Scudo Sports

Kadronuz kaç gram?

Ender A.

Aktif Üye
Tepki
123
İsim
Ender
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar, bende yıllar önce aldığım bir Geotech Race dağ bisikleti kadrosu ve onun üzerine topladığım bir bisiklet var. Bu kadronun ağırlığının 1.600 gram olduğu söyleniyor. Bisikleti dağıtıp tartamayacağım için emin olamıyorum. Yalnız kadroyu aldığım zaman (henüz bisikleti toplamadan önce) gerçekten hafif olduğunu net olarak hatırlıyorum. Sizce bu kadar hafif midir? Sizin kadrolarınız kaç gram?

Scudo
Benim bisiklet (tüm donanımıyla) 8,85 kg. gelmekte şu an.

2,05 kg. Wiggle'da satılan Brand-X HT-01 kadro. Eskiden kadrolar hafifmiş baya. Eski Salcano, Kron kadroları satışta görüyorum, hep 1,5 kg civarındalar. Kullanılan alüminyum malzemeye göre değişiyor sanırım. Aliexpress'te Mosso kadrolar var 1,5 kg civarında;

(link)

@Aybek Cihan Bx ht01 mosso kron ya da herhangi bir xc kadrosuyla performans olarak kıyaslanamaz. Ağırlığı beceriksizlikten değil de sağlam olmasına yönelik yapılmış bir yatırım. Brandx' in orta göbek bölgesinin esnediğini hissediyordum ama onun dışında sert arazide ne gereksiz esnek ne gereksiz rijit diyebileceğim tatlı bir yapıdaydı.
WhatsApp Image 2021-06-27 at 16.30.31.jpeg
Son kadrom Propain Tyee XL şoksuz 3600-3700 çekiyordu :)

Öncelikle iyi günler dilerim şahsen Bende 2016 Ghost Nila 29” LC Carbon bisiklet var L kadro, 1 dolu çanta (Tamir takımı lastik ile birlikte), 2 Suluk kafesi (Plastik) 1 boş su şişesi 3 şişe ile doldurulmuş (lastik başı 1.5 şişe) slime ve 2.4 Smart Sam lastikler ile 10.9KG gelmekte şu anda Lector Serisinde iken yaklaşık 8 ila 9Kg (aynı set ile) geliyor Hafiflik ve Karbon Merağı (olanlara konu ile pek alakalı olmasa da) İyi marka Karbon ve Hafif Kadro alın çünkü eski Kron, Salcano… Hafif olmasının en büyük sebebi destek kaynağı (birleşme desteği) olmadan yada Özellikle Dağ sektöründe Karbon katınından tasarruf etmeleri nedeniyle hafifti bu tabi ki iyi bir hafiflik değildi özellikle 2014-2016 yılı arası ayrı tutacak olursam 2018 yılına kadar Salcano, destek ve güçlendirme (Arge onaylı) kullanmamıştır bu da küçük bir dipnot olsun

Geri