Scudo Sports

Kaldırımda bisiklet sürmek yasal mı?

Scudo
@shryr "burası bisiklet yolu mu .s.s" daki ".s.s" kısmı nedir hocam ? Suratına Sıç..ym gibi bişi mi :)

• Beğen
Tepkiler: fantom
@Kerem Özbayrak
Yok hocam https://lh3.googleusercontent.com/proxy/YHh3zXniPlikaIle1FYz2Bbh9-kOrKCMR1wOgwGmMWQ96eeK3Pm9JISg847TG8vBnYq7XqDUEMDlG4SxYgpa=w394-h373-nc gibi bişi [emoji1]

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Yaya yolunda bisiklet sürüp, yayalara korna çalıp, birde yayalara çemkiren bisikletliler mevcut. Özellikle bostancıda.

Burası yaya yolu korna çalamazsınız yaya'ya dediğimde bana da kızıyorlar.

@Kudret Kurtcebe Bağdat caddesinde 15 cm genişliğinde bisiklet yolu var ama genelde araçlar parkettiğinden görünmüyor sağdan giderken dikkat edin 15 cm bilemedin 20.

Katdırım tehlikeli çünkü araçlarla kesişen yollarda giderken sizi kimse Görmez okadar hızlı giden bir şeyin kaldırımdan gelmesi beklenmez yürüyüş hızında bisiklet için çok az.

Sonuna kadar kaldırımda sürmek hakkımızdır. Yolda can güvenliğimiz yok. Bisiklet yolu da yok. Yavaşça sürmeye devam edin kimse bir şey diyemez...

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Tır arabayı iplemez, araba motorsikletliyi-bisikletliyi iplemez, bisikletli yayayı iplemez :)

bizim burada (K.Çekmece) kaldırımlar yayalar için bile uygun değil kaldı ki bisiklet sürebilesin. iki kişi yanyana yürüyerek bile geçemiyor bazı yerlerde. :D

• Beğen
Tepkiler: monder33
Bisikletle kaldirimda surerek ilerlemek yasak!
Arabayi kaldırıma park etmek yasak!
Motorsikletle kaldirimda surerek ilerlemek yasak!
Bisiklet yolu (varsa :p) uzerinde mangal yapmak, araba park etmek, motorsiklet surmek yasak!
Trafikte bisikleti ve motorsikleti arac statusunde gormemek, surucusunu tehlikeye atacak sekilde arac kullanmak yasak!
Trafik ışıklarını ve kaldirimlari cani istediginde yaya olarak, canı istediginde arac olarak yorumlayarak bisiklet kullanmak (elinizde tasiyorsaniz farkli) yasak!

Uzun lafin kisasi yasal olarak trafikte gunde yuzlerce kez gordugumuz ve bazen kendimizinde yaptigi kural ihlalleri yasak!
Ama kimse takip etmiyor, tepki gostermiyor, uymuyor, denetlenmiyor ve yaptirim uygulanmiyor...

Manzara Hindistan'dan :) Bizde de bazı yerlerde hic farkli degil :(

selamlar sonuçta gidebiliyorsan zaten yolda ilerlersiniz eğer ki yol buna müsait değil kaldırıma çıkıp öncelik yayaların olmak kaydı ile yavaş bir şekilde ilerlemek gerekiyor arkalarından korna çalıp ürkütmek de doğru olmuyor :D ben bu şekil yapıyorum sonra insanlarla takışmak da hoş değil ilk fırsat da da kaldırımdan iniyorum eğer kaldırım çok kalabalık ise inip elde kullanmak daha doğru diye düşünüyorum saygılar

@shryr
haklısınız :D sonuçta yeri geldiğinde bizde yaya oluyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@efeyuceer
Bisiklet yolu yasal mı?
Yani şimdi şöyle bir mantık yürütürsek karayolda yürürken araba çarpsa suçlu sensin yürüyen. Aynı bisiklet yolunda da olmalı mı? Yasal ise

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
@Taxonera yasalar pek mantık çerçevesi içerisinde hareket eden oluşumlar değil biliyorsunuz ki.Sürüyor olduğunuz yolun yanında bir bisiklet yolu varsa ve siz yolda sürüyorsanız biri gelip size kasten vursa bile elinizde kamera kaydı vs kanıt yoksa polis çağırıldığında suçlu duruma düşebilirsiniz.Kaldı ki günümüzde de bu böyle atıyorum 2km aralıklarla üst geçit yapılır ortasında boşluk bırakılır ya da bir insanın atlayabileceği bir yükseklikte bariyer vardır ve size yoldan geçen biri çarpsa ve ölseniz bile maksimum bin tl para cezası kesilir.Saçma o yüzden yaya da bisiklet yolundan yürümemeli bu da yasak olmalı fakat malum biliyorusunuz güzel ülkemi

Bize Tanınan haklar olmadığı müddetçe kaldırımlardan yavaş sürülecek bu günde sürdüm ,hiç kimse bir tek laf etmedi çünkü hızım fazla değil ,insanlara öncelik tanıyorum ve duruyorum,Bağdat caddesine Sağdan bisiklet yolu yapmak için ,daha öncede yazdım bi daha yazıyorum,Bostancı Kadıköy Bağdat caddesine tek bir ticari araç girmeyecek ve de sarı minibüs ve otobüs ,raylı sistem yapılacak raylı sistemin dışınada bisiklet yolu aynı şekilde minibüs caddesine ,minibüsler tarihe karışacak Anadolu yakada ulaşım raylı sistemler ile olacak ve elektrik ile Çalışacak,Otobüsler ,sarı minibüsler ,ticari taksiler ortadan kalkınca geriye ne kalır özel oto sahipleri vergileri iki misli yapacaksın ,sadece mecburi Taşıtlar olabilir market Araçları,ve ambülans ev Taşıma işinde çalışan ticari Taşıtlar,Anadolu yakası trafik açısından rahatlar,

@shryr Bende öyle yapıyorum usta. Ben yol kendi yönümde de olsa mecbur kalmadıkça bağdat caddesinden gitmiyorum. Pekala kaldırımda yaya tehlikesi var da, caddede de kocaman otobüs, inşaat kamyonu, dolmuşlar var. Hiçbir şey bunlar kadar riskli değildir. Ben laf edenlere orta parmağı kaldırıp yoluma devam ediyorum. Dene işe yarıyor :)

@Kudret Kurtcebe Çok güzel bir proje anlatmışsınız. Keşke her yeri böyle yapsalar, en azından yapamadıkları yere 1 şeritcik bisiklet yolu yapsalar. Bende de bisikletle ilgili vergi projesi var, belki o zaman her yeri bisiklet yolu yaparlar diyorum fakat, zengini var fakiri var, bunu bir yere göndermeye vicdanım el vermiyor.

@Kudret Kurtcebe

bende ihtiyaç olduğunda kaldırımdan gidiyorum şükür hiç sorun yaşamadım

Düşünceniz çok güzelde yaparlar mı ? yapsalar görmeye ömür yeter mi ?

ama vergi olayına katılmıyorum kusuruma bakmayın :)

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
kimsenin hak hukuk tanımadığı bi yerde çok iyimser bir soru olmuş...
ben kaldırımdanda gidiyorum yolda da... önüme yaya çıkarsa sessizce bekliyorum.. önünde sonuna yol veriyorlar..

alıntı:
"*Yerleşim yeri içerisi: 30km/s (Saatte otuz kilometre hız)
*Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolları: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Bölünmüş yollar: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Otoyollar: Giremez. (otobanda vefat eden bir cok bisikletli vardi . burada carpan arac sahibi suclu degil emniyet seridinde gitsen bile oraya girmen yasak bi kere)

ayrica bisiklet surerken tum guvenlik onlemleri alinmis olmali . avrupada cogu yerde geceleri reflektorlu ceket giymek dahi zorunlu ki kask gibi diger guvenlik onemlerinden bahsetmeye gerek yok.
onun haricinde bisiklet uzerinde mevzuata gore yine far reflektor fren ihbar aleti (zil korna vs) bulunmasi da sarttir.

mevzuata gore iki el dahi birakarak surmek yasaktir.
*Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme halleri dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri zorunludur.

ayrica bisiklet yolu varken tasit yolundan surmemek gerekir. her ne kadar bisiklet yollarini yayalar bebek arabalari vs isgal etmis olsada o sirada ana yoldan giderken bir kazaya karisirsaniz yine suclu konumuna dusebilirsiniz.
* Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmaması veya mevcut bulunmaması halinde, bisiklet yolu varsa bisiklet trafiğine engel olmamak şartıyla bisiklet yolunda, bisiklet yolu yoksa imkan oranında taşıt yolu kenarına yakın olmak şartıyla taşıt yolu üzerinde yürüyebilirler.
(link)
bunun gibi kurallari mevzuat cervesinde magdur konunmuzda olsaniz dahi bisikletlinin aleyhine cevirebilirler. o yuzden tum gerekli onlemler alinmadan yola trafige cikmamak lazim. "

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
bir onceki mesajdaki alintiyida ben yazmistim baska bir konuya buraya da yazalim buradaki soru ile ilgili...

Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar
Madde 136- Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.
a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;
1) Yaya yollarında sürülmesi,
2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi,
3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi,
4) Bunlara, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi,
5) Sürücü arkasında yeterli oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması,
6) Bu araçlarla, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunulması,
7) İzin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması,
8) Bunların, başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürülmesi,
9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,
10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması,
Yasaktır.

yasalara gore yasak olmasina ragmen zaten bir dusunun biz yaya iken karsidan aniden gelen bisikletliyi istermiyiz kaldirimda. burasi benim yolum deyip bisikletliye bagirip cagirmazmisiniz o yuzden ne olursa olsun hem kendi hem karsidakinin guvenligi icin kaldirimdan surmeyin.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Geri