Scudo Sports

kaliper rotordan 3mm uzak kalıyor !!! (yardım edebilicek biri varmı?)

@efeicli

Kardesim tabii hastayi görmeden tesis koymak zor olur.Sen zaten olayi cözmüssün ama pek saglikli degil en iyisi iyi bir tamirciye göster

Scudo
@Batuhan Köksal
kardeşim parçayı nerden aldın nasıl bir parça resmi varsa koyabilirmisin?

@efeicli

Kaliper iyice rotora yaslanıyordu, yaslanmasın diye mille kadro arasına koydum;
http://i.imgur.com/807JJ5I.jpg

Gecme akisli göbekler iki cesitdir, bir 100mm vardir bir de 110mm. Sizdeki olan göbek ise 110mm ve 20mm akis diye düsünüyorum. 110mm göbekli masalarin bacak aralari daha genisdir. Eski göbeginiz de gecme akismiydi, düsünceme göre hayir. Siz bence masayi degistirdiniz ve göbek uymayinca bu göbegi taktiniz. Dogrumudur?
Hata sundan da olusa bilir, masaniz 110mm lik göbege uygundur ve siz 100mm göbek kullanmis olabilirsiniz.
Ama bir gercek var yaptigniz somunlu cözüm basiniza büyük belalar acabilir. Kesinlikle yanlis cözüm.
Bisikletnizden bir fotograf yükleye bilirmisiniz.

https://i.hizliresim.com/rd3vgP.jpg

Çözümü bulduğumu sanıyorum resimde kırmızı işaretlediğim yerlerden oksijenle kesip rotor'un altına koyucam,parça koyduğumuzdan dolayı 2mm kaybolan vida mesafesinide metrik 5x15 civata ile tamamlamayı düşünüyorum

Bu isler neden hep böyle delme takma islerle hal edilmeye calisiliyor anlamiyorum, oysa denilenleri yapsaniz belki dogru ve orjinal sekil de hal olacak. Ama yoruma cevap bile vemedignize göre siz daha iyi biliyorsunuz. Rotor takmada yeni dönem basliyor, neyse size basarilar...

Böyle frenle oynayarak delme takma isleri hic yoktan buraya sunmayin da, baskalarida deneyip tehlikeye girmesin.

• Beğen
Tepkiler: MUSTAFA AKTAŞ
@efeicli
Epey masraf edip bir degisiklik yaptiniz, parca aldiniz ama bence riske atmayin, uzerine binip gideceksiniz Allah korusun. Bence bukadar ugrasmisken uygun bir gobek alip tamamlayin bisikletinizi.

@ERCAN CEBECİ

hocam üşeniyorum desem yeridir vallahi niye diyeceksiniz şimdi göbek türkiyede yok zaten yurtdışından getirtmek 2 haftamı alıyor göbeği jantı al sirkeciye git ördür geri gel trafik o biçim zaten :)))

Sorun bulunmuş sevindim..

@Murat Cömez
Murat haklisin catallarin arasinda farklilik vardir.Arkadasin Catali QR20 galiba QR15 uyumlu olmasi icin Adaptör olmasi lazim zaten takmis benim görüsüm ya Apartörde sorun var veya Kaliperin fren balatalari cok disari cikik olabilir ayariyla oynanmis olabilir.Sana kesinlikle katiliyorum uyduruk cözümlere gitmemek lazim ve buda Fren sözkonusuysa arkadas birde Rotori kesmekten bahsediyo tam bir facia

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri