mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.213
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bir hafta süren bir turun ardından cumartesi günü kamil koç firmasının otobüsüne iki bisikletli bindik. Öncesinde diğer firmayıda arayıp bisiklet için para talep edip etmeyeceklerini sorduk. Bisiklet başına 15 lira sakal atmamız gerektiğini söylediler. Hemen, her otobüs için 2 bisiklete kadar bisikleti ücretsiz taşıyacağını belirten K.K. a yöneldik. Bisikletleri ön tekerlerini sökerek otobüse koymamızı söyledi telefondaki müşteri temsilcisi. Öylede yaptık. Her ihtimale karşın bisikletleri balonlu plastik ile sarıp sarmaladık. Neyse fazla uzatmayım otobüs geldi. Bisikletleri bagaja koyup koltuklarımıza oturduk. Az sonra muavin geldi. "Abicim kaptan bisiklet parası istiyor bir bilet daha kestireceksiniz" dedi. Tabi doğal olarak tepemin tası attı. K.K. un bisikletleri ücretsiz taşıdığından bahsettik, muavin bu şahıs arabası bizi bağlamıyor dedi. Bende sizi bağlamıyorsa otobüsteki K.K. logosunu sökeceksin o zaman, tamam ben bu ücreti vereceğim ama şoförde benim tutanağa imza atacak dedim. Yanımdaki arkadaş müşteri temsilcisini telefondan aradı, yok efendim ön tekerleri söktünüzmü, adam başı bir bisikletle bindinizmi sorgusunun ardından sanırım şoförü aradılar. Sonrasında tık çıkmadı. Sözün özü kurumsal bir firmada çalışanların kurumsal prosedürlerden nasıl haberi olmaz. Yoksa para alırsak ne güzel alamasakta sağlık olsun mantığımı işliyor. Durumdan haberdar olmayanlardan para alabiliyorlarsa ne mutlu.