@Gökhan Akkaya
işte zamanlamaya alışırsan aynakolu da vurmazsın. ayrıca mtb'nin keyfi burda, ağır şartlarda kullanılmak için tasarlanmış, çizilmesini falan pek umursamamak lazım, yani çizilmese daha iyi tabi ama, çizilecek diye bu keyfi kaçırman kabul edilemez kirlenmek güzeldir yani.
daha yüksek bi yere çıkarken de tamamen aynı sistemi kullanabilirsiniz, sadece zamanlamada bitiyo iş.
Böyle gereksiz bir üründe üretilmiş kask takmayanlar için. İnsan neden kask takmaz ki?
Ayrıca nekadar korur bilinmez ve 540 dolar şahsen ben 540 dolar verecek olsam bile almazdım.neymiş estetik değilmiş girodan haberi yok heralde bunların
@Tasogare
Hocam bugün de kaldırıma asfalt döküp eğim yaratmışlar. Tam kaldırıma çıkacağım diyorum yol yapıyor belediye
Ben bundan önce ön tekeri koyduğum anda ön frene hafif dokunuyordum, arka kalkıyordu. Ve önü tekrar saldığımda ivmelenme sayesinde arka tekerlek de kaldırıma çıkıyordu ve devam ediyordum.
Tabi bunları birkaç saniyelik zaman içerisinde hızlıca yapmam gerekiyordu, yinede işe yarıyordu
Sizin videoda gösterdiğiniz hareketi yapmaya çalışırken de ayak bileğimin oraları hafif yaraladım, pedal ayağımdan kaçtı birden saçma sapan bir hareketler diyarında buldum kendimi, umarım gören olmamıştır.
Biraz deneme yapmak lazım galiba, ön kaldırmak gibi zamanla alışılan bir şey galiba.
yol bisikletiniz varsa olmazsa olmaz şey spd zaten bende yol kullanıyorum eğer yavaşsam önce ön teker sonra arka şeklinde çıkıyorum hızlıysam direk bunny ama bunny yaparken bazen arka teker kaldırıma vuruyor içim gidiyor
zeytinburnu sahilinde kaldırımda 10-15 cm çapınca siyah şantiye borusunun üzerinden geçeyim derken bisikletin ön tekeri dengesini kaybetti, eğer hızlı geliyor olsaydım kötü sonuçlar doğrubilirdi, neyseki hızım yavaştı ucuz atlattım. Ayrıca eğer hızım çok yavaşsa ve kaldırıma paralel veya çarpraz bir şekilde çıkacaksam, bisikletin ön tekerini elimle kaldırıma çıkarıp, sürüşe öyle devam ediyorum.Tabi bunların yanında hızınız yavaşsa ön vitesiniz eğer 1 de ise genelde çok rahat çıkıyor.
Anlatım şeklinden dolayı okurken güldüm. Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın. Bu gibi ufak kazalara tecrübe diye bakmak lazım. Bir şeyi öğrenmek için bu tür acı tecrübeler kalıcı etki yaratıyor.
@Gökhan Akkaya
pedala önce basıp, sonra topuğu kaldırabildiğin kadar kaldırım kancalıyorsun pedalları adeta, evet zamanla alışırsın ama ayaklarını bastıktıktan sonra dediğim gibi kancalarsan sorunsuz gelir, tabi pedalın ya da ayakkabın çok kaygan değilse.
@Gökhan Akkaya ben de 2 gün önce aynı anlattığın şekil düştüm işe giderken. Açıkcası bisikleti yeni aldığım için böyle bi sorunu yaşayabileceğimi düşünmedim fakat ne olursa olsun en iyi lastikler dahi kaldırıma paralel girildiğinde kayıyor. Yoksa yanılıyormuyum? Daha kaliteli bir lastik paralel çıkışlarda sıkıntı yaratmıyor mu ?
@Rogeshavro
Efendim düşen arkadaş ben değildim Ancak lastik konusunda bilgim dahilinde bir yorumda bulunayım.
Maxxis Crossmark kullanıyorum ben, yol tutuşu şahane olsa da paralelde bir halta yaradığına hiç şahit olamadım Düz zeminde iyi lastik kötü lastik anında kendini belli ediyor, ancak paralelde maalesef.
Dün arkadaşın sıfır bisikletine bindim, ön lastik ilk dönüşte kendini bıraktı, ayağını yerde buldum. Kendi lastiğimde ne kadar güvende hissediyorsam artık, başkasının bisikletini de o dinamiklerle sürmeye kalkmışım.
Her lastik bir değil ama paralel çıkışta çoğu lastiğin performansı birdir tahminimce. Arazi lastiğinin dişlileri avantaj sağlayabilir elbette, unutmadan ekleyelim.
@Gökhan Akkaya
sağlamaz, aksine takılıp yine düşersiniz, paralel çıkış hoplatmadan olmaz ve daha sonraki level, o zamana kadar sulama hortumu, tramvay rayı, dal çöp vesair varsa dar açıyla girmekten kaçının, yatay olarak üzerinden geçmeye çelışın.