(15 liraya üç gün karın doyurma) (seyyar pilavcı pilavı) (fotoyu şimdi çektim)
.
Malzemeler:
Ketlle, basketbol topu genişliğinde ve 10 cm yüksekliğinde granit tencere, küçük tencere, küçük ve büyük tahta kaşık, süzgeç, burcu marka 600 g haşlanmış nohut, 1 kg rençber luna marka yerli pilavlık pirinç, 9 su bardağı su, knor et bulyon (yarım tablet), bir çay bardağı bilindik bi marka sıvı yağ, trakyabirlik birma margarin (çeyrek kalıp), çeyrek çay bardağı tuz, granit tencerenin 2 katı genişliğinde tepsi, sofra örtüsü.
.
Hazırlanışı:
Pirinci bi leğenin içine atın, üzerine 1 çay bardağı tuzu ekleyip karıştırın, pirincin iki katı yüksekliğinde çeşmeden su doldurun, pirincin nişastası çıkıncaya kadar elinizle 1 dakka karıştırın, suyunu süzün, bu işlemi tekrar tuz eklemeden aynı şekilde tekrarlayın ve daha sonra pirincin üzerini geçecek kadar su doldurun ve yarım saat bekletin, yarım saat sonra pirinci iyice süzün. Margarin ve sıvıyağı tencereye atıp kızdırın, pirinci tencereye atın ve yarım dakka iyice karıştırın, en büyük ocakta yüksek ateşte cızırtı sesi gelinceye kadar bekleyin, ses gelince sonuna kadar kısın ve ara ara karıştırın, pirinci yakmayacak kadar iyice kavurun, bu arada bulyonu toz haline getirin ve tuz ile karıştırın, pirinç kavrulduktan sonra tuz ve bulyonu üzerine serpiştirin ve karıştırın, nohutu ekledikten sonra yarım dakka karıştırın, pirincin üstünü tahta kaşık yardımıyla düzleyin ve kaynamış suyu ekleyin, harlı ateşte 10 dakka kaynasın, 10 dakka sonra ocağı sonuna kadar kısın, suyunu çektiyse ocağı kapatın ve örtü en az dört kat olacak şekilde tencereyi örtüye sarın, tencerenin her tarafı soğuyana kadar pilavı dinlendirin (duruma göre iki-üç-dört-beş saat), dinlendikten sonra pilavı tepsiye boşaltın ve pilavın tane tane olması için düz tahta kaşıkla karıştırın, karıştırdığınız kısmı peyderpey tencereye boşaltın. Daha sonra büyük tahta kaşıkla küçük tencereye doldurun ve ısıtıp ısıtıp yeyin, afiyet olsun. (Kamp durumuna göre yemeği ayarlayın.)