Scudo Sports

Kaliteli insan özellikleri

En nihayetinde bahsettiğimiz mahluk ''insan''. Ne kadar kaliteli olmasını bekleyebilirsiniz ki?

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
@efeozata

Kaliteli/iyi/erdemli insan olmanın kriterleri nedir, kişisel gelişim için neler gereklidir şeklindeki bir soru kabul edilebilir. Ancak iyi/kötü, kaliteli/kalitesiz insan nasıl ayırt edilir sorusu hatalıdır.

Yukarıdaki arkadaşlar çok haklılar. Öncelikle bir kişiyi sınıflandırmak haddimize midir? İkinci olarak, sınıflandırmanız size ne kazandıracaktır, üzerinize vazife midir? (Ticaret yapıyorsan ve sana çek verecekse ekonomik durumunu araştır örneğin :) )

Herkes kendi kalitesini geliştirmeye çalışmalı, başkalarının hayatına/bakış açısına/zevklerine burnunu sokmamalı bence. Bu arada sözüm konu sahibine değil, okuyan herkese :)

Keşke yazmaz olaydım.
Her zaman ettiğim lafın nereye gideceğini öngörmeye çalışırım.İnanın en ufak bir kötü niyet olmadan yazdığım için konunun gidişatını öngöremedim.Böyle olmasını istemezdim.
Yine söylememde fayda var kaliteli insan demekle anlatmak istediğim sevgi,saygı,hoşgörü,merhamet,adalet,dürüstlük gibi evrensel insani değerlere sahip insandı.
@Özcan.
Hatalı görünüyor, haklısınız.Burada kaliteli insan özellikleri nelerdir demek istemiştim ama büyük bir anlatım bozukluğu yapmışım:(Konu girişi için de sorduğum soruların tamamını kaliteli insan özelliklerini anlamaya bulmaya çalışmak için yöneltmiştim.Devamlı tekrarlamışım gibi sayın.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Kaliteli insan olabilmek için birinci şart, bence empatidir. Her durumda kendimizi karşıdakinin yerine koyabildiğimiz an yıkıcı eleştirilerden kurtuluruz. İşte kalite başladı bile...:)

@mümtaz öztürk Konuyu açarken;konuyu geliştirmek adına yorum beklediğim/istediğim ilk kişilerden biriydiniz.Bunu belirtmek istedim.Teşekkür ederim ağabey, saygılar.

Geri