Scudo Sports

Kahve kültürü

Geçtiğimiz günlerde ben de Kadıköy Kooperatifi'ne uğrama fırsatı buldum.. Filtre kahve kalmamıştı, çekirdek aldım.
Tatlar konusunda uzman değilim, ama french presste oldukça keyifli bir tat yakaladım.. Viva Zapatista
(Bu arada, sevimli, sıcak, sohbetsever insanlardı kooperatiftekiler. Olur da giderseniz, faklı bölgelerden gelen meyve kuruları ile de ilgilenin derim ;))

19247689_1676362375739865_1935992039564304870_n.jpg

Scudo
@alper 76
Aynen satılan adresler bunlar

042DC736-43D9-4A38-B70A-30AA51A6362D.jpeg

Zapatista kahvesini bende kargo yoluyla aldım filtre kahveyi genelde Starbucks’da satılan kahve Verona alırdım Zapatista açıkçası hoşuma gitti french pressde yaptım Kahve Verona’dan bir tık hafif geldi zamanla damak tadım alışınca daha güzel geleceğini düşünüyorum.

Bir kilo sipariş verdim cuma günü eft yaptım aynı gün kargoya verildi ve pazartesi kargodan teslim aldım. 1 kilo için 88 TL kahve 16 TL kargo parası verdim.

@çimtay zihni sinir projesi gibi markası nedir. Afiyet olsun.

Dosyalar

• IMG_20171209_143551.jpg
    IMG_20171209_143551.jpg
    59,9 KB · Okunma: 30
@BerkEvren Zapatista Kahve‘yi ve tabiki Latin Amerika da aynı mantıkla üretim yapan diğer kahve kolektiflerinin ürettikleri kahveleri “ünlü – popüler” markalardan ayıran en önemli özellik, hiç kuşkusuz üretim ve paylaşımın eşit olması. Kahve üretimi dünyanın birçok ülkesinde sömürü yoğun yönetimlerle yapılıyor. Birçok kahve markası, düşük ücretle çalıştırılan kadın ve çocuk, mahkum emeği ve sigortasız, sendikasız, sosyal güvenceden yoksun işçi ve köylü emeği ile üretiliyor.

167A1037-5DBA-4167-9119-051738579FE2.jpeg
Bu kahveyi kullanıyorum uzun süredir, içimi, lezzetti çok güzel. Bunun dışında başka bir filitre kahve kullanmadım, Tavsiye edebileceğiniz orta sertlikte , hesaplı bir filtre kahve varmı?

@Adrenalin26 starbuckstan kahve alacağım birkaç sorum var başta siz olmak üzere bilen biri cevaplayabilir mi?
starbuckstan almayı düşünüyorum merak ettiğim için, 250gr kaç TL?
Yanında tall boy içecek veriyorlar mı?
Bildiğimiz çekirdek gibi mi yoksa çekilmiş şekilde mi çıkıyor kutudan?
Birde guatemala düşünüyorum kakao tadı varsa süper olur ama fındığı hiç sevmem öneriniz varmı, az şekerli severim
Şimdiden teşekkürler

@Owlknife
Ben sürekli Kenya alıyorum, 250 gr 29 tl , Nasıl kullanacaksan ona göre çekiyorlar. Ben filitre kahve makinasında , kullandığım için çektiriyorum..

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@Owlknife
yok vermediler..

• Beğen
dün gitmiştim aktarcıya çektirme kahve aldım bakalım az sonra yapacağım :D cezvede yapacağım üstelik :D 1 şeker kaşığı şekeri attım 2 şeker kaşığı Türk kahvesine nefis tadı var çokta güzel kokuyor :)

Valla indirimde diye tchibo nun guatemala sını aldım zor içtim az kaldı bitmesine. Zapatista kahve de çok hafif geldi orta kavrulmuş istemiştim ondan olabilir. Tchibo nun mağazadan alacağın guatemala yı o daha iyi geliyor bana içimi.

• Beğen
Arkadaşlar bende kahve içmeden duramayanlardanım özellikle starbucks kahvelerini içiyorum filitre kahve, sütlü filitre kahve, americano, uzun çekim espresso gibi sert ve sade kahveleri severim bu starbucks’dan kahve alırsak filitre kahve için o kıvama yakın bir tadı yakalatacak bir kahve makinası var mı ?veya diğer çeşit kahveleride yapabilecek bir kahve makinası var mı ?

iyi bir türk kahvesi içicisiydim, bol köpüklü ve sade. tavsiye üzerine filtre kahveye başladım lavazzadan caribou ya, kahve diyarından gönül kahvesine yerli yabancı sayamadığım birçok markayı aldım evde french presste denedim hatta starbucks ın guetamala, sumatra, etiyopya, kenya colombiya hepsini denedim ''starbucks house blend'' tek geçerim. french presste üstüne tanımadım şu ana kadar. tavsiyelere ve yeniliklere açığım ''şu daha iyidir'' diyecek bir arkadaşım varsa kesinlikle denemek isterim, beğenirsemde bol bol dua ederim bende bir nevi tutku haline geldi bu kahve olayı içmeden güne başlayamıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ones
@el_Aksa_1903 tchibo guatemala nasıl kakao tadı var mı? çoğu kişi çok kıvamsız diyor

Her sabah 1-2 fincan ile güne başladım. ilk fincanın içine bir iki tatlı kaşığı tahin, tereyağı veya hindistan cevizi yağı eklerim. (bulletproof coffee/kurşungeçirmez kahve deniyor buna) öğlene kadar da acıkmam. Aynı şekilde spor öncesi de aynı şekilde beslenirim.
Tchibo'nun kapsüllü kahve makinesi vardı. Yılbaşında hediye kahve makinesi gelince ona geçtim.
Kahve olarak Starbucksdan house blend aldım. Orta kavrulmuş diyor ama bana dark roast gibi geldi :) Starbucks ve diğer mass (Türkçesi gelmedi aklıma, kusura bakmayın) kahve üreticilerinin en büyük sorunu kahvenin tazeliğinin şüpheli olması ve fazla kavrulması. Çekirdek kavrulduktan ve çekildikten sonra tazeliğini kaybediyor maalesef.
Henüz taze kavrulmuş kahveye bir çözüm bulamadım ancak en azından artık kendim çekiyorum. Tchibo'da kampanyada el kahve değirmeni buldum. Fiyatına göre gayet güzel, homojen öğütme yapıyor.E kalınlığından french presse kadar öğütüyor. Ancak ayarı göz kararı yapıyorsunuz.

Taze çekilmiş çekirdek için tavsiyelerinizi beklerim. Bir kaç tane buldum, sadece 1kg sayısı vardı. Benim için çok fazla. 2-3 ay sürer bitirmem.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@kerem.erdogan
Kahveyi alırken paketin arkasında kavrulma tarihi var, ona dikkat etmek gerekir. Filitre kahve için çekirdek kavrulduktan sonra 2-3 hafta dinlendirilmesi gerekir, yani filitre kahve yapacaksanız alacağınız kahve çekirdeğinin kavrulma tarihinden 1 ay geçmiş olması kafi olur. Kahve tazeliğini korumak içinde , çekirdek halde alıp, içeceğimiz kadar öğütmek gerek. Ben henüz bir öğütücü almadım, ama bu yakınlarda almayı düşünüyorum. Starbucks dan aldığım kahveyi orda öğüttürüyorum, filitreye göre, 2-3 haftada tüketiyorum bazen daha kısa..

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
Sağol dostum, bekleme ve kavrulma sonrası içmek için ideal süre nedir bilmiyordum, iyi oldu.

Değirmen için Tchibo Barista kahve değirmenini öneririm. Hızlı ve homojen öğütüyor.(hemen hemen diye ekleyeyim. şimdi öğütünce dikkat ettim arada iyi parçalar az da olsa var ama fiyatına diye iyi ürün. 2 hafta önce 80'e almıştım)

(link)

@Adrenalin26

@kerem.erdogan
Delonghi KG 79 Kahve Öğütücü Düşünüyorum, biraz daha pratik olsun diye, özellikle sabah işe giderken kısıtlı zamanım var kahvaltı sonrası, uykulu halde çekmek zor gelir bana:D

Geri