ilker ates
Aktif Üye
- Kayıt
- 6 Haziran 2010
- Mesaj
- 195
- Tepki
- 117
- Şehir
- İstanbul
- Bisiklet
- Canyon
Az önce farklı demleme stilleriyle olacak olan tarif silsilesinin ilk hamlesini başlatmak üzere french press ile demleme yaptım. Evde olan ve değerlensin dediğin tchibo barista kahvesini kullandım.
Kahve: 20 gr
Su: 320ml / 92c derece. Ön demleme 60ml
Oran: 1/16
Süre: 2.30 basma, 3.10 tamamen boşaltma.
Önce french pressimi ısıtıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/95da0b8b6ca09f1b81eaa8f854a8c8e5.jpg
Kahvemi coarse ayarda öğütüyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/db093f48d4f2457d67b27c0174888f9f.jpg
Isınan f.press'e kahvemi koyup 92c derecelik suyum ile ön demleme yapıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/6a5899dfce17a13248f26dea067d5438.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/7faf1001fac1336a6df6e6b326d9fe5a.jpg
30 saniye sonra suyumun tamamını oval hareketler yaparak 15 saniye içerisinde boşaltıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/db535a5e7ea1ff739f2b2ee07be71152.jpg
8-9 tur atacak şekilde karıştırıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/da957489fbc4781c7489f046c48dd948.jpg
Press süzeğinin yukarı pozisyonunu fotoğrafta olduğu gibi tüm kahve tanecikleri batacak şekilde konumlandırıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/d443e8b133610c654be0c659392c78ab.jpg
2.30 olunca sürem ağır bir şekilde pressliyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/8262afcbc47037aebeb259dbedd70dcf.jpg
Fazla zaman kaybetmeden kupama dolduruyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/cd214320f9d581b6e75a75abc8d13694.jpg
Süreyi böyle yapmamın sebebi zaten acı olan kahvemin daha da açılaşmasını engellemek. Istenilen zevke göre şekillenebilir.
Su sıcaklığını 92 yapmamın sebebi, koyu kavrum olan kahvemin aromalarını bu sıcaklıkta yakalayacak oluşum. Koyu kavrumlar daha sıcağını tolere etmeyebilir.
Kahve: 20 gr
Su: 320ml / 92c derece. Ön demleme 60ml
Oran: 1/16
Süre: 2.30 basma, 3.10 tamamen boşaltma.
Önce french pressimi ısıtıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/95da0b8b6ca09f1b81eaa8f854a8c8e5.jpg
Kahvemi coarse ayarda öğütüyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/db093f48d4f2457d67b27c0174888f9f.jpg
Isınan f.press'e kahvemi koyup 92c derecelik suyum ile ön demleme yapıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/6a5899dfce17a13248f26dea067d5438.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/7faf1001fac1336a6df6e6b326d9fe5a.jpg
30 saniye sonra suyumun tamamını oval hareketler yaparak 15 saniye içerisinde boşaltıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/db535a5e7ea1ff739f2b2ee07be71152.jpg
8-9 tur atacak şekilde karıştırıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/da957489fbc4781c7489f046c48dd948.jpg
Press süzeğinin yukarı pozisyonunu fotoğrafta olduğu gibi tüm kahve tanecikleri batacak şekilde konumlandırıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/d443e8b133610c654be0c659392c78ab.jpg
2.30 olunca sürem ağır bir şekilde pressliyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/8262afcbc47037aebeb259dbedd70dcf.jpg
Fazla zaman kaybetmeden kupama dolduruyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/24/cd214320f9d581b6e75a75abc8d13694.jpg
Süreyi böyle yapmamın sebebi zaten acı olan kahvemin daha da açılaşmasını engellemek. Istenilen zevke göre şekillenebilir.
Su sıcaklığını 92 yapmamın sebebi, koyu kavrum olan kahvemin aromalarını bu sıcaklıkta yakalayacak oluşum. Koyu kavrumlar daha sıcağını tolere etmeyebilir.