Kalça ve Dizkapaklarındaki Kireç

Rehavet

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
303
Tepki
102
Şehir
istanbul
önce şunu belirteyim. kalça ve dizlerde (ve hatta baş parmaklarda) ki aşırı kireçlenmeler yüzünden 30 dakikadan fazla yürüyemeyen ben bisiklete binince sanki hiç kireç yokmuş tadında gidiyorum. nasıl oluyor anlamıyorum bisikletin kerameti herhalde.
aramızda
kireçlenme sorunu yaşayıp bunu herhangi bir şekilde sıfıra indiren var mı ?
 
Scudo

Çağlayan

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2012
Mesaj
1.488
Tepki
890
Şehir
İzmir
Geçmiş olsun,uzman değilim ama bisiklet sürmek,eklem kireçlenmesine çok iyi geliyor,yanı sıra bol su içmekte fayda var..belki sıfıra indiremiyorsun ama,büyük ölçüde faydasını hissediyorsunuz..
 
  • Beğen
Tepkiler: Rehavet

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
Bisiklete başlamadan önce dizlerimde hafif bir ağrı hissederdim. Bu ağrı yağmurlu günlerde artardı. Böylesi günlerde otobüse binerken zorlanırdım. Yaşadığım bu durumu romatizma diye tahmin ediyorum. Herhangi bir doktora gitmedim.
Bisiklete başladıktan sonra bu problem yok oldu gitti. Bir süre sonra daha farklı bir ağrıyla karşılaştım. Acısı daha değişikti. O zamanlar internette bisikletle ilgili dolaşırken yüksek kadansla ilgili yazıyı buldum. Meğersem ben spor olsun diye vitesleri sert kullanıyormuşum. Pedalı zorlayarak ama az sayıda çevirirdim. Yüksek kadansı öğrenince ne ağrı kaldı ne sızı. Daha öyle bir problemi hiç yaşamadım. Doktor değilim. Onlar daha iyi bilirler. Fakat yüksek kadansı herkese tavsiye ederim
O yazıyı henüz üye değilken bu forumda okumuştum. O halde
yaşasın bisiklet, yaşasın bisikletforum :-D
 

mavinehir

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesaj
336
Tepki
96
Şehir
istanbul
bendede romatizma vardı.askerdeyken yaptığım düzenli sporlar sayesinde hiç zorluk çektirmedi bana.belki yapılan egzersizlere bağlı olabilir.
 

Mete Can Karahasan

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2011
Mesaj
1.067
Tepki
1.135
Şehir
Ankara
Romatizmanız varsa mutlaka doktora gitmelisiniz, size vereceği bağışıklık kontrol edecek ilaçlarla ancak eklemlerinizi koruyabilirsiniz. Hastalığınız kontrolsüz ise maalesef sonradan tesellisi olmuyor eklem aralığı hareket kabiliyeti azalmışsa. Kireçlenme dediğimiz artrit ilerlerse eklem protezi takarsınız ama onların da canlı eklem gibi bir ömür size hizmet etmeyeceğini de beklentileriniz içinde hazır bulundurun.
Bisiklet özellikle size faydalı olur; çünkü bacaklarınıza binen ağırlık merkezinizi sele ve gidon ile paylaştırmış oluyorsunuz. Kesinlikle kilo vermek gibi faydası olur uzun vadede.
Eğer düzenli ağrı şikayetiniz yoksa - sağlıklıysanız - eklemlerinizi korumak için sıcak tutmanız kendi başınıza yapabileceğiniz en büyük tedavi. Eklem sıvısının akışkanlığını arttırıyor ve dokuların kanlanmasını canlandırıyor.