir veya ilk etapta dikkat çekmeyecek başka bir yere. Zaten İki karakterlik bişey ne öyle dikkat çeker nede maliteyi fazla tutar.

• Beğen
Tepkiler: sertel
bende yazdırdım gerekli olduğunu düşünüyorum güzelde bi görüntü veriyo bisiklete.
http://img34.imageshack.us/img34/2613/fotoraf0008p.jpg

yakında ben de yazdıracağım bir fırsat bulamadım ama çok yakında resmini koyacağım buraya=> M. PINAR B(+)

Kusura bakmayın olaya farklı açıdan yaklaşacağım ama genellikle kaza durumlarında kazazede üzerindeki veya kullandığı araçtaki eşyaları çalma gibi olaylar olur. Genelde bu telefon, para, bisiklet, kask, gözlük, araba vs. herşey olabilir.

Sadece bir yaklaşımdı kesinlikle bir şekilde yazılması taraftarıyım elbette...

@e-pektas

kaskın içine yazılmasını pek mantıklı bulmuyorum. olası ciddi bir kaza anında motosiklet kazalarında olduğu gibi kaskın sağlık ekipleri gelene kadar çıkarılmaması gerekiyor. kan grubu hazırlık açısından ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi olur. bu sebep ile kaskın üzerinde görülen bir yerde olması daha uygun olur bence.

aslında dusununce kan kan grubu kontrol edılmeden verılmez dıyenler haksız degıl rh fahtorden dogan hatalar bıle buyuk sonuclara neden olabılır pekı ya bısıkletın ustune asagıdakını vesıkalık bır fotografla yapıstırsak ve cevresıne ok ısaretı falan yapsak yeterlı olur mu (aklıma baska bısey gelmıyor artık :D)

(link)

Sevgili arkadaşlar bisikletlerinize yazdığınız kan grupları Allah korusun bir kaza anında hiç bir işe yaramıyor. Çünkü hastanede yalnızca kan merkezinde yapılan tahlil neticesinde size kan veriyorlar. Bu kadar hassas bir konuda bisikletin üstünde yazan ve doğruluğundan emin olunamayacak kanı herhalde yaralıya vermezler diye düşünüyorum. Tıp çok ilerledi, kan grubunu birkaç dakika içinde zaten tespit ediyorlar. Endişelenmenize gerek yok. Kazasız belasız bol pedallı günler dileklerimle...:)

Yahu cidden bu kadar tedirgin misiniz? Bir kaza yapıp, kaza sonunda kan kaybedip, size ulaşıldığı halde kan grubunuzun tespit edilememesi yüzünden kan kaybından öleceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ve sizce bu ihtimalden bizi bisiklete/kaska kan grubu yazarak mı kurtulacağız?

Geri