Scudo Sports

kaldırımda bisiklet kullananlara ithafen :(

Scudo
Ben de hafta içi her akşam meclisin dikmen kapısı tarafından kaldırımdan yukarıya çıkıyorum. Alırken hiç düşünmemiştim. Yokuş çıktığımdan çok titreşim hissedilmiyor. Ama düz yolda yüksek hızda nasıl olur bilemem. Bence satın alma tercihini etkileyecek bir ayrıntı. Güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Aslında kaldırımda kullanmak istemezdim ama Ankara'nın bu güzergahı beni mecbur bıraktı. Yoksa mamak - kayaş - siteler gençken hep yolu kullanırdım.

Videoyu izlemeden yorum yazmıştım. Skandal oldu. İbretlik bir paylaşım. Bizi böyle kullanmaya mahkum edenler utansın.

Kaldırımda kaza ihtimali küçüktür yolda kaza ihtimali.

Sahsen, kaldirimda kullanmak durumunda kaldigimda,

Yaya gormesem bile, park etmis arac arkasindan, agac ,donemec veya girinti arkalarindan yaya cikma ihtimalini gozonune alarak iyice yavasliyorum.
Ancak etraf cok acik ve boyle bir ihtimal yoksa uygun sekilde hizlanmaya calisiyorum.

Yuruyen bir insanin yanindan gecerken de muhakkak yuruyus hizina dusuyorum, cunku insan arkasindan orta hizda bile bisey cikiverse tedirgin oluyor.

Kaldirim tamamen yayalarin mekani. Kaldirimda her turlu hak yayalarin.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@selim karan

Bizim milletimiz yolda da kaldırımda da bilmez. Sağdan yürüme diye birşey yok. İnsanlar her an yon değiştiriyorlar. Düz bile yürünmüyor kaldırımlarda. Bir adamlık yer olsa yanlarından geçeceğiz. Ama kaldırımlarda yayalar biz istemiyor bu kesin. Şöyle bir kenara çekilen yok geldiğimizi göre göre. Ben olsam müsaade ederim biraz toparlanırım.

• Beğen
Tepkiler: karankabul
Kaldırımda bisiklet mi sürülür ya. Boş olsa bile sürmem, orası benim yolum değil ki.

Ben sabahları okula kaldırımdan gidiyorum boş oluyo yol genellikle hiç sıkıntı yaşamadım daha.

Kaldırım bizim değil yol bizim değil biz ne yapalım. İki şeritli yol 2-3 km yokuş çıkıyorsunuz hızınız 10 km civarı araçlar bir karış yanınızdan geçiyor. Halk otobüsü omuz atar gibi onune geçip durakta duruyor. Bazen eğim yüzde onu buluyor. Bir de göremediğin aracın stresi. Ne yapalım alternatif yol yok.

@hogutmen
Siz 50 yle de yokuş çıksanız taşıtlar gene aynı şekilde geçicek ki.

Burdan gerisini kişisel olarak size söylemiyorum.
Bir türlü kavrayamadık, bu taşıt böyle. Tehlikeli. Birisi size çarpar, belki hiç ceza almaz. Belki 1-2 yıl alır. Kimse yol vermez, iplemez, üstünüze sürer. Nitekim trafikteki kast sisteminin en altta bulunan grubuyuz. Yani en riskli grup. Bunun doğru veya yanlış olmasının bir önemi de yok, bu başlı başına bir gerçeklik ve ne yazık ki böyle. Biraz sert, biraz ağır ama böyle.

Bakıldığı zaman emniyet şeridinde bisikletli ezen araba sürücüsüyle, kaldırımda bisiklet sürenin insanın psikolojisi aynı. "Nolucak ki ?", "Boştur ya", "Ben zaten yavaş gidiyorum" Diyoruz hep. 100 kere 1000 kere boş olur o yol, o kaldırım. Ama bir kere de dolu olur, geri dönüşü olmaz sonra. Yapmayın yani. Hem de bu bencillik değil de ne ? Sen başkasını tehlikeye atıcağına kendini tehlikeye at.

Bir de işin trajikomik tarafı Türkiye'de yaşıyorsun sen, bisikletle kaza geçirip ölmeye gelene kadar o kadar çok ihtimal var ki ölmen için. Hele ki şu günlerde böyle bir sebepten ölmek herhalde "lüks" kategorisine girer.

@Ozan Cansel bisikletin yayaya çarptığında yayanın ölme ihtimali %de kaç arabanın bisiklete çarptığında ölme ihtimali % de kaç bisikletle çarparsak 5-10 km sile çarparız kaldırım olduğu için araba bize çarparsa 50-60 ile çarpar

@Ozan Cansel demek istediğimi anlamadınız yada anlamamazlıktan geliyosunuz ben canımı sokakta bulmadım eğer araçların bana çarpma tehlikesi çok fazlaysa örneğin tek yön benimde ters yöne gitmem gerekiyor ozaman kaldırıma çıkarım o hızda birine çarpsam en fazla 1-2 çizik olur ama araba bana çarpsa ölüm yada sakat kalma

@m.klcts mantığınız hiç doğru değil . bisiklet sürmeniz ya sizi ya başkasını tehlikeye sokacak bir durum yaratmamalı. eğer ki tehlikeden kaçış yok diyorsanız bisiklet sürmeyin diyeceğim ama bunu söylemekte haddim değil . Sadece videodaki çoçuğun yüzündeki yaralara bir daha bakın .

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
@m.klcts

Ne kendimi tehlikeye atarim ne baskasini bisikleti elime alir kaldirimda oyle giderim. Genelde elime alipta kaldirimada cikmam yavasta olsam yolda surerim. Arabalar yanimdan gecsinler veya arkamdan yavas gitsinler.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Geri