Scudo Sports

kafa feneri mi yoksa ön far mı?

melihcavas

Üye
Tepki
44
Arkadaşlar selamlar. Kafa feneri kullanmak acaba ne kadar verimli. Ön farla arasındaki kullanım farklılıkları nasıl? bu konuda deneyimi olan, önerisi olan arkadaşlar biraz beni aydınlatırsanız :D çok sevineceğim... şimdiden teşekkürler...

Scudo
Bence kafa feneri kullanmak daha avantajlı. Normal fener gidona sabitlenir ve sadece önünü aydınlatır , kafa fenerinde ise kafanı nereye çevirirsen orayı aydınlanır ki bu virajlarda işe yarayan bir özellik. Ama ledli kafa fenerli çok uzağı aydınlatamıyorlar. En azından benimki öyle hatta normal gidon fenerleri de muhtemelen öyledir diye düşünüyorum bu nedenle ben bisikletime dikkat çekme değil de aydınlatma amaçlı bir fener alsam parama kıyıp halojen lambalı bir fener alırdım. Halojenlere de pil dayanmıyor ne yazık ki pil ömrü en fazla 3 saat ama en azından 50 metre gibi uzaklıkları aydınlatabiliyorlar. Hatta 150 metre aydınlatan tepe lambaları var.

• Beğen
Tepkiler: melihcavas
@melihcavas
Selam.
Mecbur kalmadıkça bisiklette kafa feneri kullanılmaz.. Ama gidon feneriniz varsa, bazen kafa feneriniz işe yarayabilir.
Gözünüze ışık kaynağı yakın olduğu(fener alında olduğu) için zemindeki taş vs.'yi gölgesi çok kısa olduğundan görmeniz zorlaşır. (Kontrast olmaz) (Denemesi kolay)Ayrıca arazide (tozlu, sisli ortamda) bembeyaz bir pus dışında bir şey görmek çok zor olur)
Ancak yol için değil de sağda solda bir şey arıyorsanız (düşük süratte) kafa feneri düşünülebilir.

kuvvetli bir bisiklet farı iş görür diye düşünüyorum. sonuçta önünü aydınlatması lazım. gidon a yada furş borusuna monte edilen bir fener yolu daha iyi aydınlatır.Kafada duran fener yolu aydınlatmada yeterli olmayabilr(tabi çok güçlü değil ise). Hem kafada boşuboşuna ağırlık taşımaya gerek yok...

• Beğen
@gürsel

Tepe lambamı bisiklette kullanırken lambayı kaskıma sabitliyorum böylece ışık kaynağının gözümle alakası kalmıyor çünkü kaskın ön ucu lamba ile gözlerim arasında kalıyor yani yukarı baktığımda bir parlaklık görmüyorum(arazide yürürken tepe lambası gözleri rahatsız eder bilirim ama kask üstüne sabitleyince böyle bir sorun olmuyor bende.) .
Sisli havada tepe lambası kullanıldığında sadece beyaz bir perde görürsünüz , az sis bile olsa gecenin karanlığında sadece gözünüzün 10 cm önündeki sis tabakasını görürsünüz. Böyle havalarda tepe lambası kullanılamaz burada Gürsel abiye katılıyorum.
Kafa fenerimin kaska sabitlenmiş şekli
http://img511.imageshack.us/img511/2977/fotoraf0045tc3.jpg
(link)
Ben şimdi fener alacak olsam iki kere masraf yapmamak için güçlü bir tepe lambası alırdım. Çünkü onu hem dağda hem de bisiklette kullanabilirim. Bir de gidon üstündeki kalabalıklığı sevmiyorum onun da bir etkisi var :D .

• Beğen
arkadaşlar ilginiz ve beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. internette araştırırken şöyle bir kafa feneri ile karşılaştım. aşağıdaki ürün bilgileri incelendiğinde bu kafa feneri acaba bisiklet kullanırken beni mutlu eder mi?
ayrıca kampta ve doğa yürüyüşlerinde de kullanmayı düşünüyorum.

Princeton Tec Apex Kafa Feneri

Lamba
1 adet Maxbright 3W LED + 4 adet Ultrabright LED
Pil
4 adet AA
Aydınlatma Mesafesi
14 - 56 m
Aydınlatma Süresi
72 - 200 saat
Güç
60 Lumen
Ağırlık
279 gr

5 farklı yanma modu ve 55 metreye varan aydınlatma mesafesi ve 150 saate varan pil ömrü ile kampçılık, dağcılık gibi çok amaçlı kullanımlar için ideal bir kafa feneri.

Flaşör Mod: 200 saat / 25 metre

Ultrabright Düşük Mod: 150 saat / 14 metre

Ultrabright Yüksek Mod: 100 saat / 25 metre

Maxbright Düşük Mod: 96 saat / 40 metre

Maxbright Yüksek Mod: 72 saat / 55 metre

- Regülasyonlu LED teknolojisi ışık gücünün pil ömrü boyunca aynı kalmasını sağlar.
- IPX 7 su geçirmezlik standardı ürünün suyun 1 metre altında 30 dk. su geçirmeyeceğini garanti eder.
- Pil güç ölçeri pillerdeki güç durumunu gösterir.

bencede kafa fenerine gerek yok led li bir gidon feneri işimizi görecek arkadaşın dedigi gibi kaskta luzumsüz bir agırlık olur

lütfen yukarda bahsettiğim ürün hakkında olumlu olumsuz bir fikir yürütebilir misiniz?

http://www.adrenalin.com.tr/images/products/440/372.jpg
Petzl Myobelt 5
Bu kafa fenerinde ledler haricinde xenon ampül de var. Xenon ampül aydınlatma süresi 12,5 saat aydınlatma mesafesi 100m. Senin sorduğun modelden de yanılmıyorsam 30 euro daha ucuz. Ben olsam bunu alırdım nedeni ise xenon ampüllerin ledlerden çok daha kuvvetli aydınlatması (tabi bunun bir dez avantajı var pil ömrü kısalıyor. ) . Aynı modelin pil bölmesi kafa kayışının arkasına sabit olanı da var.

andaç hocam gerçekten teşekkür ederim, araştırmaya devam ediyorum, umarım bir hafta içinde uygun bi kafa feneri seçeceğim. 279 gr kafada gerçekten çok mu ağır kaçar?

ön farı maşaya takarak kullanmak daha iyi netice verir gidonda olursa yere uzak olduğu için ışık biraz daha güçsüz gösterir yeri ama tabi genelde gidonda kullanıyorlar

görüş mesafelerini bir yere bırakırsak, kafa lambalarının amacı doğrultusunda doğada kullanılıyor hepimiz biliyoruz. dağda ve doğada uzun mesafeler kat ettiğimiz için hafifliğin önemi var. bu sebepten ötürü kafa lambalarına hafifliği saglamak amacıyla az pil konuluyor ve haliyle ya pil ömrü kısa oluyor ya da aydınlatması yetersiz kalıyor.
bisiklet lambalarında ise yükü kadro taşıdığı için pil kapasiteleri daha fazla buda daha kuvvetli bir aydınlık ve uzun pil ömrü.
bence hersey yerinde kullanıldığında daha kullanışlı oluyor. bisiklet feneri üretenlerde optimum bişi tasarlamışlardır muhtemelen, adamlar paralarını çöpe atmak için dizayn elemanları tutmuyor heralde, yoksa bisiklete araba farı bile takabilirlerdi.
benim nachizane fikrim bu, aynı fikirde olmayabilir herkes. ben bisiklet feneri üretenlerin designerlarına güveniyorum. far kullanıyor olsaydım birkaç kafa lambam olmasına rağmen bisiklet feneri alırdım.

saygılar

Geri