Scudo Sports

Kamp vergisi

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çadırınızı aldınız -ohhh biraz doğayla bütünleşelim, dediniz çıktınız. Amaç şehrin gürültüsünden patırtısından, metropollerin keşmekeşliklerinden uzak gökyüzünü yıldızları seyrederek uyumak birazda yalnızlıkla başbaşa kalıp kafayı dinlemek. Artık yok öyle, çadırı kurdunuzmu her an bir kolluk kuvveti makbuzu kesip elinize uzatıp para isterse şaşırmayın, verin.. Zıkkım olsun verin!!!

(link)

Scudo
Arkadaşlar yanlış bilmiyorsam bu vergi ucretli cadir kamp yerleri için geçerlidir

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@anzolot kardeşim mübalağa yapmış biraz. Konaklama tesislerine ödenen bedellerden pay istemiş devlet. Kendi başına çadır kurana, kamp yapana karışan görüşen yok.
Şimdiye kadar vergisiz devam etmişse, vergi olsun bence. Ama kdv üstüne ötv gibi vergi üstüne vergi ise hoşuma gitmez. Ne de olsa turizmci bunu müşteriye yansıtacak :(

Bisiklete vergi almasalar bari

Bu haber İroni ise komik, değil ise dahada komik. Aklıma çok değişik vergiler geliyor ama burada söylenmez, söylesem yürek dayanmaz 😅😅

Akıllının birisi kralcılık yapıp ihbar etmeye kalkar sonra 😏😏 Neyse şimdilik en iyisi susmak.

Aklıma bir:koptum: sey geldi vergisini tüm atm lerden tc kimlik nonuz ile ödeyebilirsiniz.
Ötv nin kdv sini yıllardır ödüyoruz daha ötesi yok ki.

Nereden akillarina gelmis ki karavanci ve kampcilardan vergi almak? Sanirim devlette surekli "nelerden vergi alabiliriz" konulu arge calismalari yapan bir birim var.

Bu karavan vergisi vs Amerika'da olmali heralde.istedigin yere cekemiyomussun.daha iyi bilen biri aydınlatır

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Siyasi ve ideolojik görüş olarak vergilere karşı biriyim fakat Türkiye'de bu tarz icat edilen vergiler için devlete kızmıyorum. Niye mi?

Türk toplumu her şeyi devletten bekleyen ve ilk fırsatta kapağı devlete atıp hayatını kurtarmak isteyen bir toplum.
Devlet ekmek üretsin, su dağıtsın, sosyal yardım ateşini sonuna kadar açsın, her şeyi sübvanse etsin derken geldiğimiz nokta pek tabi bu olacaktı.
Ayrıca enflasyonda bir vergi toplama yönetimidir. Vergisini toplayamayan devlet para basarak da bunu yapmaktadır.

Bu ülkede 5 milyon memur maaş alıyor, 14 milyon emekli ve 8 milyon üni öğrencisi var.
İlkokul çağındaki öğrenciye bedava yemek verilmezken istihdama katılabilecek üni öğrencisi 10 liralık yemek fotosunu çekip sosyal medyada goygoy yapıyor.
Nüfusun %30'u geri kalan %70'e bakıyor. Romantizmi bir kenara bırakalım.

Lafı çok uzatmadan öncelikle toplumun hayata bakış açısının düzelmesi lazım.
Hem karnım doysun hem pastam dursun diyen bir toplum için bugün bulunduğumuz durum bile lüks olmaktadır.

Siyasi ve ideolojik görüş olarak vergilere karşı biriyim fakat Türkiye'de bu tarz icat edilen vergiler için devlete kızmıyorum. Niye mi?

Türk toplumu her şeyi devletten bekleyen ve ilk fırsatta kapağı devlete atıp hayatını kurtarmak isteyen bir toplum.
Devlet ekmek üretsin, su dağıtsın, sosyal yardım ateşini sonuna kadar açsın, her şeyi sübvanse etsin derken geldiğimiz nokta pek tabi bu olacaktı.
Ayrıca enflasyonda bir vergi toplama yönetimidir. Vergisini toplayamayan devlet para basarak da bunu yapmaktadır.

Bu ülkede 5 milyon memur maaş alıyor, 14 milyon emekli ve 8 milyon üni öğrencisi var.
İlkokul çağındaki öğrenciye bedava yemek verilmezken istihdama katılabilecek üni öğrencisi 10 liralık yemek fotosunu çekip sosyal medyada goygoy yapıyor.
Nüfusun %30'u geri kalan %70'e bakıyor. Romantizmi bir kenara bırakalım.

Lafı çok uzatmadan öncelikle toplumun hayata bakış açısının düzelmesi lazım.
Hem karnım doysun hem pastam dursun diyen bir toplum için bugün bulunduğumuz durum bile lüks olmaktadır.
Güzel anlatmışsınız.
Buna ek olarak, kamp yeri veya çadır yeri kiralayan yerlere gidip konakladığınızda, o firmalar/şahıslar bundan gelir elde ediyorlar
Kendilerinden fiş veya fatura istediğinizde bunu vermiyorlar. Peki bu işletmelerin diğer esnaftan farkları veya üstünlükleri ne ki vergi vermiyorlar?

He bunun geri dönüşü nasıl olacak, yine fiyatlar vatandaşa yani bize yansıyacak.

Bir de şu var, esnaf/taksici vs.'nin kaçı vergisini gerçekten düzgün ödüyor?
Bu uygulama sonrası yeni fiyatlarla o vergiyi bizden alacak ama acaba ne kadarını devlete vergi olarak ödeyecek?
Denetlemenin olduğu "normal" bir ülke olsak, bu vergi kabul edilebilirdi de, herkesin "arka kapı" aradığı bir ülkede, bu verginin vatandaşa yük olmaktan başka bir anlamı yok...

Benim de esas aklıma takılan vergi miktarı oldu.

Anladığım kadarıyla otellere %2 gibi bir konaklama vergisi gelecek sonra da bunun üzerine %8 KDV eklenecek. Kamplara da sanırım aynı rakam uygulanacak...

500TL'ye çadırda konakladığımızı düşünelim (çok cömert davranıyorum), konaklama vergisi 10TL olacak. Tekrar yazıyorum 10TL... Kampa varana kadar yaktığım yakıttan alınan ÖTV ve KDV bu rakamın çok çok üstünde olacak. Kampa giderken birşeyler alsak onların bile vergisi 10TL'den fazla olacak.

Yani 10TL için mi bu tantana? Milyonlarca turistten %2 vergiyi alsınlar ama kamptan gelecek 10TL hangi açığı kapatacak?

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Arkadaşlar ironiyse lütfen alt yazıyla belirtin. Bu forumda buna ihtiyaç var.

Benim de esas aklıma takılan vergi miktarı oldu.

Anladığım kadarıyla otellere %2 gibi bir konaklama vergisi gelecek sonra da bunun üzerine %8 KDV eklenecek. Kamplara da sanırım aynı rakam uygulanacak...

500TL'ye çadırda konakladığımızı düşünelim (çok cömert davranıyorum), konaklama vergisi 10TL olacak. Tekrar yazıyorum 10TL... Kampa varana kadar yaktığım yakıttan alınan ÖTV ve KDV bu rakamın çok çok üstünde olacak. Kampa giderken birşeyler alsak onların bile vergisi 10TL'den fazla olacak.

Yani 10TL için mi bu tantana? Milyonlarca turistten %2 vergiyi alsınlar ama kamptan gelecek 10TL hangi açığı kapatacak?
Glamping diye bir şey çıktı, sizin "çok cömert davranıyorum" dediğinizin 20 katına falan çadırda konaklama hizmeti sunuyorlar. Bu verginin hedef kitlesi onlar...

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Amerika'daki vergi sistemi okadar acımasızdır ki Allahtan korkmazlar vergi memurundan korktukları kadar. Cezalar yaptırımlar çok ağırdır. Siz vergilerinizi doğru dürüst toplayazssanız gücünüzün yetmediğinden az yettiğinden fazla alırsan. Birde üstüne bu vergileri çarçur ederseniz hadi geçmiş olsun.
Koskoca devletin İstanbulda ki taksici ve moloz kamyonu terörüne gücü yetmiyor, çünkü cezalar caydırıcı değil.
Birçoğumuz bilmez orman koruma kanunları o kadar serttirki köylü teyzemizin "kaymakama oğlum birazdaha okuyup ormancı olsaydın" dediği olay gerçektir.

(link)

Çok fazla tartışılacak bir mesele değil. Mevzu memur ve emeklilire geliyorsa her vergide zaten geçmiş olsun bu topluma.

Geri