Merhaba,
Uzun turlarımızda kamyon ve tırlarla aynı yolu paylaşmışlığımız çok oldu. Yolda kamyonculardan çok saygı gördüğümüzü, koca koca tırların (belki de biz onların başına bela olmayalım diye) şeridin bizden uzak tarafından geçtiklerini (ki asla yolun asfalt olmayan banket kısmında bisiklet kullanmam, beya zçizginin üzerinden gitmeye çalışırım) ve hatta yol boşsa karşı şeride geçtiklerini gördüm. Hepsiyle selamlaştık. Bazılarıyla da durduğumuz yerlerde muhabbet ettik. Ama en önemlisi şuydu arkadaşlar : "Kaskınız varsa (hele bir de bisiklet çantanız) sizi adamdan sayıyorlar. Kaskınız yoksa, keyif olsun diye bisiklete binenlerdensiniz. Kaskınız varsa "araçsınız". Ben bize gösterilen saygının bu şekilde biraz daha arttığını düşünüyorum.
Ben de bu konuda bir anımı anlatayım : Tek başıma yaptığım Samsun-Sarp turunda, Giresun'a gelmeden önce uzun bir tünele girmiştim. Tünel, diğeri heyelan nedeniyle kapalı olduğu için gidiş-geliş olarak düzenlenmişti. Bu şekilde gidiş şeridi iyice daralan tünelde (ki ışık da yoktu) arkamdan gelen koca tır beni farkedip tünelde durdu. Ben de iyice sağa geçip durdum. O da yoluna devam etti. Beni sıkıştırmak istememişti.
Son sözüm : Önce kendimizi "araç" yerine koyduracak şekilde olalım trafikte. Gerekli tüm donanımlarımızla...
Sevgiler
five