Scudo Sports

Kamp ve uzunyol bisiklet önerisi

Uzun turlarda en istenmeyecek şey bisikletinizin arıza yapmasıdır. Arıza yapmayacak ekipman kaliteli olması gerektiğinden bisikletlerin fiyatları da yüksek olacaktır. Şahsi fikrim uzun tur yapacaksam kötü bisikletle yapmam. Kaliteli ekipman ve donanımla turunuzdan keyif alırsınız. Bu ekipman ve donanım ne kadar hafif ve ne kadar amacına uygunsa o kadar keyif katsayınız da buna göre yüksek olacaktır. Her türlü bisikletle tur yapılabilir. Ama her bisikletin size vereceği keyif de farklı olacaktır.

Scudo
@anzolot sayende Nureddin dede konu başlığını okudum ve çok memnun kaldım, bir şeyler yazılsın unutulmasın dedim eyvallah :harika:

• Muhteşem
Tepkiler: anzolot
@mariokaldato hocam iki bisikletin de kategorisindeki yeri tartışılamaz. Surly galiba Antalya'dan bir arkadaşındı, Vsf ile arasında kaldım ama kadro boyu 44 cm. olunca listeden çıkarmıştım. Şu kafamı çok ciddi kurcalıyor, acaba pinion hakkında bilginiz var mı?218737 dosyayı görüntüle
Hic duymadım arkadasim pinionu. Bilindik markalardan bakin derim. 55 cm kadrolu su vsf de var
received_648239782670772.jpeg

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Her bisiklet ile turlanır. Bisikletin her yerine bir şeyler asılabilir. Amaç onların da sizinle birlikte gideceğiniz yere gelebilmesi. Estetik şu bu boş kavramlar. Minimal düşünmek lazım.
2018 kasım ayında ayvalık dikili yolunda iki turcu ile karşılaşmıştım. Bisikletler markasız, ne buldularsa bir yerlere asmışlar, sıkıştırmışlar, paçozlukta nirvanaya ulaşmışlar, ama önce güney amerikayı, sonra avrupayı, şimdi asyayı dolaşıyorlarmış. Herhalde şimdilerde Çin'de falandırlar. Maskeleri vardır umarım.
Biz herşeyi çok abartıyor, detaya çok takılıyoruz. İnanın bizim çoğumuzun tarzı avrupalıya göre zengin işi. Paramız onlara göre daha değersiz olduğu halde.

tur yapacak insanların bence bol paraları ve bol vakitleri var galiba
çünkü bu hayatta hiç bişey parasız olmuyor
mesela zaman zaman haberler görüyorum 100 dolarla (yaya) dünyayı dolaştı falan diye, youtube'da videolar var. millet soruyor nerden para buluyorsun diye. para harcamıyorum veya günlük işlerde 5-10 dolara çalışıyorum gibi kaçamak cevaplar veriyorlar. şu an karavanı ile dünyayı gezen bi Türk aile var. millet onlara da soruyor değirmenin suyu nerden diye net cevap vermiyorlar. halbuki karavan suyla çalışmıyor. benzin pahalı. yemek içmek de masraf. bu yüzden vakti ve parası olan insanlar gönüllerinde gezsinler ama bu ikisine sahip olmayanlar için bir hayal bu.

tur yapacak insanların bence bol paraları ve bol vakitleri var galiba
çünkü bu hayatta hiç bişey parasız olmuyor
mesela zaman zaman haberler görüyorum 100 dolarla (yaya) dünyayı dolaştı falan diye, youtube'da videolar var. millet soruyor nerden para buluyorsun diye. para harcamıyorum veya günlük işlerde 5-10 dolara çalışıyorum gibi kaçamak cevaplar veriyorlar. şu an karavanı ile dünyayı gezen bi Türk aile var. millet onlara da soruyor değirmenin suyu nerden diye net cevap vermiyorlar. halbuki karavan suyla çalışmıyor. benzin pahalı. yemek içmek de masraf. bu yüzden vakti ve parası olan insanlar gönüllerinde gezsinler ama bu ikisine sahip olmayanlar için bir hayal bu.
Karavan ie günde ortalama 200 km yol aldığını varsayarsak, ortalama o araçlar km'de şehirler arası yolda 80 kuruş yakar, 160 tllik yakıt tüketimine tekabül eder.
160 tl'ye 4 kişi bir geceliğine nerede kalacaksın? Yemeğini kahvaltını da karavanında yaparsan gayet de hesaplı oluyor aslında (otele göre)
Ancak bunu yıla vurduğunda toplam 70-80 bin tl aralığında bir maliyet çıkarır ki, bu da az para değil tabii..
Bisiklet turcularının da tur esnasında son derece cimri davranmaları gerekiyor. Yoksa dediğin gibi bu iş pahalıya patlayabilir. Çadır şart. Otelli tur tam sosyete işi olur.

@Kuzey Ege karavanla geziyor dediğim aile bir iki haftalık tur değil, yaklaşık 6 aydır gezen bir aile. o yüzden dedim geride insanların sağlam maddi durumlarının olması lazım diye. kirada evler dükkanlar varsa para akıyor demektir. instagramda da görüyorum sürekli yurt dışına çıkanları. hepsinin malı mülkü kira gelirleri olmalı. bazı insanlar çok şanslı

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Kuzey Ege karavanla geziyor dediğim aile bir iki haftalık tur değil, yaklaşık 6 aydır gezen bir aile. o yüzden dedim geride insanların sağlam maddi durumlarının olması lazım diye. kirada evler dükkanlar varsa para akıyor demektir. instagramda da görüyorum sürekli yurt dışına çıkanları. hepsinin malı mülkü kira gelirleri olmalı. bazı insanlar çok şanslı
Evet, hem de öyle bir şanslı ki, paraları olduğu gibi bir de zamanları da var utanmazların :)

• Hahaha
.

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Amaç bisiklete binmek belki yeni yerler görmek yeni insanlar yeni hayatlar tanımaksa gerisi teferruattır. İsteyen çadırda isteyen pansiyonda otelde kalır. Her türlüsü güzel
Para konusunu öncelikler belirliyor. Ne uğruna nelerden vazgrçiyorsunuz mesele burda. Nepalde kolye yapıp satarak ülke ülke gezen alman bir kız, malezyada oyuncak gitarla müzik yaparak gezen bir avrupalı, başka bir ülkede karton kutudan ritim yaparak gezen birisi, amerikadaki 30 yıl krediyle aldığı evini kiraya verip borcun üstünden kalan parayla dünyayı gezen insanlarla tanıştım. Bizim yapacağımız şeyler değil ama bunlar gerçek. Aramızdaki fark hayattan beklentiler ve gelecek endişesi. Biz o bakımdan ne yazık ki ülke olarak şanssız taraftayız.

Evet, hem de öyle bir şanslı ki, paraları olduğu gibi bir de zamanları da var utanmazların :)

Şair buna benzer bir durumdan şikâyetçi. Ayrıca ev bark ve işgüç hatırlatması yapıyor.
Ağustos ÇıkmazıBeni koyup koyup gitme, n\'olursun Durduğun yerde dur Kendini martılarla bir tutma Senin kanatların yok Düşersin yorulursun Beni koyup koyup gitme, n\'olursun Bir deniz kıyısında otur Gemiler sensiz gitsin bırak Herkes gibi yaşasana sen İşine gücüne baksana Evlenirsin, çocuğun olur Beni koyup koyup gitme, n\'olursun Elimi tutuyorlar ayağımı Yetişemiyorum ardından Hevesim olsa param olmuyor Param olsa hevesim Yaptıklarını affettim Seninle gelemeyeceğim Attilâ İlhan Beni koyup koyup gitme, n'olursun.
Attila İlhan

Geri