Scudo Sports

Kafam Karıştı..

engin kızılcan

Daimi Üye
Tepki
254
İsim
Engin Kızılcan
Bisiklet
Lapierre
Merhaba Bisiklet Forumcular :D

Durumu şöyle anlatayım;
Geçen akşam babamla bisiklet almak hakkında muhabbet ediyorduk ve ben Sedona 711'e göz koyduğumu belirtmiştim.(Aslında kararım kesin değil daha iyi bir alternatif olursa ona da sıcak bakabilirim.) Tepkisi değişik oldu tabi. Şu anki bisikletimin sandığımdan da kötü olmadığı ve o "metal atı"(ona verdiğim isim bu :)) biraz daha kullanıp, uzun vadede daha iyi bir bisiklet toplamamın daha mantıklı olacağını vurguladı ve bu da kafamı hayli karıştırdı.

Ben diyorum "Gıcırdan temiz bir sayfa açmak istiyorum, şu attan kurtulmak istiyorum" ama o biraz daha cazip ama süresi daha uzun bir teklif sunuyor. Ya tamam ben de hazır bisiklet istemiyorum, daha kaliteli ve her parçası ayrı değerli bir bisiklet istiyorum. Hem onu o hale getirmesi zevkli (biraz daha tuzlu ama olsun) ama o süre zarfında bu atı da kullanmak istemiyorum.

Görüşleriniz benim için önemli, ne yapacağınızı biliyorsunuz şimdiden teşekkürler

Scudo
Hangi kadroyu kullanmak istiyorsun önce onu belirle. madem ailendende yavaş yavaş yap ama güzel yap desteği gelmiş, üst düzey bir kadro seç kendine ve sıfır olarak al. mevcut parçalarını o kadroya taktırıp kullanmaya başlarsan güzel olur gibi ne dersin ?

@Ercx

Bence olur ama bu konuda daha pek bir bilgim yok öğrenmem lazım biraz. MTB kullanıcam ama nereden, hangi markanın, hangi modelini, hangi fiyata almam doğru olur bu konuda bir fikrim yok :(

hazır bisiklet alarak zamanla sırayla üzerindeki donanımı da yükseltebilirsin.bisiklet toplamak aynı zamanda sabır işidir...

Yani yeni bisiklet almaktansa yeni ve daha iyi bir kadro alıp şimdiki bisikletimin kadrosuyla değiştirmek mantıklı geldi ama bilgim az. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim :)

Eğer bisikleti kendin toplayacaksan zaten o süreye tekrar katlanacaksın.İstediğin her parçayı bisikletçide bulamayacaksın belkide o bisiklet günlerce yarım yamalak kalacak.Bence sen hazır bir bisiklet al.Kötü bir yanını görürsen zaten parçaları değiştirebilirsin...
Seçim sana kalmış

@Nursel Azaklı

aynen katılıyorum istediğin zaman üzerinde değişmim yapabilirsin...

bisiklet toplamak içinde biraz montaj bilgin olması lazım bazı parçaları( pedal göbeği gibi) bisikletcide montajlatman gerekebilir.Ama en güzel yanı zmanla eline geçen para ile iyi donanıma sahip bisikletin olması.

eğer kendin toplayacaksan sana tavsiyem vites sitemini belirmendir.Eğer tam uyumlu vites sistemi istiyorsan baştan hangi marka ve model vites alıcağını belirle ve benim görüşüm en son kadronu al çünki hem cok temiz ikinci el kadrolar bulunurken hemde her sene yeni kadrolar cıkıyor eğer ki sezon başına denk gelen bi zamanda bisiklet toplarsan kadro çeşitliliğin artar.En sonda kadronu alıp herşeyini toplarsın...

Bence salcano astro'yu al geç derim hem fiyatı 500 TL hemde donanmı iyi ve 13kg bu arada sram olanını tercih et

Geri