Scudo Sports

Kamil koç'un beni boynuzlamaya kalkması

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.213
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir hafta süren bir turun ardından cumartesi günü kamil koç firmasının otobüsüne iki bisikletli bindik. Öncesinde diğer firmayıda arayıp bisiklet için para talep edip etmeyeceklerini sorduk. Bisiklet başına 15 lira sakal atmamız gerektiğini söylediler. Hemen, her otobüs için 2 bisiklete kadar bisikleti ücretsiz taşıyacağını belirten K.K. a yöneldik. Bisikletleri ön tekerlerini sökerek otobüse koymamızı söyledi telefondaki müşteri temsilcisi. Öylede yaptık. Her ihtimale karşın bisikletleri balonlu plastik ile sarıp sarmaladık. Neyse fazla uzatmayım otobüs geldi. Bisikletleri bagaja koyup koltuklarımıza oturduk. Az sonra muavin geldi. "Abicim kaptan bisiklet parası istiyor bir bilet daha kestireceksiniz" dedi. Tabi doğal olarak tepemin tası attı. K.K. un bisikletleri ücretsiz taşıdığından bahsettik, muavin bu şahıs arabası bizi bağlamıyor dedi. Bende sizi bağlamıyorsa otobüsteki K.K. logosunu sökeceksin o zaman, tamam ben bu ücreti vereceğim ama şoförde benim tutanağa imza atacak dedim. Yanımdaki arkadaş müşteri temsilcisini telefondan aradı, yok efendim ön tekerleri söktünüzmü, adam başı bir bisikletle bindinizmi sorgusunun ardından sanırım şoförü aradılar. Sonrasında tık çıkmadı. Sözün özü kurumsal bir firmada çalışanların kurumsal prosedürlerden nasıl haberi olmaz. Yoksa para alırsak ne güzel alamasakta sağlık olsun mantığımı işliyor. Durumdan haberdar olmayanlardan para alabiliyorlarsa ne mutlu.

Scudo
Kamil koç yakında bu özel yani kiralık otobüs yükünden kurtulacağını söylüyor.Umarım Öyle olur ve hem sefer süreleri kısalır hemde daha kaliteli hizmet sunulur.

@mehmetsunu Geçmiş olsun! Geçen hafta yolda bir turcu bir abiyle karşılaştık. benide bisikletli görünce otobüs terminalinin yerini sordu ve beraber otogara giderek İstanbul Seyahat firmasından biletini aldık. Ne bisikletin varlığını sordular ne de bir tarafını söktüler! Muavin samimi bir şekilde abiye yardımcı oldu. Demek ki firmalar ne kadar kurumsal olsada iş o andaki kişilerin insafına kalıyor!

@mehmetsunu bu duruma benzer bir olay yaşamıştık. Bu şirket aracı değil şahıs aracı falan demişlerdi. O zaman niye o marka altında calisiyosunuz. Eninde sonunda taşıyorlar ama sinir bozukluğu yaşıyoruz , bir daha ki sefer yine aynı sorunla karşılaşma olasılığı olmasi insanı tedirgin ediyor durduk yere.

Temel sorun sirket aracı olmadığı için yaşanıyor diye düşünüyorum. Kurumsal ve tüm araçları bu firmaya ait olsa kurallar zaten bellidir şoför karışmaz hiçbir şeye. Ya da sorun teşkil eden şahıs aracı sahiplerine sert yaptirimlari olacak. Yine her şey firmada bitiyor.

Bu güne kadar 4 kere bisikletle otobüse bindim. Hepsi de Kamil Koçtu hiç ama hiç sıkıntı çekmedim hatta bir keresinde muavin "abi senin bisiklete zarar gelir bak burası bize ait buraya koy bisikletine zarar gelmesin" demişti ve bagajın ortasında boş bir alana koydu ve indiğimde bisikletin sağında solunda hiç çanta v.s. Yoktu. Firma olarak bisikletlinin varlığına alelen saygı gösteren nadir firmalardan bence. Bu arada Kamil Koç şoför ve muavinlerine puan verir, siz şikayet ettiğinizde şoförün puanından düşer(miş). (Şoför telefonda arkadaşına puanlarının azaldığından dolayı işten atılacağını anlatırken kulak misafiri olmuştum ne kadar doğru bilmiyorum)

son 3 senedir kamilkoç kullanıyorum ama sorunsuz koltuğa oturduğuma mutlu oluyorum . sırf yarışlara festivallere giderken en büyük dert otobüsle yolculuk. her binişimde muavin bagajın boş olduğunu göre görebağaj dolarsa almam diyor.bende laf soka soka bisikleti aldırıyorum. hespsi öyle değil tabi ki de sesini hiç çıkarmadan alıyor bazıları. sırf yer kaplamasın diye gidonu bile söküp balonlarla sarıyorum diğer bagajlara zarar vermesin diye. kamilkoç ne zaman muavinleri eğitimden geçirip bisiklet konusunu çözerse bisiklet camiasına bir sporcu daha katmış olacak. kiralık araç konusuna girmiyorum. güzergahı olmadığı yerlere gittiğimde genelde karakter meselesi . taşımam diyip muavin cins çıkmayan bir sürü var. tamamen o anlık durum. eğer otobüs boşsa buzdolabı motorsiklet koyanı bile gördüm.

ismini zikretmek istemedigim o 'Malum firmadan beklenen hareketler ne yazikki k.k. gibi ciddi firmada olmus. hakkinizi yedirmediginiz icin tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Aynı durumu ben de yaşadım hocam, telefonla aradığınızda ana yeri yusuf yusuf çekiyorlar ve susuyorlar :D

Geçmiş olsun. Kamil Koç seyahat firması ile İstanbul'dan Sinop'a 3 bisikletle yolculuk yaptık ve hiç sorun yaşamadık.
Tur bitişi gene Kamil Koç seyahat firması ile Anamur'dan İstanbul'a 2 bisiklet ile gidecektik. Otogar'daki değnekçi ve araç kaptanı bize sorun çıkardı ve para koparmaya çalıştı. Hemen müşteri temsilcisini aradık ve durumu bildiridik. Yetkili kişiyi istediler değnekçiye telefonu vermek istedik ama ben yetkili değilim diyerek kabul etmedi. Sözlü sataşmalar yaşadık. Tabiki altta kalmadık gereken cevabı verdik. Şoför müşteri temsilcisi ile konuştuktan sonra yumuşadı tabi. Bisikletleri şuraya koyalım beyefendi diye hitap etmeye başladı.

Bir saat önce tanıştığımız kendiside bisiklet kullanıcısı olan zabıta arkadaş geldi ve herşeyi kamera kayıt ediyor merak etmeyin dedi. Yolcu olmadan sakal parası karşılığında kargo firması gibi yük götürüyorlarmış. Kasa kasa muzlar çilekler kenarda bekliyordu. Zabıta da bunlara tutanak tutup gereken cezayı kesiyormuş.

Böyle durumlarda kesinlikle geri adım atmayın ve sessiz kalmayın. Hemen müşteri temsilcisini arayın durumu bildirin.

Geri