Scudo Sports

Kadronun vidası yalama oldu nasıl açarız?

denizt

Üye
Tepki
538
İsim
deniz
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kadronun kablo girişlerinden ikisi yalama oldu arkadaşlar. Araya lastik falan sıkıştırmayı denedim onu geçin :D
66499415_1215750398631484_1043952141288341504_n.jpg

Bu parça çıkmadan kablo takılamıyor.

Scudo
Uygun dremel ucuyla vida üzerinde düz tornavidanın gireceği şekilde bir kanal açın, daha sonra tornavida ile sökün.

• Beğen
Tepkiler: denizt
Otosanayide üstkapakçılar yapıyor. Ben birkaç defa yaptırdım.siz uğraşmayın daha kötü oluyor.

1 pim ve çekiç ile üzerine bir kaç kez tıkla ve sonra sök.

• Beğen
Bol miktarda passökücü sprey sıkarak kargaburunla sökmeyi dene . Olmadı ustaya göster

@Mehmet Altuğ
Bu gün yarın buna benzer bişeyler denicez bakalım.

@hardwrestler
sanayi kıvamına geldi zaten iyice :D

@Parzival
bunu denedik ama işe yaramadı ne yazık ki daha kötü oldu hardwrestler'ın dediği gibi

@Yorgun
vida çukurda ve fotografta belli olmuyor ama baya ufak oraya kargaburun girmesi zor

Japon pazarlarında veya oto yedek parça dükkanlarında sıvı kaynak denilen bir yapıştırıcı var (İngilizce konuşulan ülkelerde JB Weld olarak bilinir) onu kullanarak bir alyanı vidanın çukuruna yapıştırıp açabilirsin ama bu yapıştırıcıların iyisi cidden çok sağlam tutuyor muhtemelen hem vida hem alyan bu işlemden sonra çöp olacaktır ikisinin de yenisini alman gerekecektir belki sanayide yaptırmak daha ucuza gelir bu nedenden dolayı.

@turbotx150

ya incecik bi matkap ucu verdi biri saolsun şimdi matkap arıyorum düz tornavida yuvası açmak için. dediğine de bakıcam ama merak ettim

Matkap ucuyla vida üzerinde sandığın gibi bir çentik açamazsın. Yapıştırıcı vs iş görmez. Elin yatkın değilse nokta ve çekiçle tıklatarak açamassın.

Eninde sonunda sanayiye gideceksin vakit kaybetme daha fazla zarar verme.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Yalama olan kismi canavarla kesin, sonra vidayi cikarip tekrar kadroyu ek parça ile kaynak ettirin

@mariokaldato

kadroyu kestirecek boyutta bi problem değil bana kalırsa

@OmerKa

sanayide daha kötü yaparlar diye düşünüyorum minicik vida ordaki laptop vidaları gibi sorunu yine bisikletçiler çözücek gibi

Bisikletçiye Götürüp Yaptırın Diğer Türlü Çok Zahmetli Olur

• Beğen
@denizt

Bende dremel ve metal kesmek için uç mevcut. İsterseniz bir akşam veya Pazar günü uğrayın, halledelim.

@Mehmet Altuğ

valla çok iyi olur hiçbir tanıdığımda matkap bulamamıştım. Ö. mesajla gönderiyorum telefonumu

Matkap ucuyla vida üzerinde sandığınız gibi bir çentik açamassınız muhtemelen daha kötü duruma gelecek.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@OmerKa

gelişmeleri burdan paylaşırım ben de bilmiyorum bakıcaz

Matkap ucu çentik için değil vidayı körlemek diye tabir edilen eylem için kullanılacak büyük ihtimalle. Çok ince uçlu matkap ucuyla tam merkezden vidayı del tamamdır.

Matkap kullanırken stopper kullanmayı veya o işi görecek bi önlem almayı unutma, vida alu değil de çelikse bastırman gerekecek. İnce delebilirsen ters havşa ile sökebilirsin. Olmazsa vida çapına yakın delip çürüterek çıkartman gerek ama dikkat edilmezse gövdedeki vida dişlerine değme ihtimali de var matkabın.

Kaynakla olur o

Vidayı ince matkapla deldikten sonra yiv kalmazsa kılavuz çektirirsiniz olur biter

Geri