Scudo Sports

Kafada kek gibi durmayan kask istiyorum...

@smhcnr

Teşekkürler smhcnrıijklmn,
kaskın şekli önden etkileyici. ancak arkadan kek gibi olmadığından emin olmalıyım. bir de arkadan görünüşünü görebilseydim.. Gidiyim biraz daha irdeleyim verdiğin linki bari.. hadi ben gittim tekrar by.. sonra döncem.

Scudo
Ciddi bir tepkiyle karşılaşacağım ancak şunu söylemek istiyorum: Kasksız bisiklete binmek bence asla düşünülemeyecek birşey değil. Ciddi yokuşlarda, çok sıcak günlerde, boş yollarda ben kaskımı çıkarıp arka bagaja koyabiliyorum. Mesut abi siz bildiğim kadarıyla bizim memlekette (;) orta anadolu bozkırları) biniyorsunuz. Orada anayollar dışında trafik çok az oluyor. Genelde de traktör ve/veya döverbiçer trafiği oluyor. Bence bu tarz yollarda kask takılmayabilir. Kötü gözüktüğü ve rahatsız ettiği düşünüldüğünde bence bu da bir opsiyondur. Trafik olan yerlere mesela Konya merkezine girdiğinizde takabilirsiniz.

Benim görüşüm.

Şakası bir yana kask kullanımı zorunlu ülkelerde yapılmış ciddi istatiki çalışmalar var, kask kullanımının bu ülkelerde bisiklet kazaları sonrası gelişen kafa yaralanmalarında ciddi istatistiki anlamlı düşmelere neden olduğunu gösteren altı adet çalışma mevcut. Bir çalışma kask kullanımının bisiklet kullanımını azallttığını idda etmiş.Kaza azalma oranınıda buna bağlamış. Benim kanaatim faydalı olduğu yönünde, birde halil arkadaşın saptaması bence de çok doğru kasklı iseniz trafikte daha çok saygı görüyorsunuz ve görülüyorsunuz gibi.Belkide en iyi kask en dikkat çekeni.

su link de ki kask nasıl uyar mı ??? :Skull-175

(link)

o kask karpuz değila ama uzun süre kullanmaya da uygun değil. yeterli hava girişi yok, sele üzerinde birkaç saat geçti mi karpuz turşusu modeli olur o. :D

@tayfur

Değerli görüşleriniz için teşekkürler.. Her türlü fikre kulağımız(en azından benimkisi) açıktır. ;)

Valla bugüne kadar özellikle ekiple gittiğim gezilerde bir sefer olsun kasksız gezdiğim olmadı. Ekipten diğer arkadaşlarda kesinlikle gezilerimize kasksız gelmezler. Ancak Allahın bildiğini kuldan ne saklıyayım, bazen kaskın özellikle temmuz-ağustos aylarında kuş uçmaz kervan geçmez dümdüz tozlu ve topraklı yollarda kafamda duran gereksiz bir fazlalık olduğunu düşünmedim de değil. :eek:
Bu topiği , kesinlikle ama kesinlikle kask'a karşı bir kamuoyu oluşturmak için açmış değilim. :cool: Hatta tam tersine. Kaskından hoşlanmayanlar varsa ve busebepten takmamayı düşünenler varsa onlara kendimi örnek göstererek; "insan sevmese de takmalı" demek istedim. Hatta başında bir kek ile geziyor gibi hissetse de. :D Ayrıca herkesin sevdiği bir kask modeli bulmasına yardımcı olmaya çalıştım. :cool:
Bisiklette kask takmak kanuni bir zorunluluk değil. Güvenlik açısından faydalı bir gerekliliktir sadece o kadar. Bizim ekipten düşüp te kafasının kırılmasını kask sayesinde engelleyen arkadaşlar da oldu. Öte yandan bisikletle giderken psikolojik olarak kafasını kaska takarak dikkatini dağıtıp düşen arkadaşlar da oldu:D :D :D (Ben değil:D )

Laf aramızda ben jokeylerin kaskına bayılıyorum. Yani bisikletler atlardan daha mı tehlikeli de bizimkiler kek'e yada karpuz' a benzetiliyor:eek: :eek: :eek Ben de jokey kaskı taksam olmaz mı?:rolleyes: :cool: :rolleyes:

Bu da benim görüşüm:) :) :)

@HaliliOzturk

Halil cim. Senden rica etsem benim her hangi bir foto daki kaskımı, bir "jokey" kaskıyla (yada şapkası) değiştirerek fotomontaj yapsan da bir görsem. Acaba nasıl olacam?:rolleyes: Cidden :cool: .

Hem senden bir atom amca montaj alacağım vardı.. O alacak hakkımı burda kullanmış olurum

Mesut'cugum,
Girdigim her dukkanda eger tezgahtarlar etrafimda yoksa kasklari soyle bir denerim yakisiyormu diye:) . Herhalde bu sorun herkes de var, sadece senin sorunun degil. Zor bir konu. Ben hala denemeye devam ediyorum:) .
Ama en onemlisi testlerde iyi sonuc almasi.
Selamlar

ya arkadaşlar bu hafta sonu kask alıcaktım bütün şevkimi kırdınız:( walla

Mesut Bey merhaba
Karpuz modeli kasklar aslında herkezin bir sorunuymuş;baksanıza nerdeyse dert yanmayan kalmadı.Üzülerek söyleyeceğim ama bu söylediklerinizi yani karpuzu çürütecek bir modelim var resimlere bakıp yok buda öyledir demeyin işte geliyor
(link)
bir bakın isterseniz kullananlar varsa yorum yapsın lütfen

Serkan abi bu kaskı biliyorum. Mükemmel bir kask, tabi bu kadar iyi malzemenin fiyatı da bir kamyonet karpuz kadar oluyor. :)

@mutu88

Duyduğuma göre KARPUZ gibi olan kasklar kafayı daha iyi koruyormuş.. KEK lere fena değil diyenler de var. ;)
Lütfen şevkinizi kaçırmayın. Ama önce karpuzculardan mı olacaksınız, kek cilerden mi? işte buna karar verin. ;)

Ben jokey kaskı alacam (JOKER DEĞİL:D )

@Serkan Yazıcı

Serkancım, Valla bunu beğendim. Dururken bile gidiyo gibi görünüyo. Çok dinamik. saçlarını bolca jöleleyip arkadaya doğru ellerinle taramışsın gibi görünüyor.Yani doğal bir vahşilik sergiliyo.. Ayrıca bunu takan uzaktan herhalde NİNJA gibi de görünür. :cool: Yani disiplinli bir agresiflik izlenimi de uyandırıyor.. :eek: ( valla ben de kask falına bakar gibi oldum:D , tövbe, tövbe:eek: )
Ancak önden nasıl görünüyor. ve kafada nasıl duruyor. onu da görmek lazım. Sakın SÜRAT TEKNESİ gibi durmasın. Gerçi fiyatı da minik bir SÜRAT TEKNESİ kadar var :rolleyes: :D
Yani sonuç olarak, bir de kafadaki görüntüsünü görebilirmiyim? sonra karar veriyim. Mesela sen bir taksan. Mümkünse tabii..
Yoksa jokey kaskı aramaya devam edecem. ;)

Arkadaşlar kasklardaki son durumu açıklıyorum.
A. Üzümlü KEK tarzında olanlar.
B. Az çekirdekli tatlı KARPUZ tarzında olanlar.
C. Pahalı SÜRAT TEKNESİ tarzında olanlar.
D. Zarif JOKEY ŞAPKALARI.

Ben halen c ve d şıkları üzerinde durmaktayım. Hali hazırda D şıkkına biraz daha yakın duruyorum. Ama siz bana pek bakmayın, bende her an her şey değişebilir:cool:

Merhaba. Mesut Abi, sanki şu:

http://img73.imageshack.us/img73/7056/mod82mt0.jpg

bana o kadar da ''KEK'' ya da ''KARPUZ'' gibi gelmedi... Oldukça kibar duruyor kafada. Yoksa o Niki'nin kibarlığı mı?

@Sercan

Kask mı, diğeri mi?

tövbe tövbe.. şimdi beğendim diycem, sonra herkes yanlış anlıycak.. en iyisi çirkinmiş diyim bari:p , gerçi yalan söylemek te bana hiç yakışmıyo ama:D
kask güzel, bisiklet güzel, fondaki dağlar falan harika.. Ben resimde başka bir şey göremedim nedense... :D :D :D
Belki başka kask örnekleri de gönderirsen, görebilirim:p :p :p :cool:

Geri