Ayhan Cihangir
Daimi Üye
- Tepki
- 264
Merhaba arkadaşlar, yine farklı bir çalışmayla karşınızdayım. Çoğunlukta Salcano kullanan arkadaşlarımızın ortak derdi olan her yerinde Salcano yazması ve Yazıların pek zevkli olmadığı kadrolarında yada farklı bir markanın kadrosunu kullanan arkadaşlarımızın ne yapabilirim? Sorusuna bir ışık tutmaya çalıştım. Bazı arkadaşlarımızın yapabilirmiyim acaba, ya yapamazsam dediği ya da bazılarımızın acaba yaparsam nasıl olur diye merak ettiği bu konuyu paylaşmaya karar verdim. Fazla detaya girmiyorum çünkü daha önceki konuyla benzer bir uygulama gerçekleşiyor. Linki de burada: Kadroya Şeffaf Yapışkan Folyo Kaplama - BisikletForum
Sadece şeffaf kaplarken detaylara girmemiştik yüzeysel koruma sağlamak için ana hatlara kaplamıştık. Burada ısıyı biraz daha yükselterek folyomuzu girintilere göre forma sokuyoruz.
Malzemeler:
1. 1 metre dilediğiniz desen ve şekilde folyo.
2. Fön makinası
3. Metre, cetvel, kesici aletler.
4. Vernik (Sprey olabilir )
Herzaman söylediğim gibi baştan söyliyim arkadaşlar, hiçbir şekilde ölçü, şablon, marka v.s bir şey yazmıyorum. Çünkü bu yapılan sadece bir örnektir ve hiçbir şekilde aynı ürünü markayı ya da ölçüyü kullanmak zorunda değilsiniz. Siz bundan daha güzelini de yaparsınız ki yapanları da gördüm. Ben de bu çalışmayı kafasında bu tip şeyler kuran arkadaşlara ışık tutsun, fikir oluştursun, yardımım dokunsun diye paylaştım. İlgili arkadaşların soruları olursa da memnuniyetle cevaplarım. Görüşleriniz benim için değerlidir. Sevgiler saygılar
Çıplak kadromuz, zararı olmadığı için göbeği çıkartmadım ve daha önceden şeffaf folyo uygulaması yatığımız için folyoları da söktüm ( iz kalmadı
Zor olmasın diye önce birleşme yerlerini yaptım.
Komple kaplanmış hali
Vernik uygulaması yapıldıktan sonra, ben sprey vernik kullandım. Yalnız şöyle bir durum var. Eğer kadroya sonradan sticker yapıştıracaksanız önceden sprey vernik ugulamanızı tavsiye etmiyorum çünkü yanlış yaptığınızda stciker ı çektiğinizde verniği söküyor ve tekrar yapışmıyor
!
Bitmiş hali. Sadeleği bozmak için de reflektör yapıştırdım.
Bu arada maşayıda aradan çıkarttım
Maşayı komple kaplayabilirdim ama şekil olsun diye görünen yerden kestim.
Bir sonraki çalışmada görüşmek üzere
Sadece şeffaf kaplarken detaylara girmemiştik yüzeysel koruma sağlamak için ana hatlara kaplamıştık. Burada ısıyı biraz daha yükselterek folyomuzu girintilere göre forma sokuyoruz.
Malzemeler:
1. 1 metre dilediğiniz desen ve şekilde folyo.
2. Fön makinası
3. Metre, cetvel, kesici aletler.
4. Vernik (Sprey olabilir )
Herzaman söylediğim gibi baştan söyliyim arkadaşlar, hiçbir şekilde ölçü, şablon, marka v.s bir şey yazmıyorum. Çünkü bu yapılan sadece bir örnektir ve hiçbir şekilde aynı ürünü markayı ya da ölçüyü kullanmak zorunda değilsiniz. Siz bundan daha güzelini de yaparsınız ki yapanları da gördüm. Ben de bu çalışmayı kafasında bu tip şeyler kuran arkadaşlara ışık tutsun, fikir oluştursun, yardımım dokunsun diye paylaştım. İlgili arkadaşların soruları olursa da memnuniyetle cevaplarım. Görüşleriniz benim için değerlidir. Sevgiler saygılar
Çıplak kadromuz, zararı olmadığı için göbeği çıkartmadım ve daha önceden şeffaf folyo uygulaması yatığımız için folyoları da söktüm ( iz kalmadı
Zor olmasın diye önce birleşme yerlerini yaptım.
Komple kaplanmış hali
Vernik uygulaması yapıldıktan sonra, ben sprey vernik kullandım. Yalnız şöyle bir durum var. Eğer kadroya sonradan sticker yapıştıracaksanız önceden sprey vernik ugulamanızı tavsiye etmiyorum çünkü yanlış yaptığınızda stciker ı çektiğinizde verniği söküyor ve tekrar yapışmıyor
Bitmiş hali. Sadeleği bozmak için de reflektör yapıştırdım.
Bu arada maşayıda aradan çıkarttım
Maşayı komple kaplayabilirdim ama şekil olsun diye görünen yerden kestim.
Bir sonraki çalışmada görüşmek üzere