Scudo Sports

Kamp ve uzunyol bisiklet önerisi

Merhabalar,

Kulağa biraz garip gelse de, BTWIN Original 520'nin aslında F/P olarak oldukça iyi giriş seviyesi tur bisikleti olduğunu düşünüyorum. Neden derseniz;

- Ucuz, yakın zamanda yükselmiş fiyatı bile 1200 TL.
- 26" (M) ve 28" (L) ebatlı olanları var
- Shimano dinamolu ön göbek
- Önde olmasa da, arkada portbagaj
- Çamurluk vs
- Jel sele
- Ön/arka far
- Açısı ayarlanabilir gidon boğazı

Bunun üzerine bir de kelebek gidon takınca çok da rahat iş görebilir gibi geliyor.. Hatta 2018 Haziran'ında oğlumla yapmayı düşündüğümüz Eurovelo turunda önemli bir değişiklik olmazsa, bunu kullanacağım...

big_c32c2cbf-fc2c-4910-b039-aa75a69fa823.jpg

Scudo
@cem_filiz

Kulağa garip gelecek birşey yok. Hangi bisikleti seviyorsanız o en iyisidir. Mesela ben 10 kiloluk triban 500 ile tura çıktım, yokuşlarda arada zorlasada inişlerde yol bisikleti olmasının avantajlarını sonuna kadar hissettim.

Bana göre de yol bisikletleri 1. Sırada :) tek önemli konu konfor beklemeyecen :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bariss.t
aero bar + brooks sele kombosuyla konfor olur bence

• Beğen
@Kovalski

Zamanla tura uygun hale getirmeye çalışıyorum. Lastikleri 700x25'ten 700x28 ile değiştirince konforu baya bi arttı. Brooks'u da bakalım bütçe müsait olunca düşüneceğim. Gerçi ben fazla konfor meraklısı değilim, alıştım bisikletime ama süspansiyonlu kalın lastikli bir bisiklete alışana ciddi sert gelir :D

İşin güzel tarafı 1.75 yanaklı lastiği olan katlanıra bindiğimde full amortisörlü dh bisikleti gibi geliyor :D

Ancak bu aero bar olayını kullanmak yolda zor olmaz mı? Sonuçta frenlere ciddi mesafe kalıyor o_O

• Beğen
BTWIN Original 520jantı tek kat galiba, uzun kullanımda ve ağırlık altında sorun çıkarmaz mı.

• Beğen
Önümüzdeki baharda yapmayı düşündüğüm kamplı Türkiye turu için üç dört aydır ısınma tadında kısa ve orta mesafede deneme turları yapıyorum. Triban 520 ile orta ağırlıkta heybeyle İstanbul - Çanakkale, Çanakkale Asos - İzmir, İzmir - İstanbul turu yaptım gece ayaz olmasından başka her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Kamplı uzun yolculuklarda her ihtimale karşı dış lastiği değiştirmenizi ve kavisli bent takmanızı öneririm.

Arkadaşlar birikim yapıyorum 1500lirayı geçmicek uzun yol kamp bisikleti arıyorum hem şehir hem kırsal alanlarda kullanmak üzere ve bisiklette yük de olcak uyku tulumu, çanta, ekipman vs uzun süreli kullanıcağım bisiklet arıyorum bayan bisikleti önceliğim acemiyim
Deneyim ve önerilerinizi benim için paylaşırsanız çok sevinirim
Boyum 1.60 ve 50kiloyum

@sekizce Öncelikle foruma hoş geldiniz.1000-1500tl arası başlangıç seviyesi sıfır tur bisikleti alabilirsiniz bütçenizi 2500tl civarına çıkarabilirseniz orta segment bir bisiklet edinebilirsiniz.Eğer amacınız 500-1000km uzun turlar yapmaksa öyle aman aman büyük paralar vermeyin derim ben.Örneğin Delta bisiklette. GEOTECH 28 şehir ve tur bisikletine bakabilirsiniz(1424tl) yada GEOTECH 26. 3 22.yıl özel seri bayan bisikletide olabilir(1234tl) veya 2.el TREK FX serilerinede bakabilirsiniz.Bu arada bisikleti alırken. kadro boyuna mutlaka dikkat edin 46-48cm kadro boyundan daha büyüğünü almayın internette bu konuyla alakalı baya bilgi var.En azından gitmeden önce ufak bir araştırma yaparsanız bedeninize uygun olmayan bisiklet alma ihtimaliniz ortadan kalkar...Sağlıcakla kalın.

@sekizce

Merida Crossway 40V kullanıcısıyım. Bugüne kadar bir çok kamplı tura çıktım. Forumda açtığım başlıklarda var görselleri. Ayrıca Instagram'da da (instagram.com/mustuner) yüklü fotoğrafları var. Ofiste olduğumdan şimdi koyamadım buraya.

Merida Crossway 40D modelleri var. Ancak bütçenizi aşıyor. Eğer 1.500 TL civarında bir bisiklet arıyorsanız Merida Crossway 20V modeli de işinizi görür diye düşünüyorum. Sadece kilitli maşa mı bu model bilmiyorum. Ayrıca Kadın (Lady) modeli de var. Crossway serisi hem şehir içinde hem de kırsal yolda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir model. Hatta oldukça bozuk yollarda da iyi diyebileceğim bir performans aldım. Ayrıca İstanbul'da şehir içi ulaşımda da (işe gidip gelme, arkadaşlarla buluşma vs.) kullanıyorum.

Merida'yı bildiğim için önerdim. Ancak farklı markalarda da bütçenize uygun seçenekler mutlaka vardır. Mutlaka birden fazla markayı inceleyip bütçenize ve içinize sinen bir modeli alın. Yeni başlayacaksanız ve kısıtlı bütçeniz varsa çok da bütçenizi yukarı çekmeyin derim. Çünkü zamanla bisiklet konusunda tecrübe kazandıkça, tercihleriniz değişebilir. O zaman gerçekten istediğiniz gibi bir bisiklet almak için istediğiniz kadar harcayabilirsiniz. Bilirkişi değilim, sadece kişisel yorumlarım. :)

Bütçenizin bir kısmını diğer ihtiyaçlarınıza ayırmanız gerekecek. Öncelikle çok iyi bir kask almanız gerekiyor. Bunda lütfen "cimri" olmayın. Hayatınızı ona emanet edeceksiniz. Asla da kasksız sürmeyin. Türkiye bir Avrupa ülkesi gibi bisikletli ulaşım altyapısına sahip olmadığından, kasksız sürüş bence çok riskli. Mutlaka eldiven ve gözlük de edinmeniz gerekecek. Ayrıca hem ön hem de arka aydınlatma da almalısınız. Görünürlüğünüz açısıdan önemli.

Onun dışında diğer şeyler size kalmış. Bütçeniz kısıtlı ise temiz kullanılmış ikinci el bagaj, km saati ve tur çantası alabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Evet gerçekten çok yardımcı oldunuz ilk fırsatımda araştırıp gidip göreceğim bisikletleri
ilginiz için teşekkür ederim ☺️

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Merhabalar. Siteye daha yeni katıldım. Kamp ve uzun yol bisikleti için özellikle, KTM Life Action almayı düşünüyorum da, bu bisikleti kullanan, bilenler tavsiye ederler mi, nasıl buluyorsunuz, alınabilir mi? Hem arazi şartlarında (ekstrem olmayan) hem de normal düz yolda kullanmak istiyorum. Haftada 3-4 gün de ortalama 50km civarında yol yapacağım, bunlara uyum sağlayan bir model olabilir mi sizce? Şimdiden teşekkür ederim..

@Karmacholie
Şu üründen bahsediyorsanız;(link)
Bu bisiklet söylediğiniz işlerinizi fazlasıyla görecektir fiyat 999 € uygun bu marka için bu fiyat yine tabi eş değer markalara bakarak başka ürünler bulabilirsiniz ama ktm in yeri ayrı :)

• Beğen
Tepkiler: Karmacholie
Çok teşekkür ederim
@Fırat Ç.
Evet bahsettiğim ürün o. :) Aklıma takılan bir şey daha var. Ben bisiklet konusunda daha yeni yetme bir çaylağım, o yüzden mazur görün sorularımı :)
Bu bisiklet "Trekking Off-road" kategorisinde, bu türden bir bisikleti düz yolda kullanmak rahat olur mu? Yanılmıyorsam bu kategori daha çok arazi ve dağlık alanlar için, yanılıyor isem düzeltin. Aklıma takılanların birincisi buydu. İkincisi, eğer benim amacıma uygun (yeri geldiğinde arazide gidebilecek, ama düz yolda da rahat ettirebilecek) başka bir markadan model bakacak olsam, bu hangi kategoriye girer?
Bana, sen şehir bisikleti al diyenler çok oldu ama dağ bisikleti de al diyenler oluyor bunu söyleyince, bu yüzden aklım biraz karışık. Mesela bu bir dağ bisikleti değil mi? Söylediğim model de güvendiğim biri tarafından bana verilmiş bir tavsiye. Teşekkür ederim cevabınız için tekrardan. :)

@Karmacholie
Bu hibrid dediğimiz şehir bisikleti ve dağ bisikletinin karışımından ortaya çıkan bir bisiklet,ben yol bisikleti kullanıyorum prk hibrid bisiklet kullanmadım ama seçtiğiniz bisiklet baya iyi özelliklerde bir bisiklet ve fiyatıda iyi yani bu bisikleti şehir içindede ve şehir dışında patika ve hafif arazi yollarındada kullanabilirsiniz.Ben seçim yapsaydım gravel bike tarzı bir bisiklet seçerdim,ama bu bisiklet sizin işinizi en iyi şekilde görecektir,başka markalarada bakanilirsiniz ama ktm yurt dışı fiyatına çok yakın bir fiyatlandırma politikası ile Türkiye de satış yapıyor yanılmıyorsam.

@Karmacholie cyclocross tarzı ya da daha konforlu olsun istersen dropbarlı sabit maşalı tur bisikletleri senin tarifine daha çok uyuyor.
Tur bisikletine misal Fuji touring..

@Fırat Ç. @Yusuf'san Çok teşekkür ederim fikirlerinizi benimle paylaştığınız için :) Benim aklıma takılan bir konu daha var. Daha ucuz bir fiyata benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek başka bir bisiklet edinebilir miyim? Yanılmıyorsam bisikletlerdeki fiyatı artıran önemli bir etmen üstünde bulunan ekipmanları. KTM'nin bu modelinde çokca ''Shimano Deore'' ekipmanları kullanılmış; sanırsam bu fiyatını artıran önemli bir etmen. Peki benim ihtiyaçlarımı (Hem arazide hem de düz yolda uzun yıllar idare edebilecek bir bisiklet) daha düşük seviyede ekipmanlar karşılayabilir mi? Bahsini ettiğim model hakkında bütçe sıkıntısı yaşıyorum bir miktar, bu yüzden daha düşük seviyede ve fiyatta yine de benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir model ya da başka bir marka düşünmeye başladım. Bu kapsamda önerebileceğiniz daha düşük bütçeli ekipmanlar ya da daha düşük bütçeli bisiklet markası ve modelleri var mıdır? Tekrardan çok teşekkür ederim cevaplarınız için...

@Karmacholie
Aslında şu zamanlarda ikinci el bir bisiklet tercih ederseniz bütçeniz içinde iyi olur ve arta kalan paranız ilede ekipman temin edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Karmacholie
Naçizane fikrim yol bisikleti uzun yolda yorucu olmaz mı? Çünkü bu bisikletlerin amacı A noktasından B noktasına en hızlı şekilde gitmek. Daha rahat uzun turlar yapmak için bir süre sonra sele, lastik ve aynakol değişimi yapmak zorunda kalmayasınız.

Geri