Scudo Sports

Kamyonlara çok dikkat!

ama ilerledikçe her çalının ardından kopan geliyo et et et diye(= :D:D:D

Scudo
Ayrıca şu yol kenarındaki arabaların hiç yola bakmadan kapı açmaları ver.Geçenlerde 2 3 arkadaş arabaların yanından geçiyorduk.Birden birinin kapısı açıldı.Eğer ben önlem olarak her arabanın kapısının biraz uzağından geçiyor olmasaydım kapıya çarpmıştım.Arkadaşımda bana çarpardı büyük ihtimal.Zor kurtulduk.Cahil bir toplumuz.Sonra birde işsiziz diye gezerler.İnsana saygı bile olmayan toplumlarda herşey doğal.Dua edin bir araba bisiklet yolunda kenara çekilin diye korna çalmasın.Şahsen bana bir kere oldu:(

Ogez kardeşim dediğin gibi cahil düşüncesiz bir toplumuz malesef.bisiklet sürmek eve sağlam dönme oyunu oluyor.köpekler-otobüsler-dengesiz spor arabalar-medeni izmirlinin bira şişeleri-sahilde sözde bisiklet yolundaki balıkçı oltaları vs... ama şehrin olumsuzluklarından sıkılanlara tavsiyem dağ ve çam havası.. düz yolda 100 km rahat giderim sorun değil ama dağda ağaçların arasında taşlı topraklı kimi zaman yolsuz yordamsız yerlerde 30 km pedal çevirmek hem insanın ufkunu açıyo hem nefesini hem keyfini....

• Beğen
Tepkiler: Ogez
sevgili arkadaşlar bir ara gene bu forumda bir konu açılmıştı yolun neresinden gidileceği ile ilgili..
zannımca bisiklet kullanıcıları sağ şeridin soluna doğru kullanmalılar.
çünkü kenara çekildikçe üzerine geliyor araçlar
öyle ise biraz pisikopet mi olmamız lazım, nedir?
ben bazen bunu deniyorum...
her kişiye önermem tabii, ancak kendi fikrimdir.
birde trafikte yavaş gidince, yavaşlatıyoruz diye banırıyorlar.
hızlı gidincede bu sefer ne ayak la bu bisiklet dur buna bir makas atayım diyenler oluyor, komik yani...

@gecekusu333

Evet.Temiz havada ve sahillerde bir başka olur bisiklet kullanması:)Düşüncesiz ve hiçbirşeye tahammülü kalmamış insan robotlarından çok güzel bir kaçış yöntemi :p

Merhaba,
Uzun turlarımızda kamyon ve tırlarla aynı yolu paylaşmışlığımız çok oldu. Yolda kamyonculardan çok saygı gördüğümüzü, koca koca tırların (belki de biz onların başına bela olmayalım diye) şeridin bizden uzak tarafından geçtiklerini (ki asla yolun asfalt olmayan banket kısmında bisiklet kullanmam, beya zçizginin üzerinden gitmeye çalışırım) ve hatta yol boşsa karşı şeride geçtiklerini gördüm. Hepsiyle selamlaştık. Bazılarıyla da durduğumuz yerlerde muhabbet ettik. Ama en önemlisi şuydu arkadaşlar : "Kaskınız varsa (hele bir de bisiklet çantanız) sizi adamdan sayıyorlar. Kaskınız yoksa, keyif olsun diye bisiklete binenlerdensiniz. Kaskınız varsa "araçsınız". Ben bize gösterilen saygının bu şekilde biraz daha arttığını düşünüyorum.
Ben de bu konuda bir anımı anlatayım : Tek başıma yaptığım Samsun-Sarp turunda, Giresun'a gelmeden önce uzun bir tünele girmiştim. Tünel, diğeri heyelan nedeniyle kapalı olduğu için gidiş-geliş olarak düzenlenmişti. Bu şekilde gidiş şeridi iyice daralan tünelde (ki ışık da yoktu) arkamdan gelen koca tır beni farkedip tünelde durdu. Ben de iyice sağa geçip durdum. O da yoluna devam etti. Beni sıkıştırmak istememişti.

Son sözüm : Önce kendimizi "araç" yerine koyduracak şekilde olalım trafikte. Gerekli tüm donanımlarımızla...

Sevgiler
five

benim de hiçbir kamyoncuyla kötü bir anım olmadı. bence, özellikle uzun yol kamyon ve çekici sürücüleriyle bisikletçilerin iletişimi çok iyi. ayrıca ticari taksi sürücüleri de çok yardımsever insanlar. gerek adres sorma konusunda ve gerekse mekanik destek konularında çok yardımseverler ki hepsinin bagajlarında alet çantası mevcut :))
benim gözlemlediğim en problemli kitle minübüsçüler ve dolmuşçular!!
ve five ye kesinlikle katılıyorum. kask ve eldiven takmamız aslında kendimize saygımızın bir göstergesi ki biz kendimize ne kadar çok saygı gösterirsek insanlardan da o kadar çok saygı görürüz!!

• Beğen
Tepkiler: five
ben de bu yüzden sokaktan çıkmıyorum gerektiğinde çıkıyorum

@five
Buna kesinlikle katılıyorum. Genelde kasksız bisiklet sürücüleri ya çocuk olur yada kapıcılar xD Hele kapıcılar bisikletçiliği ayaklar altına alıyorlar. Arkada sepet, pantolona asılı yığılı anahtar; sallana sallana giderler. Ters yön, düz yön fark etmez onlar için. xD Her zemin ve her şartta ilerlemeye devam ederler. xD Ufak çocukları genelde sepetlerde olur. xD

• Beğen
Tepkiler: five
@Mustafa Tufan

Biraz küçük görme kompleksin var galiba mustafa abi.Heralde herkez anasının karnından kasklı doğmuyor.Herkez forumdada takılmıyor.Herkez okumuyorda yani biraz daha aşağlayıcı sözler kullanmamaya dikkat etmeliyiz.

beş parmağın beşi bir değil sapla samanı ayırmak için dilekçenizi almasaydınız keşke
sizin düşündüğünüz kadar düşünmüyorlar çoluklarını çocuklarını ki işlerini düzgün yapmıyorlar.

@Mustafa Tufan

Çok iyi ya...
Sizin o bisikletçiliği ayaklar altına alıyor dediğiniz kişiler, bizim kafamıza takıp kask diye adlandırdığımız şeyleri alabilecek paraya sahip olabilmek için günlerce köpek gibi çalışıyorlar. Dolayısıyla, kask takacak durumları da olmuyor.
Nihayetinde onlar bisikleti spor veya gezi amaçlı kullanmıyorlar, en fazla bir yere gitmek için biniyorlardır.
Bisikletçiliği bir spor olarak ele alırsak nasıl ulaşım amaçlı bisiklet süren insanları yargılayıp, bisikletçiliği ayaklar altına almakla suçlayabiliyorsunuz anlayamıyorum.
Kask takınca adam olunmuyor sevgili arkadaşım.
O korumak için kask taktığınız kafanızın, biraz olsun düşünebilmesi dileklerimle...

Nasıl ki ehliyet kemersiz araç olmuyorsa kasksız da bisiklet olmayacak. 100 liraya bisiklet alacaksa, 80 lira bisiklet + 20 lira kask olarak alacak. Bunda küçümsenmeyecek ne var? Adam resmen yolun ortasında, arkada sepette çocuk gidiyor. Cahillikten başka ne görüyorsunuz?

Anlatmak istediğim bisiklet alacak birinin mutlaka kask parası da olmalıdır. Bu neye benzer?
Bugatti almışsın ama benzin paran yok. Kasksız bisiklet sürmek aynen bu demek.

Bence yanlış yanlış düşünüyorsunuz.Peki neden bazı insanlar 1.000 ytl bisiklete verdiği halde ve kaskı olmadığı halde kask takmıyorlar neden onlara böyle tavır takınmıyorsunuz.Bazı insanlar kaskı nasıl nereye takacaklarını ve nerede satıldıklarını bilmiyorlar.Sokaklarda gezen her çocugun her bireyin kaskımı varda kapıcılara bu kadar mana buluyorsunuz.

Ya bakın. Sanırım yanlış anlaşılmışım. Bizim bu İzmir'de kapıcı çoktur. Ve sahiden çok tedbirsiz gidiyorlar. Haybeye; Allah'a emanet bisiklet sürüyorlar. Ben kapıcıları küçümsemiyorum. Sadece güvenlik önlemi almadıklarını belirtmek istedim. Bizim burada çok fazla bisiklet süren kapıcı olduğundan, güvensiz bisiklet süren adam imajı benim küçüklüğümden beri kapıcı olmuştur benim kafamda. Üstelik kapıcıların öyle parasız kimseler zannetmeyin. Benim babam elektronikçi ve ben de yanında staj yapıyorum. Apartman yöneticilerinde 37 ekran tvler varken kapıcılarda 86 ekran HD LCD Tv ler var. Bu adamlar parasız olduklarından değil, önemini bilmediklerinden dolayı böyle güvensiz sürüyorlar.

Bu mesaj bu konuya son yazışımdır. Uzasın istemiyorum. Evet, yazım biraz tebessüm ettirdiği için kapıcılarla dalga geçmiş gibi görünüyor olabilir. Eğer hatam varsa tüm kapıcı abilerimden özür diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
@Mustafa Tufan

Kusura bakmayın ama insanları küçümseyerek onları bilinçlendiremezsiniz. Burada böyle konuşmak yerine bir çocuğa veya bir kapıcıya -sizin mantığınızda eşit insanlar- kask takmanın önemini anlatmanız çok daha insancıl bir harekettir.
Sevgilerimle...

kamyon değil hızılı giden bir tır yanınızdan geçerken altına çekme tehlikesi var birçok bisikletçi hayatını kaybetti rüzgarı altına çekiveriyor dikkat ben tır gelince sağ çekip dururum

Geri