kaldırımda yürürken telefonum gasp edildi

MossoM

Daimi Üye
Kayıt
10 Nisan 2018
Mesaj
318
Tepki
462
Yaş
36
Şehir
İstanbul
İsim
Cihan D.
Bisiklet
Mosso
Hem de kaldırımda arkamdan sinsice yanaşan motorlu iki it tarafından. Arkadaşlar neler yapmam gerekiyor. Btk yı arayıp gerekeni yaptım. Hat operatörümü arayıp kapattırdım hattı. Bankaları aradım. Başka ne yapmalıyım benim aklım en çok telin içini görcek olmasında çünkü belli şifreler mevcut notlarda.

Çalındığı anda yolda birini buldum iphonumu bul yaptım ama it neti kapatmış ya da uçak moduna almış silemedim telefonun içini. Tavsiyesi olan yardım etsin lütfen.

Düzeltme: Gasp demişim başlıkta ama bu kap-kaç oluyor yanlış yazmışım.
 
Scudo

ÇerkesOnur

Aktif Üye
Kayıt
11 Haziran 2018
Mesaj
101
Tepki
175
Yaş
38
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Carraro
Geçmiş olsun..
En yakın İlçe Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne veya karakola başvuruda bulun. Telefonun içindeki şifre ya da belgelerle sanki senmişsin gibi yapılabilecek suçların da önüne geçmiş olursun..
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

MossoM

Daimi Üye
Kayıt
10 Nisan 2018
Mesaj
318
Tepki
462
Yaş
36
Şehir
İstanbul
İsim
Cihan D.
Bisiklet
Mosso
@ÇerkesOnur
Teşekkürler hocam yapacağım. Gece üçe kadar beklemeyin, yoğunuz sabah gelin dedi polis memuru.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Geçmiş olsun abisi üzüldüm . Inşallah bulursun
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

RedFoX

Aktif Üye
Kayıt
3 Mayıs 2018
Mesaj
192
Tepki
316
Yaş
38
Şehir
Bolu
Bisiklet
Bianchi
Geçmiş olsun. İlk önce e devlet e giri btk kayip calinti bölümüne imei numaranizi girin. Telefonunuza baska sim kart takip actiklarinda telefon çalintidir diye mesaj gider. Fakat icloud hesabinizin sifresini bilemedikleri icin baska sim kartla da calistiramayacaklar. Emniyete de basvurun. Guvenlik kameralarindan plakaya ulasabilirler.
Insallah telefonunuz bulunur.
 

Devenez ce que

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2018
Mesaj
320
Tepki
984
Yaş
49
Şehir
Istanbul / Sancaktepe
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
@MossoM Çok geçmiş olsun. Yalnız telefonun çalınmasından daha çok buraya yapılan yorumlar üzmüştür heralde arkadaşı, troll müsün vs. Başına gelen bir olayı paylaşıp (bunu daha önce bir çok kişi yaptı bu forumda) konuyla ilgisi, bilgisi olanlardan yardım/tavsiye istemiş (yine bir çok kez yapılan bir şey), nerde bir trollük var ben göremedim. Polise elbette gittikten sonra yazmıştır buraya (ki öyle olmuş). Benim de 2000 yılında cep telefonum, cüzdanım birlikte çalındı, karakola gittim, polisin tek yaptığı tutanak tutmaktı, onun dışında da bir şeyler yaptıklarını hiç sanmıyorum zaten bulunmadı da hiçbir şey :mad:. Ben evdeyken içeri hırsız girmeye çalıştı, içerden polisi aradım, adresi verdim, bekliyorum, hırsız artık kapıyı iyice zorlamaya başladı, tozlar dökülmeye başladı kapının kenarlarından, polis gelmeyince içerden gürültü yaptım, hırsız kaçtı, aradan 15 sene falan geçti polisi hala bekliyorum gelir diye :mad: Motosikletle kapkaç yapan tipleri ilk defa duyan arkadaşa da çok şaşırdım, Türkiye'ye bugün giriş yaptı heralde kendisi... Tekrar geçmiş olsun kardeşim, polisle takip etmeye devam et, başka bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceklerdir eminim.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Telefonun imei numarasını değiştirip satabilirler ancak, aksı halde herhangi bir şebekeye bağlandığı an gsm operatörü yerini tespit eder anında. Yada burda çalıp başka ülkede satabilirler. İmei değişmez ve türkiyede kullanılmaya kalkarlarsa bulmak çok kolay.
 

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Kayıt
11 Nisan 2017
Mesaj
1.052
Tepki
1.951
Yaş
38
Şehir
Bursa
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bunu yapanlar yakalanır ve gereken cezayı alırlar. Hangi semtte başınıza geldi acaba bu durum?
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Geçmiş olsun :(

Forumdaş başına gelen talihsiz olaydan bizleri haberdar edip hem daha dikkatli olmamız konusunda uyarmış hem de yapılabilecekler konusunda yardım istemiş, bir gariplik yok. Bazı yorumlar silindi :harika:
 

berberci

Daimi Üye
Kayıt
8 Temmuz 2017
Mesaj
333
Tepki
750
Şehir
köy
Geçmiş olsun.

Yaklaşık 10 yıl önce akşam vakti otobüsle evime dönerken, bir üst geçitten geçiyorduk ve aşağıda gördüğüm manzara aynen şuydu. Bir kız telefonla konuşarak yürüyordu ve arkadan biri koşarak gelip kızın elindeki telefonu aldı ve kaçtı, kız da çaresizce peşinden koşuyordu.

Arkadaşlar, siz siz olun sizin için değerli olan hiçbir şeyi ortalıkta kullanmayın. Hırsızımız çoktur.

Ayrıca anahaberlerde verilen cinayet-hırsızlık-gasp-yaralama suçlularının hepsinin daha önce de bu gibi suçlardan sabıkası olduğunu belirtiyor spikerler. Yahu anlamıyorum ben, adam hırsızlık yapmış ve ya içeri girmemiş ya da çok kısa sürede çıkmış ve gene yapmış. Geçenki seri katil olayı mesela, daha önce 7 kişiyi öldüren adamı 20 yıl yatırıp çıkarmışız ve 8. kişiyi öldürmüş.
Ceza falan yok, adamlar rahat yani. Amaan nolacak 2 ay yatar çıkarım diyor.
 

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
2.052
Tepki
7.371
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Scott
@berberci Bahsettiğiniz sorunla ilgili uzun zamandır şöyle bir çözüm düşünüyorum: Batman serisinde "Arkham City" diye bir açıkhava cezaevi var. Bütün bir şehri cezaevine çevirmişler ve Gotham'daki tüm suçluları buraya doldurmuşlar. Şehre giriş-çıkış yasak. Suçlular da burada kendilerine has bir sosyal düzen oturtmuşlar, devlet karışmıyor buna.

Türkiye'de de misal İmralı Adası bir "Turkish Arkham City"ye dönüştürülebilir. Şu an hapishanelerde olan yaklaşık 250 bin kişi var, siyasi suçluları ve düşünce suçlularını salıverip geri kalan 200 bin kişiyi İmralı'ya nakledelim. Yeni gelecek hükümlüler de doğrudan İmralı'ya gitsin. TOKİ ev falan yapsın bunlara, ömürlerinin sonlarına kadar da burada yaşasınlar :)
 

dtcf31

bisiklet
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesaj
436
Tepki
353
Yaş
41
Şehir
hatay
İsim
Güven
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
geçmiş olsun bu vakalar giderek artıyor sanırım dikkatli olmak lazım :(
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Mehmet Altuğ
Mhp AF taslağını hazırlamış..Yakında af gelecek..
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Mehmet Altuğ
Zaten öyleyiz..Daha da beter hale getirecekler..
Normal insanlar evden dışarı çıkmaya korkacak artık..Milliyetçiler böyle istiyor..!
 

kadir karakaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Mart 2015
Mesaj
561
Tepki
492
Şehir
Aydin
İsim
kadir
Bisiklet
Bianchi
Kardesim de İstanbulda unlu bir kuruyemis dukkaninda telefonunu caldirdi. Kara carsafli burkali asiri agir makyajli bir kadin kardesime carpmis. Kardesim afallamis yere dusmus. Kadin birsey dememis gitmis. Bir tane suriyeli cocuk gelmis kaldirmis kardesimi. O da sonra gozden kaybolmus. Teskilat bunlar. Epey sert vurmus o kisimlari hatirlamiyor dukkandakiler soylemis. Neyse bunun ardindan cebine bakmis telefon yok. Polise gitmis. Polis demis ki "tuh 18 yasindan kucuk olsaydin cocuk subeye gonderilirdin. Su kagidi al git guvenlik kamerasini al gel" demisler. Kardesim gitmis goruntuyu dogal olarak vermemisler. Ailem polisi sikayetetmis. Sonra ailemi kuruyemisciden aramislar kayitlar silinmis diye. Sonra emniyetten mektup geldi. Calinmasi iddiadir. Her hangi bir bilgiye ulasilamamistir cinsinde bir mektuptu. Bin bes yuz liralik telefon. Eger dava acsak dava fazla tutar. Zaten acacak para yok vazgecmis ailem. Ben bimer cimer emniyet ve o ilcenin belediye baskanlarina yazdim olayi. Bir de kardesimin Final haftasiydi. Sanki telefonunu caldirmak sucmus calanin hatasi yokmus gibi davranmislar. Ve kardesimi goruntuleri alsin diye ugrastirmislar. O psikoloji ile girdi sinavlara. Yazdigim kurumlardan cevap dahi gelmedi. O yuzden gecmis olsun. Biz de netten telefonun yerini tespit edelim dedik ama bunlar cok uyanik. Aninda telefonu kapatiyorlar. Acmadan yeni imei cakip herseyini degistiriyorlar. Sonra satiyorlar. Bulmak imkansiz oluyor. İnsallah bulunur telefonunuz. Tekrar gecmis olsun.
 

antika

Aktif Üye
Kayıt
7 Eylül 2016
Mesaj
179
Tepki
318
Şehir
istanbul
Bisiklet
Tern
e-devlet üzerinden IMEI numarası ile kayıp çalıntı bildirimi yapın ve en yakın Turkcell, Turktelekom veya Vodafon bayiine giderek (yeni telefon almasanız bile) 15 TL karşılığı yeni SIM kart çıkartın.

Banka ile ilgili işleriniz varsa, yeni SIM kartınıza SMS vs. gelebilmesi için ilgili bankanın ATMsi üzerinden yeni SIM kartınızı tanıtın.
 

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
698
Tepki
364
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Trek
çal, çırp , taciz et , tecavüz et , adam yarala , adam öldür , terörist ol , kendi devlet malına zarar ver , aklıma gelmeyen onlarca suçu yap ama ceza alma. Artık ülkemiz bu halde
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que